Posted in: Diverse

5 metode prin care să întrețineți sistemul hidraulic al unui excavator

sistemul hidraulic Dacă excavatorul ar fi comparat cu un om, atunci sistemul hidraulic ar reprezenta sângele care curge prin vene. Așadar, vă dați seama cât de importantă este întreținerea acestuia.

Fără îngrijire corespunzătoare sunt șanse mari ca unele componente ale utilajului să se deterioreze înainte de vreme. Dacă vreți să evitați astfel de situații, citiți sfaturile din articolul următor.

De ce este important sistemul hidraulic?

Aproape orice componentă a unui excavator este legată de sistemul hidraulic. Versatilitatea acestui utilaj se bazează pe el.

Pentru a întelege mai bine importanța acestuia vă dăm un exemplu simplu. Motorul excavatorului este conectat la pompa hidraulică. Aceasta este responsabilă cu furnizarea debitului și presiunii diferitelor funcții ale excavatorului.

Atunci când pompa hidraulică se rotește, uleiul trece prin sistem permițând unor componente precum șenilele, brațul sau cupa excavatorului să funcționeze. De aceea, este vital să vă asigurați că aveți piese hidraulice în stare bună de funcționare, pentru longevitatea excavatorului dumneavoastră.

Protejați componentele hidraulice

Pentru o bună funcționare sistemul hidraulic are nevoie de piese eficiente. Acest lucru este simplu de realizat dacă acordați atenție celor vitale.

Nu toate componentele au nevoie de multă întreținere. De exemplu, în cazul pompei hidraulice trebuie doar să verificați periodic dacă aceasta funcționează corect, întrucât se află în centru și este protejată de celelalte piese. Alta este situația sistemului de răcire a uleiului, care are nevoie de o examinare mai atentă.

Verificați tensiunea șenilei

Un alt aspect important este legat de tensiunea adevcată a șenilelor. Dacă acest lucru este neglijat, în timp șenila se va slăbi și va duce la cheltuieli excesive și timpi inutili de oprire.

Pe de altă parte, o tensiune prea mare a șenilei va crește considerabil uzura altor componente. Pentru a evita astfel de situații este recomandat să verificați tensiunea șenilelor zilnic și să vă asigurați că se încadrează în parametri.

Inspectați zilnic și mențineți înregistrările

sistemul hidraulic Scurtele inspecții zilnice, realizate înainte de începerea activității, pot fi salvatoare pentru sistemul hidraulic. Acestea se încadrează în categoria lucrurilor mici care pot produce rezultate mari în maximizarea duratei de viață a utilajului.

În principiu trebuie să verificați starea generală a utilajului, acordând o atenție deosebită componentelor hidraulice. De exemplu, asigurați-vă că furtunurile hidraulice sunt bine fixate, că nu există scurgeri sau piese hidraulice uzate.

De asemenea, se va dovedi foarte util să păstrați evidența atunci când se defectează o piesă și o înlocuiți. Știind exact ce marcă ați folosit și la ce dată ați schimbat o anumită piesă, puteți să evaluați performanța excavatorului dumneavoastră și să alegeți din nou componenta aceluiași producător sau alta nouă, dacă cealaltă nu a fost eficientă.

Nu neglijați uleiul hidraulic

Uleiul hidraulic are multe funcții, dar cea mai importantă este aceea că absoarbe umiditatea din sistem și o ține departe de componentele hidraulice. De aceea, contează foarte mult ca acesta să fie curat.

De multe ori uleiul hidraulic poate arăta bine, dar în realitate nu este așa. Acesta își poate pierde vâscozitatea și capacitatea de a reține contaminanții. În momentul în care uleiul hidraulic devine tulbure înseamnă că nu mai poate proteja corespunzător componentele din sistemul hidraulic.

Cei mai mulți producători recomandă înlocuirea acestuia la fiecare 2.000 până la 4.000 de ore de utilizare. Totuși, ideal este să verificați manualul de utilizare, pentru că fiecare utilaj este diferit.

Aveți grijă cum și când efectuați întreținerea

sistemul hidraulic Operațiunile prin care asigurați întreținerea utilajului trebuie realizate ținând cont de anumite aspecte. În general, este bine să alegeți un loc unde nu este mult praf, deoarece sistemul hidraulic trebuie protejat pe cât posibil.

De asemenea, atunci când înlocuiți un filtru hidraulic sau adăugați ulei, amânați acest pas dacă vremea nu vă permite (plouă sau este vânt puternic). Dacă praful sau murdăria pătrund în astfel de momente, pot duce la contaminarea întregului sistem. În plus, este important să folosiți pompe și recipiente de ulei curate, din același motiv.

Nimeni nu cunoaște mai bine sistemul hidraulic al excavatorului dumneavoastră decât producătorul. Urmând sfaturile legate de întreținere pe care le găsiți în manualul de utilizare veți obține cele mai bune rezultate.