Posted in: Diverse

Dronele, noul trend în construcții – 5 beneficii ale utilizării lor

dronele Am putea spune că industria construcțiilor se adaptează din zbor noilor tendințe. Asta pentru că dronele au început să fie folosite pe șantierele din întreaga lume.

Știți cu siguranță că dronele pot să înregistreze imagini aeriene unice. Ei bine, este acesta un motiv pentru a le folosi în domeniul construcțiilor? Răspunsul este da.

Nu vă puteți închipui cum ar putea fi de folos dronele în construcții? Veți înțelege totul după ce veți citi articolul de mai jos.

Cum funcționează dronele?

O dronă este o aeronavă fără pilot, care este controlată de la distanță, de o persoană aflată la sol. Dronele colectează informații care sunt apoi trimise către un computer. Astfel, utilizatorii pot analiza, interpreta și organiza datele colectate.

Pentru a putea face asta, dronele sunt echipate cu mai multe funcții. Printre acestea se numără camere, unități GPS, senzori termici, etc.

Lucrați mai repede și mai bine

Înainte de începerea lucrărilor pe șantier, terenul trebuie examinat în mod corespunzător. Planificarea unui proiect complex în domeniul construcțiilor poate dura mult timp. În plus, costurile sunt și ele pe măsură. Prin intermediul dronelor acest proces devine mai simplu.

Colectarea informațiilor este mult mai rapidă și mai exactă. Astfel, știți exact de ce aveți nevoie și ce provocări veți întâmpina. De asemenea, în acest fel veți economisi timp și bani.

Un plus de siguranță

droneleOrice șantier din lume prezintă riscuri. Însă, pe măsură ce tehnologia se dezvoltă apar noi metode de a menține siguranța. Dronele reprezintă o astfel de variantă.

Acestea pot fi folosite pentru a evita trimiterea personalului pe platforme instabile pentru măsurători manuale, în zone în care se scurg materiale periculoase sau cele cu risc de incendiu, din cauza materialelor inflamabile. În astfel de cazuri, operatorul dronei poate rămâne la o distanță sigură, în timp ce problema este rezolvată.

De asemenea, managerii pot monitoriza șantierul, asigurându-se că nu există probleme de siguranță. De exemplu, poate verifica că toți lucrătorii sunt echipați corespunzător și că nu există utilaje slăbite sau instabile.

Utilajele la control

Dacă vorbim de un șantier de mari dimensiuni, o problemă des întâlnită este pierderea evidenței cu locul unde se află un anumit utilaj. Cu o dronă puteți identifica rapid locația fiecărui echipament. De asemenea, puteți preveni furtul utilajelor și identifica posibili infractori.

În plus, dronele pot ajuta în cazul defecțiunilor. Imaginile înregistrate de acestea pot fi trimise tehnicienilor, permițând o diagnosticare rapidă și precisă.

O imagine de ansamblu

dronele Uneori poate fi dificil să vezi ce progrese apar pe șantier, de la o zi la alta. Prin intermediul dronelor, clienții pot fi tinuți la curent cu evoluția proiectului chiar dacă nu pot ajunge la fața locului. Astfel, puteți verifica zilnic, săptămânal sau lunar dacă proiectul este în grafic sau aveți întârzieri.

De asemenea, comunicarea între echipe este mult mai ușoară cu ajutorul dronelor. Informațiile pot fi accesate simultan de ingineri, echipa de proiectare sau muncitori. Chiar și greșelile vor fi surprinse și analizate cu mai multă ușurință.

Un nou mod de promovare

Odată cu apariția rețelelor de socializare, promovarea a devenit din ce în ce mai importantă. De exemplu, un ansamblu rezidențial poate fi promovat înainte de finalizarea lucrărilor.

Dronele pot captura imagini impresionante, din unghiuri unice. Acestea pot fi instrumente extrem de utile pentru agenții imobiliari care doresc să vândă o clădire ce face parte dintr-un proiect în evoluție.

În concluzie, utilizarea dronelor în domeniul construcțiilor este în creștere iar feedback-ul companiilor care le folosesc este pozitiv. Nici nu este de mirare, ținând cont de faptul că acestea contribuie la îmbunătățirea siguranței, a eficienței operaționale și la reducerea costurilor.