Posted in: Diverse

Senzor de presiune de buldoexcavator

Daca vreti sa aflati mai multe informatii despre ce este si cum functioneaza un senzor de presiune de buldoexcavator, v-am pregatit un articol cu informatii utile.

Sursa: https://www.microsensorcorp.com

Inca de prin anul 1600, oamenii au incercat sa masoare fluctuatiile de presiune, la inceput folosind tuburi de sticla si experimente cu barometrul. Astazi, lucrurile au avansat destul de mult si putem masura modificarile de presiune cu o precizie uimitoare. De exemplu, un senzor de presiune de buldoexcavator ajuta la mentinerea motorului curat prin masurarea presiunii gazelor de esapament.

Ce este un senzor de presiune de buldoexcavator?

senzor de presiune de buldoexcavator

Un senzor de presiune este un dispozitiv care detecteaza si masoara presiunea.

Senzorii de presiune sunt folositi pentru controlul si monitorizarea aplicatiilor in numeroase domenii, cum ar fi:

  • constructii
  • industria auto
  • agricultura
  • aviatie
  • instrumentare biomedicala
  • industria marina

Cererea pentru acest tip de tehnologie a crescut atat de mult, incat se estimeaza ca pana in 2024 piata mondiala a senzorilor de presiune va ajunge la aproximativ 11 miliarde de dolari.

Daca aveti nevoie de un senzor de presiune de buldoexcavator, gasiti o gama variata de produse pe site-ul nostru.

Cum functioneaza senzorul de presiune?

senzor de presiune de buldoexcavatorUn senzor de presiune de buldoexcavator converteste presiunea intr-un semnal electric care este apoi transmis si afisat. Senzorii de presiune colecteaza date in timp real, pe baza carora se pot pregati pasii de urmat conform tiparelor de defectiune.

Majoritatea senzorilor de presiune functioneaza pe baza efectului piezoelectric, care spune ca un fenomen, corp sau substanta genereaza un semnal in functie de presiunea impusa.

Poate ca cea mai obisnuita utilizare a unui senzor de presiune de buldoexcavator este de a masura presiunea fluidelor critice ale utilajului, cum ar fi uleiul de motor, cutia de viteze si uleiul de transmisie, uleiul hidraulic din sistemul de franare, sistemul de racire si sistemele de alimentare cu combustibil.

Pentru mai multe informatii si recomandari, va stau la dispozitie consultantii nostri.

Tipuri de senzori de presiune

senzor de presiune de buldoexcavatorIn functie de tipul de presiune pe care il masoara, exista:

  • Senzori de presiune absoluta – masoara presiunea in raport cu vidul perfect; sunt utilizati in aplicatii care au nevoie de o referinta constanta ( de ex. aplicatii industriale de inalta performanta)
  • Senzori de presiune manometru – masoara presiunea in raport cu presiunea atmosferica. Sunt utilizati pentru a masura presiunea aerului din anvelopele auto.
  • Senzori de presiune de vid – masoara presiunile ce inregistreaza valori sub cea a presiunii atmosferice, aratand diferenta dintrea presiunea scazuta si presiunea atmosferica.
  • Senzori de presiune diferentiala – masoara diferenta de presiune intre doua valori de presiune. Sunt utilizati pentru a masura diferenta de presiune la filtrele de ulei sau de aer, nivelurile de lichid sau debitele.

Beneficiile utilizarii senzorilor de presiune roti

Senzorii de presiune a rotilor sunt foarte utili, deoarece va avertizeaza daca anvelopele au presiunea scazuta sau daca sunt prea umflate. In ambele cazuri este indicat sa rezolvati problema cat mai repede pentru a evita producerea unui accident din cauza unei explozii sau a unei anvelope plate.

Iata cateva dintre motivele pentru care este bine sa folositi un senzor de presiune de buldoexcavator pentru roti:

  • Prelungeste durata de viata a anvelopelor.
  • Contribuie la scaderea consumului de carburant.
  • Imbunatateste stabilitatea utilajului.
  • Protejeaza mediul inconjurator.

Senzorii de presiune auto sunt de 2 feluri:

  1. Senzorii activi – se monteaza in valva rotii sau in janta si sunt foarte precisi, masoara presiunea din toate cele 4 roti si trimit informatia catre calculatorul vehiculului.
  2. Senzorii pasivi – practic este un algoritm de calcul pe baza caruia senzorul ABS sesizeaza o problema cu presiunea din pneuri si trimite o avertizare in bord.

Pentru oferte si recomandari va asteptam pe site-ul nostru. Poti accesa AICI oferta noastra. 

Senzorul de presiune aer admisie (MAP)

Senzorul de presiune aer admisie, cunoscut si sub numele MAP, masoara presiunea absoluta a aerului din galeria de admisie. Acest senzor de presiune de buldoexcavator este montat direct pe galerie sau conectat de aceasta printr-un furtun.

Senzorul MAP transmite informatiile legate de presiunea colectoare instantanee catre sistemul electronic de comanda al motorului, pe baza carora acesta din urma stabileste raportul optim aer-combustibil.

In timp, senzorul MAP se poate defecta, ca urmare a unui scurtcircuit sau daca furtunul este infundat. Deteriorarea acestui senzor poate duce la grave probleme ale motorului. Iata care sunt simptomele care indica un senzor de presiune al colectorului defect:

  1. Motorul nu are putere – din cauza senzorului defect scade consumul de combustibil, ceea ce poate parea un lucru bun dar in realitate nu este, deoarece motorul nu va mai avea putere pentru accelerare.

  • Emisii crescute – indica un senzor de presiune aer admisie care nu functioneaza corespunzator, care va duce la generarea unor cantitati mari de emisii. In acest caz puteti efectua un test de emisii. Daca vehiculul pica testul, inseamna ca senzorul MAP este deteriorat.

  • Vehiculul nu porneste – inainte de pornirea motorului, calculatorul de bord verifica presiunea atmosferica cu ajutorul senzorului MAP. Daca acesta este defect, motorul nu va porni.

  • Motorul porneste greu – si in acest caz este un semn ca senzorul MAP nu functioneaza cum trebuie. Din cauza informatiilor gresite transmise de acesta, se va livra o cantitate prea mare sau prea mica de combustibil catre motor, facandu-l sa porneasca greu.

  • Motorul are fluctuatii la ralanti – este un simptom al unui senzor MAP defect.

Daca ati identificat un senzor de presiune de buldoexcavator care nu functioneaza corespunzator si doriti sa achizitionati unul nou, veti gasi cele mai bune oferte, la pret de producator.

Write A Comment