Cuprins
Ce sunt stopurile?
Stopurile sunt luminile rosii pozitionate in partea din spate a utilajului. Acestea sunt aprinse atunci cand sunt pornite farurile.
Cand vehiculul se afla in miscare, stopurile au o culoare rosie mai slaba, in timp ce atunci cand utilajul stationeaza luminile au un aspect rosu mai intens.
Unele modele de stopuri de buldoexcavator au in interior un material reflectorizant, care contribuie la amplificarea luminii, ajutandu-le sa para mai mari si mai luminoase.
Cum functioneaza stopurile?
Stopurile functioneaza pe baza unui releu, fiind conectate la acelasi comutator care aprinde farurile. De aceea, stopurile se aprind atunci cand sunt pornite farurile.
Daca aveti nevoie de mai multe informatii, consultantii nostri va asteapta pe
Ce rol au stopurile?
Stopurile se mai numesc si lumini anti-coliziune. Rolul unor stopuri de buldoexcavator este de a avertiza ceilalti participanti la trafic de existenta utilajului, astfel incat sa distinga forma si dimensiunea vehiculului si sa poata lua masurile necesare in ceea ce priveste viteza. In plus, stopurile permit altor vehicule sa vada utilajul in conditii meteo nefavorabile, cum ar fi zapada sau ploaia.
De ce este important sa verificati stopurile
Stopurile reprezinta un element important de siguranta al utilajului dumneavoastra. Ele pot fi literalmenete salvatoare, de aceea este foarte important sa verificati daca aveti stopuri de buldoeexcavator care functioneaza corect. Pentru a verifica acest lucru, dupa ce porniti utilajul, aprindeti luminile si apoi mergeti in partea din spate a buldoexcavatorului. Daca observati ca un stop nu mai functioneaza, este indicat sa il inlocuiti cat mai repede.
Daca doriti sa beneficiati de cele mai bune oferte de stopuri de buldoexcavator, va asteptam pe site-ul nostru.
Tipuri de stopuri
In functie de tipul de bec folosit, stopurile pot fi de 3 feluri:
- Stopuri cu LED (diode emitatoare de lumina) – folosesc o cantitate mai mica de energie si au o durata de viata mai mare decat celelalte tipuri de lumini. Daca vreti sa achizitionati niste stopuri de buldoexcavator cu LED, trebuie sa stiti ca au un timp de pornire foarte scurt si functioneaza de peste 250 de ori mai repede decat halogenul. Lumina emisa de acestea este mai stralucitoare decat cea a becurilor cu halogen, insa pretul este mai ridicat.
- Stopuri cu Halogen – sunt cel mai comun tip de lumini si sunt standard pe majoritatea vehiculelor. Folosesc o combinatie de gaze (de obicei azot si argon) si au un filament intr-un tub de sticla. Odata ce filamentul este incalzit, se produce lumina. Stopurile de buldoexcavator cu Halogen sunt ieftine si usor de inlocuit, insa principalul dezavantaj este ca lumina produsa de aceste becuri este destul de slaba si nu este focalizata.
- Stopuri cu Xenon – sunt mai puternice, mai stralucitoare si de intensitate mai mare decat luminile cu halogen, insa au nevoie de mai multa putere pentru a porni fata de acestea. Daca va intereseaza niste stopuri de buldoexcavator cu Xenon, trebuie sa stiit ca acestea folosesc un arc electric comparativ cu un filament, in cazul becurilor cu halogen. Printre dezavantaje se numara costul metalelor rare necesare pentru a le produce si timpul de care au nevoie pentru a atinge luminozitatea maxima.
Cum sa alegeti cele mai potrivite stopuri de buldoexcavator?
Indiferent de tipul de stopuri cu care este echipat utilajul dumneavoastra, mai devreme sau mai tarziu acestea se vor arde si va trebui sa le inlocuiti. Daca in trecut schimbarea unui stop era o treaba simpla, in zilele noastre acest proces a devenit mai complex datorita diferitelor variante existente pe piata.
Pentru a fi siguri ca alegeti cele mai potrivite stopuri de buldoexcavator, trebuie sa fiti atenti la mai multe aspecte, cum ar fi:
- durata mare de viata
- luminozitate
- usor de instalat
- calitate
- utilizare redusa de energie
- usor de curatat
- in conformitate cu cerintele legale
Daca sunteti in cautarea unor stopuri de buldoexcavator, veti gasi o gama variata de produse, la pret de producator.
Vrei sa stii mai multe despre componentele unui buldoexcavator? Apasa AICI.
Write A Comment
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.