august 14, 2021 De RK Utilaje Romania Oprit

4 sfaturi pentru intretinerea unui buldoexcavator

buldoexcavatorUn buldoexcavator combina practic doua utilaje: un incarcator si un excavator. Asadar, este firesc sa se uzeze mai usor, tinand cont de munca dificila pe care o are de executat. De aceea, v-am pregatit 4 sfaturi care sa va ajute sa va mentineti buldoexcavatorul in forma maxima.

Sfatul nr. 1: Examinati utilajul zilnic

Cel mai important lucru pe care il puteti face pentru ingrijirea echipamentului dvs. este sa il inspectati inainte si dupa fiecare utilizare. Este bine sa consultati manualul de utilizare, unde veti gasi recomandarile producatorului.

Examinarea buldoexcavatorului presupune sa mergeti in jurul acestuia si sa verificati cu atentie toate partile importante. Puteti identifica scurgeri, deteriorari sau alte probleme.

In cazul componenetelor uzate este recomandat sa le schimbati cat mai repede pentru siguranta. Pe site-ul nostru https://rku.ro/ veti gasi o gama variata de piese de schimb pentru buldoexcavator.

buldoexcavatorO zona predispusa la uzura se afla in jurul bratului, asa ca este bine sa verificati cu atentie. De asemenea, alte probleme ce pot aparea pe lista includ: deteriorarea dintilor galetii, presiunea inegala a anvelopelor sau furtunuri sparte.

Sfatul nr. 2: Ungeti partile in miscare ale unui buldoexcavator

Buldoexcavatorul poate avea chiar si 50 de parti care trebuie unse. Este indicat sa verificati intai manualul de utilizare pentru a afla exact zonele importante si tipul de vaselina potrivit.

In general, printre partile care au nevoie de ungere se numara: puntea fata, stifturile, bucsele, rulmentii cu pivot, etc. Specialistii recomanda ca ungerea buldoexcavatorului sa fie facuta la finalul zilei, cand utilajul este cald si primeste mai bine vaselina.

Sfatul nr. 3: Verificati motorul

Motorul unui buldoexcavator joaca un rol vital, de aceea trebuie verificat zilnic daca exista semne de condens in rezervorul de combustibil sau acumulari de resturi in sistemul de racire.

Foarte important este si filtrul de aer, care ar trebui verificat o data pe saptamana sau mai des daca mediul de lucru implica mult praf. Daca observati ca s-a acumulat praf si murdarie este bine sa il curatati, iar daca este deteriorat este indicata inlocuirea cu un filtru nou.

Filtrul de combustibil al motorului trebuie si el verificat in mod regulat. Se aplica aceeasi regula ca la filtrul de aer, in cazul in care identificati probleme.

Sfatul nr. 4: Protejati-va buldoexcavatorul

Acest echipament este facut sa reziste conditiilor nefavorabile, insa tot are nevoie sa fie protejat. El trebuie depozitat intr-un loc uscat si racoros, ferit de razele soarelui. Acordati o atentie sporita firelor electrice, care trebuie acoperite astfel incat elementele daunatoare sa nu patrunda pana la ele.

De asemenea, este indicat sa curatati utilajul dupa fiecare utilizare, astfel veti prelungi durata de viata a componentelelor sale. Daca murdaria acumulata se usuca, va fi mai greu de curatat si ar putea provoca daune buldoexcavatorului.buldoexcavator

Tot la capitolul protectie intra instruirea operatorului care utilizeaza buldoexcavatorul. Acesta trebuie sa fie la curent cu modul de functionare si cu pasii necesari pentru intretinerea echipamentului.

Un buldoexcavator intretinut corespunzator va avea o durata de viata prelungita, costuri de functionare mai mici si va necesita mai putine reparatii. Pentru mai multe informatii despre buldoexcavatoare puteti lua legatura cu unul dintre consultantii nostri pe https://rku.ro/contact/ .