Posted in: Diverse

Cabluri de baterie de excavator

Cablurile bateriei se numara printre cele mai importante componenete ale unui sistem de gestionare a bateriei. Pentru a va asigura ca aveti energie si evitati consumul bateriei, aveti nevoie de cabluri de baterie de excavator de inalta calitate. De asemenea, instalarea si intretinerea acestora joaca un rol important.

cabluri de baterie de excavator

Daca vreti sa aflati mai multe amanunte despre acest subiect, va invitam sa cititi articolul de mai jos si pentru mai multe informatii sa ne contactati pe www.rku.ro/contact

 

Ce rol au cablurile bateriei?

Cablurile bateriei au un rol important deoarece transporta curent electric de la bateria vehiculului la starter si apoi in sistemul electric al masinii/utilajului. Astfel, masina poate utiliza dispozitivele electrice, de pilda radioul, cu motorul oprit. La pornirea vehiculului, cablurile au rolul de a furniza puterea necesara pentru pornirea motorului.

Cablurile sunt montate pe baterie: cablul pozitiv ruleaza de obicei catre starter iar cablul negativ se afla pe paravanul de protectie al vehiculului. De obicei cele doua cabluri de baterie de excavator au culori diferite: rosu pentru pozitiv si negru pentru negativ.

 Din cauza cantitatii mari de curent care trece prin ele, cablurile bateriei sunt realizate dintr-o sarma de cupru cu grosime mare si o izolatie speciala, facuta sa reziste in cele mai dificile conditii.

Daca aveti nevoie de cabluri de baterie de excavator va asteptam cu sfaturi, recomandari si piese de schimb, in stoc la pret de producator pe site-ul nostru www.rku.ro

Ce probleme apar la cablurile bateriei?

                                       

                                        Sursa: https://www.adrianflux.co.uk

Cele mai multe cabluri de baterie de excavator se vor deteriora destul de usor, deoarece sunt utilizate foarte des si sunt vulnerabile la caldura sau umezeala.

Atunci cand acestea sunt uzate pot reduce curentul de deplasare sau chiar pot sa nu permita deloc trecerea electricitatii prin ele.

Va prezentam mai jos simptomele care indica ca aveti niste cabluri de baterie de excavator defecte:

  • Probleme la pornirea vehiculului – pot aparea pentru ca nu trece suficient curent prin cabluri pentru a porni vehiculul, sugerand un cablu defect.

  • Coroziune la terminalele bateriei – din cauza expunerii bateriei la caldura in timpul functionarii motorului, pot aparea vapori acizi care in timp duc la dezvoltarea coroziunii. Uneori aceasta poate bloca fluxul de energei electrica si in cele mai multe cazuri se va infiltra in interiorul cablului, provocand deteriorarea acestuia.

  • Sistem electric nefunctional – indica lipsa alimentarii vehiculului, cel mai probabil din cauza cablurilor defecte ale bateriei. Daca atunci cand rotiti cheia sau apasati tasta de contact nu se intampla nimic (motorul nu porneste, farurile nu se aprind, radioul nu merge, etc.), trebuie examinate cu atentie cablurile.

Un cablu deteriorat nu poate fi reparat, singura solutie fiind inlocuirea cu unul nou. Daca identificati una dintre problemele de mai sus si aveti nevoie de cabluri de baterie de excavator, va asteptam cu cele mai bune oferte pe 

Cum se inlocuiesc niste cabluri de baterie de excavator?

Daca ati ajuns la concluzia ca trebuie sa inlocuiti cablurile bateriei, trebuie sa respectati anumite reguli pentru a putea face asta in siguranta. Iata care sunt pasii de urmat:

  1. Purtati echipament de protectie (ochelari si manusi de siguranta)  – bateriile contin un amestec de acid sulfuric si apa care poate provoca vatamari grave.
  2.  Lucrati cu utilajul oprit – daca il lasati in functiune, excavatorul poate primi un soc electric care l-ar putea deteriora.
  3. Localizati bateria – poate fi plasata in locuri diferite, in functie de producatorul auto, pentru a imbunatati distributia greutatii sau pentru a economisi spatiu.cabluri de baterie de excavator
  4. Identificati terminalul pozitiv si cel negativ – de obicei cablul rosu este pozitiv iar cel negru este negativ. Daca nu exista culori vizibile, urmariti cablurile de la baterie la celalalt capat. Eticheta cu semnul + (plus) reprezinta terminalul pozitiv, iar – (minus) este terminalul negativ.
  5. Scoateti cutia sau banda care acopera capatul cablului.
  6. Deconectati cablul negativ – acesta este primul cablu ce trebuie deconectat. Dupa ce realizati acest pas, excavatorul nu va mai avea un circuit electric complet.
  7. Deconectati cablul pozitiv – in acest moment bateria este complet deconectata.
  8. Scoateti bateria – acest pas va ajuta la eliberarea spatiului de lucru si elimina orice posibilitate a cablurilor de a reveni in contact cu terminalele lor.
  9. Scoateti cablul negativ, apoi cel pozitiv – tineti minte cum este directionat fiecare cablu pentru a urma aceeasi cale cu cele noi.
  10. Asigurati-va ca noile cabluri de baterie de excavator  se potrivesc in lungime, comparandu-le cu cele vechi.
  11. Atasati cablul pozitiv la starter.
  12. Atasati cablul negativ la corp sau la bloc.
  13. Introduceti bateria inapoi in vehicul.
  14. Conectati cablul pozitiv la baterie.
  15. Conectati cablul negativ la baterie.
  16. Porniti vehiculul – daca porneste fara probleme inseamna ca ati instalat corect cablurile. Daca totusi nu porneste, verificati din nou unde sunt conectate cele doua cabluri de baterie de excavator, la ambele capete.

Cum sa alegeti cele mai potrivite cabluri de baterie de excavator?

Atunci cand alegeti sa achizitonati cabluri noi de baterie este bine sa tineti seama de cateva aspecte importante:cabluri de baterie de excavator

  • Verificati graficele amplificatorului si ecartamentului pentru a fi siguri ca alegeti un indicator de fir de grosimea potrivita (daca este prea gros poate impiedica distributia corecta a curentului, iar daca este prea subtire poate face scurtcircuit).
  • Numarul de fire – cu cat numarul de fire este mai mare, cu atat cablul va fi mai flexibil.
  • Materialul din care este confectionat cablul – exista mai multe variante:
    • PVC (vinil) – este rezistent la frig, usor si accesibil.
    • XLPE (polietilena reticulata) – ofera rezistenta chimica ridicata si rezistenta la umiditate.
    • EPDM (cauciuc) – are o rezistenta sporita la factorii de mediu, precum ozon, UV si conditiile meteorologice generale.
  • Tineti cont de evaluarile de siguranta.

Daca aveti nevoie de mai multe informatii sau de piese de schimb pentru utilajul dumneavoastra, gasiti la noi prin intermediul unui consultant tehnic.

Write A Comment