aprilie 11, 2021 De Urlateanu Vera Oprit

Ciocane hidraulice

ciocane hidraulice

Ciocanele hidraulice sunt echipamente de baza utilizate atât în construcții, cât și în demolări sau in industria minera.

In construcții, pot fi folosite ciocane hidraulice pentru:

  • a săpa găuri
  • a sparge stânci
  • a distruge murdăria pentru a săpa o gaură mai ușor.

Când se efectuează demolarea, ciocanul poate sparge rapid betonul, pereții și fundațiile pentru a dărâma diverse structuri.

Utilajele pe care se monteaza de obicei ciocane hidraulice sunt:

  • mini-încărcătoare
  • mini-excavatoare
  • buldoexcavatoare
  • excavatoare de dimensiuni mari

Pentru cele mai bune oferte de ciocane hidraulice, in stoc la pret de producator, va asteptam pe site-ul nostru www.rku.ro

Cum functioneaza ciocanele hidraulice?

Ciocanele hidraulice, asa cum le spune si numele, folosesc hidraulica pentru a funcționa.

ciocane hidraulice Acestea au la baza Legea lui Pascal care spune ca „aplicarea presiunii pe o parte a fluidului transferă această presiune în toate zonele fluidului, permițând multiplicarea forței”.

Deoarece uleiul folosit este incompresibil, permite transferul de energie instantaneu cu pierderi neglijabile.Prin presiunea unei părți a fluidului, aceasta transferă presiunea în toate zonele fluidului, ceea ce înmulțește forța.

Daca aveti nevoie de mai multe informatii, sfaturi sau recomandari, colegii nostri din departamentul tehnic va stau la dispozitie pe www.rku.ro/contact

Parti componente ale unui ciocan hidraulic

Exista doua tipuri principale de ciocane hidraulice: cu supapa interioara sau cu supapa exterioara. Partile interioare sunt in mare parte aceleasi:

ciocane hidraulice

1tije laterale – concepute pentru aplicarea ciocanului care se monteaza pe diverse echipamente;

2camera cu azot – este o camera cu presiune scazuta care ajuta la alimentarea cu energie;

3supapa principala – se roteste pentru a controla directia fluxului de ulei;

4 piston – acesta si supapa sunt sigurele parti aflate in miscare; pistonul se deplaseaza in sus si in jos si loveste instrumentul;

5capul frontal – mentine fixarea ciocanului in timpul impactului.

Sfaturi pentru alegerea ciocanelor hidraulice

Alegerea unui ciocan hidraulic potrivit nu este o sarcina usoara. V-am pregatit cateva sfaturi care sa va ajute sa luati cea mai buna decizie:

  • aplicatie – caracateristicile unor ciocane hidraulice difera in functie de proiectul pentru care vreti sa le folositi: de exemplu, pentru demolarea drumurilor este importanta puterea de penetrare si rata de impact, in timp ce pentru minerit este recomandat un ciocan mai mare cu o viteza mai lenta;
  • debit hidraulic adecvat – fara un debit suficient, ciocanul va deveni lent si neproductiv. Unele ciocane hidraulice se pot adapta la o gama larga de fluxuri, in timp ce altele nu;
  • costul intretinerii – acest aspect trebuie luat in considerare, deoarece reprezinta o cheltuiala pe termen lung. Întreținerea regulată și adecvată a ciocanului hidraulic garantează eficiența de lucru și o durată de viață lungă.

Cele mai multe ciocane hidraulice sunt dotate cu o carcasă complet închisă care le protejeaza de alte materiale si le asigura o durata de viata prelungita.

Pentru a crește siguranța echipamentelor pe care este atașat ciocanul hidraulic, unele modelele au amortizoare în partea de sus care absoarbe toate energiile de impact și de recul. Unele dintre ciocanele hidraulice sunt echipate cu bucșă de oțel, care le izolează de vibrații.

Ciocanele hidraulice sunt ecologice, deoarece produc mai puțin zgomot și poluanți. Sunt preferate în locurile sensibile la vibrații și zgomot, deoarece un ciocan vibrator poate deteriora structurile existente.

Daca aveti nevoie de cui picon va asteptam pe https://rku.ro/produs/cui-picon-indeco-hp900/