Pentru a putea sa indeplineasca diverse sarcini, cum ar fi ridicarea pamantului sau saparea unui sant, un buldoexcavator are nevoie, pe langa componentele principale, de niste mici garnituri. Desi ar putea parea neimportant din cauza dimensiunii reduse, in realitate un simering pentru buldoexcavator are un rol cheie in buna functionare a utilajului. Daca vreti sa aflati mai multe despre aceasta piesa, va invitam sa cititi articolul urmator.
Cuprins
Cum a aparut simeringul?
Numele de simering vine de la inventatorul acestei piese, inginerul austriac Walther Simmer. Acesta a realizat primul simering in anul 1932, constand intr-o garnitura din resturi de piele. Treptat compania acestuia, Freudenberg a dezvoltat modelul initial si a devenit cel mai mare specialist in garnituri din lume.
In zilele noastre, un simering pentru buldoexcavator pare o piesa banala, dar fara aceasta un utilaj nu ar putea functiona normal.
Ce este un simering pentru buldoexcavator?
Un simering pentru buldoexcavator este practic o garnitura care ajuta utilajul sa functioneze in conditii optime si care se monteaza cu ajutorul unui resort. De exemplu, daca vorbim despre motor, un simering mentine uleiul la locul lui si protejeaza interiorul motorului de resturi si murdarie.
Simeringurile sunt gandite special pentru a putea face fata temperaturilor ridicate si conditiilor extreme intalnite in interiorul utilajelor.
Simeringul se utilizeaza in domeniul auto, industrie si agricultura.
Daca aveti nevoie de mai multe informatii, sfaturi sau recomandari, consultantii nostri va stau la dispozitie.
Tipuri de simeringuri
Principala utilizare a simeringurilor este pentru etansarea arborilor cotiti, care au nevoie de lubrifiere permanenta, la temperaturi mari.
Simeringurile sunt folosite si pentru etansarea altor componente si pot fi de mai multe feluri, in functie de locul unde sunt asezate, de exemplu: simering de punte, simering de planetara, simering de pompa de ulei, simering de fuzeta etc.
De asemenea, in functie de angrenajele la care sunt folosite puteam avea:
- simeringuri cu sens de rotatie
- simeringuri fara sens de rotatie
- simeringuri cu buza suplimentara de praf
Ce face un simering?
Rolul unui simering pentru buldoexcavator este de a:
- proteja componentele utilajului de impuritati;
- preveni deteriorarea pieselor;
- ajuta la pastrarea lichidului/uleiului in componenta respectiva.
Sistemul hidraulic permite unele functii precum miscarea imbunatatita si capacitatea de sapare mai mare, care sporesc productivitatea unui buldoexcavator. De aceea, folosirea unor simeringuri sigure si rezistente este absolut necesara pentru o functionare optima.
Daca aveti nevoie de un simering pentru buldoexcavator sau de alte piese, va asteptam cu cele mai bune oferte, in stoc la pret de producator.
Cum alegeti simeringul potrivit?
Daca o componenta incepe sa piarda ulei, este un semn care indica un simering deteriorat. Specialistii recomanda sa schimbati aceasta garnitura de la primele semne de uzura, pentru a evita aparitia unor probleme mai grave.
Atunci cand alegeti un simering pentru buldoexcavator este bine sa tineti seama de anumite caracteristici ale acestuia:
- temperatura
- mediul de etansare
- presiunea
- expunerea la praf, nisp, apa, etc.
- dimensiunea simeringului – diametrul interior, diametrul exterior, latimea
- materialul din care este confectionat – cele mai obisnuite simeringuri sunt realizate din cauciuc nitrilic (NBR), silicon (MVQ) sau viton (FPM)
Daca ati descoperit ca aveti nevoie de un simering pentru buldoexcavator, veti gasi varianta potrivita pe site-ul nostru, apasand AICI.
Sfaturi pentru intretinerea utilajului pe timp de iarna
Fie ca ne referim la un simering pentru buldoexcavator sau la orice alta piesa, utilajul este un sistem bine inchegat si toate componentele sale au nevoie de o intretinere corespunzatoare indiferent de vreme, dar in special iarna.
In incheiere, v-am pregatit cateva sfaturi care va vor ajuta utilajul sa functioneze bine si in anotimpul rece:
- identificati daca exista piese uzate;
- lubrifiati orice piese in miscare;
- alegeti un ulei cu o vascozitatea mai mica (acesta este indicat la temperaturi scazute deoarece curge mai lin);
- schimbati filtrul de ulei si de aer;
- adaugati antigel la motor, indiferent daca folositi utilajul sau il depozitati pe timp de iarna.
Write A Comment
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.