Probabil in disputa inchiriere vs. cumparare cea mai cunoscuta discutie este legata de apartamente sau case. Aceeasi dilema apare tot in domeniul constructiilor, insa in legatura cu utilajele.
Buldoexcavatorul este cel mai popular echipament de pe santier. Asta pentru ca este puternic, usor de manevrat si foarte eficient.
Alegerea de a inchiria sau de a cumpara un buldoexcavator nu o poate face nimeni mai bine decat dvs. Insa, va prezentam cateva aspecte importante pe care trebuie sa le luati in considerare pentru a putea lua cea mai buna decizie.
Cuprins
Durata si dimensiunea proiectului
Buldoexcavatoarele sunt fara indoiala de mare ajutor pe orice santier. Insa, detinerea unui astfel de echipament depinde in mare parte de tipul afacerii pe care o aveti.
Daca detineti o companie mica ar putea fi mai rentabil sa inchiriati un buldoexcavator, cel putin pana cand veti incepe sa aveti proiecte mai mari care sa va aduca profit.
Daca afacerea dvs. implica proiecte mari unde veti putea utiliza un buldoexcavator chiar si 12 ore pe zi, cumpararea utilajului este alegerea potrivita.
Costurile generale pentru inchiriere si cumparare
Cand vine vorba de costuri, vorbim in primul rand despre bugetul pe care il aveti la dispozitie. Calculele trebuie facute pe termen lung pentru a avea o comparatie corecta intre cele doua variante: inchiriere vs. cumparare.
Daca nu dispuneti de un buget prea mare, inchirierea ar fi varianta mai avantajoasa pentru dvs. cel putin o perioada scurta. Insa, pe termen lung merita sa investiti intr-un buldoexcavator propriu care in timp va va creste profitul.
Alte cheltuieli ce trebuie analizate sunt legate de combustibil si de intretinerea buldoexcavatorului. In ambele variante combustibilul trebuie sa il platiti dvs. Cat despre cheltuielile de intretinere (filtre, combustibil, piese de schimb), acestea sunt responsabilitatea proprietarului.
Atunci cand inchiriati un buldoexcavator, furnizorul este cel care se ocupa de intretinerea echipamentului astfel incat sa fie in stare buna de functionare. Alte costuri de care veti scapa daca alegeti sa inchiriati sunt legate de depozitarea si transportul buldoexcavatorului.
Disponibilitatea utilajului
Un alt aspect de care ar trebui sa tineti cont este daca buldoexcavatorul de care aveti nevoie este disponibil in mod constant. La un moment dat, ar putea aparea un proiect urgent si daca echipamentul necesar nu este disponibil pentru inchiriere, ati putea pierde afacerea respectiva.
Din acest punct de vedere, detinerea unui buldoexcavator este un mare avantaj. De asemenea, ar putea reprezenta o bila alba pentru dvs., dovedind clientilor ca aveti o companie stabila.
Modelul buldoexcavatorului si specificatiile
Fie ca alegeti sa inchiriati sau sa cumparati un buldoexcavator, un lucru important pe care trebuie sa il faceti este sa va informati inainte. Pe piata exista numeroase modele iar preturile difera in functie de marca si de caracteristicile utilajului.
Inainte de a hotari ce model vi se potriveste, incercati sa faceti o lista de specificatii ce conteaza pentru dvs. Puteti lua in considerare manevrabilitatea, spatiul si confortul operatorului, marimea, greutatea, etc.
In general, daca nu folositi buldoexcavatorul mai mult de 60 sau 70% din timp este recomandata inchirierea. Insa, analizand aspectele de mai sus veti putea sa alegeti varianta potrivita pentru nevoile afacerii dvs.
Chiar si utilizand informatiile din acest articol, poate fi dificil sa alegeti buldoexcavatorul care vi se potriveste. Daca aveti nevoie de sfaturi sau de ajutor in achizitionarea unui utilaj, puteti consulta un specialist din echipa RKU pe https://rku.ro/contact/. Pe site-ul nostru veti gasi, de asemenea, o gama variata de piese de schimb pentru echipamente de constructii, agricole sau industriale.