Posted in: Diverse

Bloc de sigurante pentru excavator

bloc de sigurante pentru excavatorUn utilaj defect inseamna timp pierdut si cheltuieli ce pot ajunge chiar si la mii de euro. Mai ales cand vine vorba de partea electrica, este foarte important sa va protejati investitia prin implementarea unui sistem de mentenanta. Pentru a va ajuta sa intelegi mai bine cum functioneaza un bloc de sigurante pentru excavator, v-am pregatit un scurt articol.

Daca aveti nevoie de un bloc de sigurante pentru excavator va asteptam cu sfaturi, recomandari si piese de schimb, in stoc la pret de producator pe site-ul nostru 

Ce este blocul de sigurante?

Blocul, tabloul sau bordul de sigurante este locul in care sunt montate sigurantele auto. Mai exact, un bloc de sigurante pentru excavator este o cutie special conceputa pentru a proteja circuitele electrice de expunerea la anumite elemente care ar putea produce deteriorarea sau scurtcircuitarea acestora.

Desi termenul bloc de sigurante se refera in special la masini si utilaje, in realitate orice sistem de 12V sau 24V poate avea un bloc de sigurante, fie ca vorbim de rulote, motociclete, ambarcatiuni, etc.

bloc de sigurante pentru excavatorDaca in trecut utilajele aveau doar cateva sigurante, astazi numarul lor a crescut considerabil datorita rolului vital pe care il au in buna functionare a vehiculului. In prezent fiecare consumator (geamuri electrice, stergatoare, sistem audio, etc.) are cate o siguranta de protectie, de intensitate diferita, care in cazul in care circuitul electric se supraincarca, se va arde pentru a preveni defectarea consumatorului respectiv.

Daca anumite componente electrice se defecteaza ca urmare a unor sigurante arse, ar putea fi necesara repararea blocului de sigurante.

Daca aveti nevoie de un bloc de sigurante pentru excavator consultantii nostri va stau la dispozitie.

Ce trebuie sa stiti cand vine vorba de un bloc de sigurante pentru excavator?

  1. Sigurantele sunt grupate in blocul de sigurante pe culori, in functie de intensitate. Pe interiorul capacului fiecarui bloc de sigurante pentru excavator este desenata o schema cu organizarea sigurantelor.
  2. Daca aveti nevoie de informatii detaliate despre fiecare siguranta, atunci cand faceti verificarea unui bloc de sigurante pentru excavator, consultati „Manualul proprietarului”.
  3. Majoritatea utilajelor au doua blocuri de sigurante:
  • unul este situat in compartimentul motorului – are rolul de a proteja componentele motorului (sistemul de racire, unitatea de comanda a motorului, etc.);

  • cel de-al doilea se afla in zona cabinei sau sub bord, pe partea soferului – are rolul de a proteja obiectele electrice interioare.

bloc de sigurante pentru excavator

Sursa: http://range-united-a.maceratadoc.it

In cele mai multe cazuri, un bloc de siguranta pentru excavator va rezista pe toata durata de viata a utilajului, insa exista posibilitatea ca acesta sa necesite inlocuire in cazul in care excavatorul a suferit daune fizice grave sau probleme electrice care au dus la topirea plasticului. In cazul in care aveti nevoie de acest produs si de alte piese pentru excavator, puteti apasa AICI pentru a vedea ofertele noastre.  

Ce probleme pot aparea la blocul de sigurante?

Atunci cand vorbim despre un bloc de sigurante de excavator, exista cateva probleme pe care le intalnim in mod frecvent:

 1. Sigurantele sar frecvent – indica o defectiune la blocul de sigurante, poate fi vorba de probleme de cablare sau un scurtcircuit. In cazul unei sigurante sarite este posibil ca anumite componente electrice (farurile, stergatoarele, radioul, etc.) sa nu mai functioneze.
 2. Sigurantele nu sunt fixate – daca se misca sau ies prea usor din locul in care sunt fixate pot provoca diverse probleme electrice.
 3. Sigurante arse – atunci cand circuitele electrice se supraincarca, elementul fuzibil al sigurantei se topeste iar aceasta se va arde. Aceasta este o problema ce trebuie remediata rapida pentru a nu afecta mai grav functionarea unui bloc de sigurante pentru excavator. Vedeti cum arata o siguranta arsa in imaginea de mai jos:

bloc de sigurante pentru excavator

Exista multe tipuri diferite de sigurante folosite in sistemele de distributie a energiei electrice. Ele difera in functie de performanta, caracteristici si dimensiunea fizica. Atunci cand inlocuiti astfel de piese intr-un bloc de sigurante de excavator, trebuie sa alegeti acelasi tip de siguranta ca cea arsa. De asemenea, este recomandat sa aveti un set de sigurante de rezerva pentru a nu fi luati prin surprindere atunci cand trebuie inlocuite.

Daca identificati una dintre problemele de mai sus si aveti nevoie de piese de schimb pentru utilajul dumneavoastra, va asteptam cu cele mai bune oferte, la pret de producator.

Write A Comment