Posted in: Diverse

Baterie pentru buldoexcavator

Durata de viata a unei baterii auto este de la 3 la 6 ani, in functie de tipul utilajului pe care este folosita si de cat de multi consumatori electrici are.

baterie pentru buldoexcavatorO noua baterie pentru buldoexcavator este o investitie de lunga durata si trebuie sa fiti informati inainte de a alege cea mai buna varianta. De aceea v-am pregatit un articol care sa va ajute sa intelegeti mai bine cum functioneaza bateria si cum o puteti intretine pentru a functiona in conditii optime mai multa vreme.

 Daca aveti nevoie de mai multe informatii sau de o noua baterie pentru buldoexcavator va punem la dispozitie un stoc semnificativ. 

1. O scurta istorie a bateriei

Termenul de baterie a fost folosit prima oara in 1749 de catre Benjamin Franklin atunci cand facea experimente cu electricitatea. Ceva mai tarziu, in 1859, fizicianul francez Gaston Plante a creat prima baterie reincarcabila din lume de tip plumb-acid. Ideea a prins atat de bine incat este folosita si in prezent.

7 ani mai tarziu, Georges Leclanche imbunatateste procesul de fabricatie. Anul 1881 este extrem de important: atunci este produsa si prima bateria plumb-acid potrivită pentru autoturisme. Si numele lui Thomas Edison este legat de dezvoltarea tehnologiei. Istoria e importanta pentru ca ne arata cat de mult a evoluat bateria.

Astazi avem la dispozitie o gama larga de modele: important este sa intelegem care sunt specificatiile si necesitatile utilajului pentru care folosim bateria.

2. Componentele bateriei

Bateria are 3 componente principale: doua terminale din substante chimice diferite, anodul si catodul; si electrolitul care permite fluxul de sarcina electrica intre anod si catod. Atunci cand un dispozitiv se conecteaza la baterie apar reactii chimice la electrozi care trimit un flux de energie electrica catre dispozitiv.

baterie componente

Sursa: galvcell.wordpress.com

3. Cum functioneaza o baterie?

„ O baterie este un dispozitiv capabil sa stocheze energia electrica sub forma de energie chimica si sa transforme acea energei in electricitate”, spune Antoine Allanore, asociat postdoctoral al MIT. Chiar daca vorbim de telecomanda televizorului, de periuta de dinti sau de o baterie pentru buldoexcavator, principiul de functionare este acelasi.

O baterie este formata din 6 celule galvanice legate in serie care genereaza o tensiune totala in gol de 12.72 V, atunci cand este complet incarcata. 

baterie pentru buldoexcavatorO baterie pentru buldoexcavator functioneaza pe baza principiului lui Volta care spune ca intre 2 metale diferite scufundate in electrolit exista o tensiune electrica.

Bateriile auto cele mai utilizate sunt cele cu plumb datorita pretului scazut si a curentului mare pe care il produc.

4. Ce rol are bateria pentru buldoexcavator?

 • Alimenteaza demarorul atunci cand porneste motorul termic.
 • Filtreaza oscilatiile de tensiune din sistemul electric.
 • Ofera curent consumatorilor electrici atunci cand alternatorul este defect.
 • Alimenteaza cu energie electrica sistemele electronice active permanent.

5. Tipuri de baterii

baterie pentru buldoexcavatorBateriile pot fi de mai multe feluri:

 • Cu intretinere – evapora lichidul in urma procesului de electroliza si trebuie completate in timp.
 • Fara intretinere – pastreaza lichidul pe toata durata de functionare.
 • Etanse cu gel – sunt concepute pentru un consum mare de curent.
 • Pentru Start/Stop – au o incarcare rapida si inmagazineaza mai bine curentul.

Indiferent daca aveti nevoie de o baterie pentru buldoexcavator sau pentru alt utilaj, gasiti cele mai bune oferte de piese de schimb, la pret de producator, pe site-ul nostru.

6. Sfaturi pentru intretinerea bateriei

Desi ar putea parea ca o baterie pentru buldoexcavator nu are nevoie de nicio ingrijire, in realitate nu este asa. Puteti prelungi durata de viata a bateriei daca respectati cateva recomandari simple:

 • Faceti o verficare vizuala a bateriei in mod regulat.
 • Pe timp de iarna utilizati o husa izolatoare pentru a-i incetini racirea pana la temeperaturi negative.
 • Verificati brida de fixare deoarece electrozii se pot desprinde si crea microfisuri in componentele interne.
 • Curatati polii de racord si clemele deoarece urmele de coroziune pot afecta performanta bateriei.

7. Ce semne indica ca o baterie pentru buldoexcavator este uzata?

Atunci cand o baterie nu mai functioneaza in parametrii normali apar anumite semne care indica acest lucru:

 • Carcasa bateriei este deteriorata si pierde lichid.
 • Bateria s-a umflat – de vina poate fi supraincarcarea electrica sau un scurtcircuit intern.
 • Lumina mai slaba a farurilor la oprirea motorului.
 • Motorul porneste greu – din cauza intensitaii mai slabe a curentului furnizat de baterie.

Chiar daca poate fi o investitie costisitoare recomandarea specialistilor este sa alegeti o baterie pentru buldoexcavator de calitate superioara, pentru siguranta si o utilizare de lunga durata. Pentru mai multe sfaturi si recomandari consultantii nostri va stau la dispozitie.

Write A Comment