Posted in: Diverse

5 avantaje de care puteți beneficia dacă folosiți o cuplă rapidă pentru excavator

cuplă rapidăDin fericire, trăim într-o lume în care lucrurile se îmbunătățesc în mod constant. Așa a apărut o cuplă rapidă pentru excavator, pentru a vă ajuta să creșteți productivitatea.

Acesta este doar unul dintre avantaje. Citiți articolul următor pentru a afla mai multe despre valoarea pe care o poate adăuga o cuplă rapidă excavatorului dvs.

Confort și flexibilitate

Dacă folosiți multe atașamente pentru un excavator, schimbarea acestora poate dura destul de mult. Pentru a nu pierde timp prețios, uneori chiar până la 20 de minute, puteți opta pentru o cuplă rapidă JCB 3CX.

Atunci când proiectul necesită comutarea între mai multe atașamente în aceeași zi, o cuplă rapidă este o investiție ce merită facută. În acest fel, veți beneficia de flexibilitate, schimbând cu ușurință atașamentele. În plus, cuplele rapide adaugă confort, indiferent de aplicație.

Operatori mai fericiți

Viața unui operator de excavator nu este tocmai ușoară. Însă, există unele avantaje de care pot beneficia, pentru a-și face treaba cu zâmbetul pe buze. Unul dintre ele este o cuplă rapidă.

Operatorii care folosesc cuple rapide vor fi mai productivi, motivați de acest upgrade. De asemenea, ei vor economisi timp și energie, finalizând o sarcină mai rapid și cu mai puțin efort. La unele modele de cuple nu este nevoie să se dea jos din cabină atunci când le folosesc.

Mai puține riscuri

În domeniul construcțiilor este foarte important să existe un nivel de siguranță cât mai înalt. Știați că cele mai multe accidente grave au loc în primele 5 secunde de la conectarea atașamentului la cuplă? Astfel de situații au apărut în cazul cuplei mecanice, în general din cauza erorii operatorilor.

Cuplele hidraulice oferă un plus de siguranță. Acestea sunt gândite în așa fel încât atașamentul să fie blocat în două locuri diferite, eliminând riscul căderii neintenționate a acestuia. În plus, schimbul se poate face direct din interiorul cabinei.

Versatilitate

cuplă rapidăOrice cuplă rapidă are scopul de a maximiza versatilitatea. Asta pentru că puteți avea un singur excavator pe care să îl dotați cu toate atașamentele pe care le aveți.

Unele atașamente pot fi folosite foarte rar și blocarea unui utilaj pentru ele ar fi o risipă de bani. Astfel, investiția într-o cuplă rapidă pentru JCB mini va fi un avantaj semnificativ. Veți economisi și datorită faptului că nu va fi nevoie să folosiți mai multe echipamente, decât în cazul unui proiect dificil.

Cuplă mecanică vs. cuplă hidraulică

Există avantaje și dezavantaje de ambele părți. În cazul unei cuple mecanice costurile sunt mai mici, are mai puține componente și este mai ușoară. Poate fi alegerea potrivită dacă nu utilizați multe atașamente pentru o lucrare. Printre dezavantaje se numără disconfortul operatorului și faptul că există posibilitatea unor accidente.

O cuplă hidraulică poate fi o opțiune mai sigură și mai utilă, dacă aveți de schimbat multe atașamente pe parcursul unei zile. Aceasta are mai multe caracteristici de siguranță, pentru a preveni desprinderea atașamentului. Unele cuple hidraulice și atașamentele asociate pot oferi chiar o rotație de 360 de grade.

Cum alegeți o cuplă rapidă?

cuplă rapidăExistă multe variante, diferite modele și caracteristici ale mecanismului de blocare, atunci când vorbim de cuple rapide. Pentru a lua o decizie care să vă asigure eficiență și siguranță, cel mai bine este să vă informați înainte.

Alegerea potrivită depinde de mai multe aspecte. Primul pe listă este legat de dimensiunea excavatorului. Un alt aspect care trebuie luat în calcul este dacă utilajul este sau nu complet hidraulic.

De asemenea, trebuie să țineți cont și de aplicație, configurațiile hidraulice sau mecanice, caracteristicile de siguranță și cele de performanță suplimentare. Indiferent ce fel de cuplă alegeți sperăm că informațiile de mai sus vă vor fi de ajutor!