Posted in: Diverse

Buldoexcavator vs. Excavator: ce utilaj este mai potrivit pentru proiectul dvs.?

buldoexcavatorAlegerea utilajului potrivit contează mai mult decât ați putea crede. Un buldoexcavator și un excavator pot părea asemănătoare, dar între cele două există diferențe importante.

Pentru a putea face alegerea potrivită pentru reușita proiectului dvs. trebuie să cunoașteți caracteristicile celor două echipamente. Aflați din articolul următor toate informațiile vitale.

Cum vă poate ajuta un buldoexcavator?

Un buldoexcavator poate fi util atât pe șantier, cât și la un proiect de amenajare a teritoriului sau la o fermă. Asta pentru că vorbim despre un echipament potrivit pentru o gamă largă de activități.

Puteți să vă bazați pe un buldoexcavator pentru a săpa un șanț, pentru a nivela un drum sau chiar pentru un proiect de excavare la scară mică. În plus, la final puteți folosi același utilaj pentru a colecta resturile.

Cum vă poate ajuta un excavator?

excavatorUn excavator este mult mai căutat pentru aplicații industriale sau la scară largă. Avantajul acestui echipament este că rezistă foarte bine în cele mai solicitante condiții.

În plus, excavatoarele se descurcă excelent pe teren accidentat sau neuniform. Ele sunt ideale pentru lucrări de excavare, indiferent de mărime, pentru demolări și pentru transportarea materialelor grele pe șantier.

Excavatorul poate fi pe roți sau pe șenile, în funcție de dimensiunea acestuia și de tipul de teren de pe șantier. În general, roțile pot deteriora stratul superior al solului, pe când șenilele sunt mai ușoare și nu se scufundă asemenea anvelopelor.

Dimensiunea

buldoexcavatorAtunci când vreți să alegeți un utilaj potrivit pentru proiectul dvs. este musai să luați în considerare dimensiunea acestuia. Acest aspect vă ajută pentru că este esențial să vă puteți mișca cu ușurință.

În principiu un excavator este mai mare și mai greu decât un buldoexcavator. Există însă și varianta de miniexcavatoare, dacă ajungeți la concluzia că aceasta este echipamentul ideal.

Rotație

De ce contează intervalul de rotație? Pentru că vreți cu siguranță să vă ușurați munca. Puteți face asta alegând un echipament care are nevoie să fie repoziționat cât mai puțin.

Acestea fiind spuse, trebuie să știți că un excavator se poate roti la 360 de grade. Brațul unui buldoexcavator este capabil să pivoteze doar într-un interval de aproximativ 200 de grade. Nu are rost să mai spunem care ar fi varianta preferată a unui operator.

Versatilitate

buldoexcavatorCând vine vorba de versatilitate ambele utilaje primesc câte o bilă albă. Totuși, un buldoexcavator trebuie să primească un punct în plus pentru că are o selecție mult mai mare de opțiuni de atașare. De exemplu, o cupa de săpat șanțuri JCB 3CX este cu siguranță de folos.

Un alt avantaj al folosirii unui buldoexcavator este faptul că se poate deplasa ușor atât pe șantier, cât și pe drumurile publice. Astfel, puteți câștiga timp dacă aveți de îndeplinit mai multe sarcini în zone diferite.

Întreținere

Decizia finală nu o puteți lua decât dvs., după ce cântăriți avantajele și dezavantajele fiecărui echipament. Însă, indiferent de ce alegeți nu uitați cât de importantă este întreținerea unui utilaj.

De asemenea, trebuie să știți că un excavator standard are costuri de întreținere mai ridicate decât un buldoexcavator. La fel stă situația și la cheltuielile legate de transport, depozitare și închiriere. Buldoexcavatorul este potrivit și acelora dintre dvs. care au un buget mai restrâns.