Posted in: Diverse

Buldoexcavator JCB 3CX: de ce nu merge inainte si inapoi?

buldoexcavator JCB 3CX Uneori poate fi dificil sa identificati cauzele ce duc la nefunctionarea unui buldoexcavator JCB 3CX si sa gasiti solutii. Poate unele piese JCB 3CX nu au fost schimbate la timp si s-au uzat, ori poate un simplu cablu nu este conectat.

Pentru a evita perioadele de nefunctionare a utilajului este bine sa fiti informati. Astfel, veti sti unde sa cautati si ce sa remediati in cel mai scurt timp.

Buldoexcavatorul JCB 3CX este un model foarte cautat chiar si astazi. Asta pentru ca este foarte bine construit si extrem de rezistent. Cu toate acestea, exista si momente in care poate da rateuri.

O problema destul de intalnita cu buldoexcavatorul JCB 3CX este sa functioneze normal timp de cateva minute si apoi sa se opreasca. Utilajul nu mai merge nici inainte, nici inapoi. Dupa cateva ore de repaus echipamentul va functiona pentru scurta vreme, conform scenariului de mai sus.

Analizam mai jos posibilele cauze ce duc la aceasta situatie.

Defectiune electrica a unui buldoexcavator JCB 3CX

buldoexcavator JCB 3CX Una dintre cele mai probabile cauze pentru aceasta problema de functionare este legata de electrovalve. In acest caz ar trebui sa puneti o lampa de test pe alimentarea electrovalvelor si sa verificati daca totul functioneaza cum trebuie.

Alte posibile defectiuni ale electrovalvei pot avea legatura cu uzarea sau ruginirea sa. In aceasta situatie este recomandat sa inlocuiti componenta avariata.

Atunci cand faceti verificari si teste pentru electrovalve este recomandat sa consultati intai manualul de utilizare. Acolo veti gasi detalii despre cum se masoara cel mai bine curentul electrovalvelor si care este intervalul normal de functionare.

Probleme cu sistemul de transmisie

Uneori poate aparea o problema precum cea descrisa mai sus deoarece uleiul de transmisie nu are presiunea ideala de lucru. Verificati daca uleiul are culoarea si consistenta potrivita.

Se poate intampla ca apa sa patrunda in sistemul de transmisie si sa afecteze calitatea uleiului. O alta posibila cauza are legatura cu filtrul de transmisie, care poate fi infundat sau murdar.

Daca aveti nevoie de un filtru nou sau alte piese de transmisie, gasiti totul pe https://rku.ro/categorie-produs/piese-transmisie/. Astfel, rezolvati problema rapid si convenabil pentru a avea din nou un buldoexcavator JCB 3CX care functioneaza perfect.

Discurile si placile de ambreiaj

buldoexcavator JCB 3CX Daca acestea sunt prea uzate pot determina un buldoexcavator JCB 3CX sa nu mai mearga inainte si inapoi. Chiar daca discurile si placile de ambreiaj sunt doar putin deteriorate, rezultatul este acelasi.

Ambreiajul se poate deteriora prematur daca este apasata doar pe jumatate. Ca sa evitati acest lucru, incercati sa apasati si sa eliberati complet ambreiajul atunci cand schimbati vitezele.

Sa mentineti buldoexcavator JCB 3CX nu este o treaba usoara dar merita efortul. Daca aveti nevoie de ajutor puteti sa ne contactati pe pagina https://rku.ro/contact/. Echipa de tehnicieni RKU este pregatita sa identifice orice problema si sa va ofere cele mai bune piese JCB 3CX.