Posted in: Diverse

Sigurante de tractor

sigurante de tractorSiguranta este o piesa de dimensiuni reduse, dar rolul jucat de aceasta este crucial. Este bine ca o data pe an sa faceti o verificare pentru a vedea daca aveti sigurante de tractor functionale. Ca sa stiti mai bine ce sunt acestea si cum le alegeti pe cele potrivite, va invitam sa cititi articolul de mai jos.

 Aparitia sigurantei este legata de numele lui Thomas Edison, care a brevetat-o in 1890. De atunci insa aceasta a trecut prin mai multe transformari pentru a se putea adapta diferitelor aplicatii si echipamente electrice.

1. Sigurante de tractor : ce sunt?

sigurante de tractor Sigurantele sunt niste componente care au rolul de a proteja cablurile electrice ale utilajelor. Acestea deconecteaza circuitul atunci cand detecteaza un nivel de curent potential periculos.

Fiecare siguranta are inscriptionate numere care indica tensiunea (V) si amperajul (A).

Sursa: https://diymyway.net

Daca aveti nevoie de sigurante de tractor, gasiti la noi cele mai bune oferte.

2. Cum functioneaza sigurantele?

Cand vorbim desre sigurante de tractor, trebuie sa stim ca fac parte dintr-un  circuit. Curentul circula prin cabluri, trece prin aceste sigurante si ajunge la diferitele componente ale tractorului. Scopul principal este sa protejeze cablajul electric, extrem de dificil de schimbat. Unele componente ale utilajului pot fi afectate, dar sunt mai usor de inlocuit.

 In interiorul carcasei sigurantelor exista un conductor realizat din metal, care are un punct de topire mai mic decat al cablului folosit in vehicul. Daca intensitatea curentului creste, atunci siguranta se arde. Mai exact, conductorul se topeste si intrerupe circuitul pentru a salva cablajul electric. Mai simplu spus, imaginati-va o poarta care permite trecerea doar intr-un anumit sens. Niste sigurante de tractor arse presupun inchiderea acestei porti si blocarea unui circuit care ar produce pagube insemnate utilajului.

3. Tipuri de sigurante

  • Sigurante de sticla – au fost utilizate inca din 1910, fiind ieftine si usor de folosit deoarece au corpul de siguranta  realizat din sticla iar firul este vizibil. Ca dezavantaj ar fi faptul ca nu au culori diferite, astfel ca este mai dificil de identificat amperajul.
  • Sigurante ceramice – sunt potrivite pentru circuite de inalta tensiune si curent, avand o stabilitate termica ridicata. Acestea au de cele mai multe ori un material de umplutura, de exemplu nisip, care absoarbe energia termica si impiedica siguranta sa se incalzeasca.
  • Sigurante cu lama – denumite si plug-in, au un corp din plastic si doua varfuri care se incadreaza in prize. Sunt cel mai des utilizate la masini. Acest tip de sigurante are 6 variante:

  1. Micro2sigurante de tractor
  2. Micro3
  3. LP-mini (APS)
  4. Mini (APM/ATM)
  5. Standard (APR/ATC/ATO/ATS)
  6. Maxi (APX)

                                                                     Sursa: Wikipedia

  • Sigurante fuzibile – sunt proiectate pentru amperaje foarte mari.

Indiferent ce tip de siguranta aveti nevoie, va asteptam cu cele mai bune oferte de piese de schimb la pret de producator. Si daca vreti sa nu fiti niciodata luati prin surprindere, puteti comanda chiar acum un set de sigurante de tractor pe care sa-l aveti la indemana pentru eventualele probleme care pot aparea.

4. Caracteristicile sigurantelor

Dimensiunea si greutatea sunt aspecte care trebuie luate in calcul atunci cand alegeti niste sigurante de tractor. De asemenea, este important sa intelegeti ca acestea vor functiona in conditii extreme: vibratii, temperaturi diferite etc. Asadar, fiabilitatea acestora este direct legata de alegerea tipului potrivit de siguranta.

Iata cateva caracteristici importante ale sigurantelor de care este bine sa tineti cont:

  • Rezistenta la vibratii – Tractoarele sunt supuse zi de zi la vibratii. Pentru a fi eficiente, niste sigurantele de tractor trebuie sa reziste la diferite tipuri de vibratii, dar si la schimbarea intesitatii acestora.

  • Rezistenta la temperaturi extreme – Un utilaj este folosit atat pe timpul verii, cat si in miez de iarna. Trebuie sa tinem cont nu doar de temperatura ambientala, ci si de cea produsa de functionarea indelungata a motorului. Asadar, sigurantele sunt gandite sa reziste la o variatie larga de temperaturi, o plaja care poate trece de 120 de grade, de exemplu.

  • Precizie – Cablurile electrice, curentul real, caracteristicile timp-curent sunt legate direct de precizia sigurantelor.

  • Fiabilitate – Sigurantele trebuie sa ofere o fiabilitate sporita si sa ajute la cresterea duratei de viata a utilajului. O siguranta defecta duce la scaderea productivitatii, ba chiar la accidente in anumite situatii.

  • Dimensiuni si greutate – Sigurantele pentru autoturisme sunt gandite la dimensiuni si greutati reduse pentru a fi compacte. Aceste caracterisici sunt importante chiar si in cazul utilajelor.

Pentru mai multe sfaturi, recomandari si piese de schimb va asteptam pe site-ul nostru.

5. Cum sa alegeti cele mai potrivite sigurante de tractor

sigurante de tractor

Un tractor are de obicei mai multe tipuri diferite de sigurante. Pentru a afla cate exact puteti consulta manualul proprietarului. Majoritatea sigurantelor sunt usor de inlocuit si au preturi accesibile. Totusi, este important sa tineti seama de cateva recomandari atunci cand achizitionati niste sigurante de tractor:

  1. Verificati daca siguranta este potrivita pentru marca si modelul tractorului.
  2. Alegeti o siguranta de acelasi amperaj si aceeasi culoare ca cea arsa.
  3. Asigurati-va ca siguranta aleasa are curentul nominal corect pentru echipament.

 Nu putem fi cu totii experti in acest domeniu. Important este sa ne informam si sa cautam ajutor specializat, atunci cand este nevoie. Daca nu sunteti siguri de tipul de siguranta auto de care aveti nevoie pentru utilajul dumneavoastra beneficiati de consultanta gratuita pe www.rku.ro/contact

Write A Comment