Posted in: Diverse

6 sfaturi pentru a reduce costurile de intretinere a utilajelor

costurile de intretinere a utilajelorTraim vremuri dificile in care scumpirile de tot felul sunt la ordinea zilei. De aceea, trebuie sa incercati sa va adaptati pe cat posibil.

Fie ca aveti un utilaj sau mai multe un lucru este sigur, acestea sunt costisitoare. Aflati din articolul urmator ce puteti face pentru a reduce costurile de intretinere a utilajelor.

Inspectati zilnic echipamentul

Este recomandat sa incepeti ziua de lucru cu o verificare a utilajului. Pur si simplu, ar trebui sa va plimbati in jurul echipamentului in cautarea unor eventuale probleme.

Daca observati scurgeri, fum sau orice alte aspecte neobisnuite rezolvati-le inainte de a porni la munca. Alte posibile mici probleme ar putea fi crapaturi, uzura pieselor sau niveluri scazute de lichide. De asemenea, scaderea gradului de performanta al utilajului ar trebui sa va dea de gandit.

Intretinere si iar intretinere 

costurile de intretinere a utilajelorNu neglijati aspectul legat de intretinere. Da, este adevarat ca aducem mereu in discutie acest subiect dar asta pentru ca este extrem de important. Prin intretinerea preventiva va puteti planifica verificarile regulate in asa fel incat sa reduceti riscul aparitiei defectiunilor grave.

Acest lucru va ajuta sa nu fiti luati prin surprindere si sa detineti controlul asupra banilor si timpului dvs. Mai exact, inseamna sa identificati problemele minore inainte ca acestea sa se transforme in cheltuieli majore. Astfel puteti reduce costurile de intretinere a utilajelor.

Folositi piese de calitate pentru a reduce costurile de intretinere a utilajelor

Atunci cand identificati componente care nu functioneaza asa cum trebuie este recomandat sa le inlocuiti cat mai repede cu putinta. Pe langa schimbarea propriu-zisa conteaza foarte mult si alegerea corecta a pieselor.

Calitatea ar trebui sa fie primul lucru pe care il luati in considerare. Astfel veti putea reduce costurile de intretinere a utilajelor deoarece piesele de calitate sunt mai rezistente si asigura performanta. In plus, asa veti prelungi durata de viata a echipamentului dvs.

Instruirea operatorilor

costurile de intretinere a utilajelorUn operator instruit va poate ajuta sa reduceti costurile de intretinere a utilajelor. Pare de necrezut? Ei bine, modul in care este condus un echipament poate influenta in bine sau in rau profitul.

Operarea utilajului in asa fel incat sa nu fie uzat trenul de rulare, optimizarea consumului de combustibil sau reducerea timpului de inactivitate sunt doar cateva exemple. De aceea, este important sa va asigurati ca operatorul este bine pregatit si stie ce are de facut.

Multi operatori aleg sa nu citeasca manualul de utilizare al utilajului, considerand ca se descurca din mers. Aceasta practica este periculoasa si ar trebui evitata. In plus, ar fi bine sa observati daca exista anumite domenii in care operatorul ar avea nevoie de instruire suplimentara.

Curatati utilajul in mod regulat

Poate ca atunci cand vreti sa reduceti costurile de intretinere a utilajelor nu va ganditi la curatenie. In realitate, insa, este o operatiune care ajuta.

De exemplu, atunci cand trenul de rulare si senilele sunt curatate puteti descoperi pietre si alte materiale straine. Daca ar ramane acolo acestea ar ingreuna functionarea echipamentului si in final ar provoca chiar defectiuni.

Nu ezitati sa apelati la ajutor specializat

Atunci cand alegeti sa apelati la un ajutor specializat, nu inseamna ca nu va pricepeti, ci din contra ca stiti exact de ce are nevoie utilajul dvs. si cand. Prin acest lucru veti reusi sa reduceti costurile de intretinere a utilajelor.

Tehnicienii calificati RKU va pot ajuta cu orice aveti nevoie: sfaturi pentru alegerea pieselor, evaluarea problemelor, reparatii, inlocuiri, etc. Cu un singur click pe pagina https://rku.ro/contact/ veti gasi raspunsurile la intrebarile care va macina.