Posted in: Diverse

6 sfaturi pentru cumpărarea unui buldoexcavator

buldoexcavatorDacă v-ați hotărât să cumpărați un buldoexcavator există anumite aspecte pe care trebuie să le luați în calcul. Asta pentru că este o misiune costisitoare și deloc ușoară. Și pentru că nu faceți o astfel de achiziție în fiecare zi.

Buldoexcavatoarele vin la pachet cu multe avantaje, totul este să știți ce este mai bine pentru dumneavoastră. V-am pregătit câteva sfaturi care să vă ajute să luați cea mai bună decizie.

Tipul lucrărilor dă tonul

Primul și cel mai important sfat este să stabiliți pentru ce tip de activitate aveți nevoie de un buldoexcavator. Știind ce fel de proiecte aveți de realizat vă ajută să înțelegeți mai bine care sunt nevoile dumneavoastră și să alegeți în consecință.

Pentru a putea finaliza la timp lucrările este vital să beneficiați de utilajul potrivit. Trebuie să știți dacă lucrările pe care le veți face se desfășoară pe un teren accidentat sau mai degrabă vă veți orienta spre zona de amenajare a teritorului.

Buldoexcavator nou sau second hand? Nu excludeți nicio variantă.

buldoexcavatorFiind vorba despre o achiziție importantă și, așa cum am mai zis, costisitoare trebuie să luați în calcul toate variantele. Există avantaje și dezavantaje atât pentru un utilaj nou, cât și pentru cel second hand.

În primul rând diferă prețul, așadar dacă bugetul nu vă permite prea multe manevre vă puteți orienta spre a doua variantă. Sau puteți să faceți această alegere pentru a investi banii rămași într-o serie de atașamente buldoexcavator, care să vă ajute în activitățile zilnice.

Pe de altă parte, un buldoexcavator folosit poate avea nevoie de mai multă întreținere în funcție de vechime și de starea în care se află. Decizia este în totalitatea a dumneavoastră, dacă optați pentru varianta second hand este important să efectuați o inspecție completă înainte de achiziționarea buldoexcavatorului.

Dimensiunea face diferența

Buldoexcavatoarele vin în diferite dimensiuni, fiecare dintre ele fiind potrivită pentru o anumită lucrare. Dimensiunea unui buldoexcavator influențează direct manevrabilitatea și performanța acestuia.

Dacă efectuați frecvent lucrări în zone mai înguste, varianta potrivită este cu siguranță un buldoexcavator mai mic. Astfel veți putea să întoarceți și să vă deplasați cu ușurință pe șantier. Pe de altă parte, dacă lucrați pe o suprafață extinsă veți avea nevoie de un utilaj mai mare cu putere suplimentară pentru a putea fi eficient.

Adâncimea de săpare este importantă

Un alt aspect deloc de neglijat ține de adâncimea de săpare. Acest lucru vă ajută să stabiliți dacă lungimea standard a brațului este suficientă sau va fi nevoie de o extindere.

O rază de acțiune corectă ajută buldoexcavatorul să stea cât mai departe de șanțul pe care îl sapă. Acest aspect este important atât pentru siguranță, cât și pentru eficiența lucrării.

Țineți cont de nevoile operatorului

Indiferent de domeniu, o treabă este bine făcută atunci când beneficiezi de toate condițiile. De aceea, nu trebuie să neglijați confortul operatorului atunci când achiziționați un buldoexcavator.

Pe lângă un scaun confortabil și o bună vizibilitate, un operator are nevoie de comenzi potrivite, adică ușor de reglat. Dacă vreți să reduceți gradul de oboseală al acestuia și să îl ajutați să fie mai productiv, puteți opta pentru o caracteristică prin intermediul căreia nu trebuie să învârți atât de mult de volan pentru a pune niște anvelope buldoexcavator în viraj complet.

buldoexcavatorAlegeți cu grijă banda de rulare și anvelopele

Pentru că tot vorbeam de anvelope, acesta este un alt aspect care merită atenție. Multe modele de buldoexcavator au anvelope de dimensiuni diferite pe față și pe spate. Explicația este simplă: uzura anvelopelor este de multe ori inegală.

Din nou revenim la tipul de lucrări pe care îl veți efectua deoarece în funcție de asta anvelopele din față se uzează mai mult decât cele din spate sau invers. Modelul benzii de rulare este și el important, iar alegerea sa se face ținând cont de aceleași considerente.