Posted in: Diverse

Cum se ia o proba de ulei de la Utilaje de Constructii

proba de ulei Controalele regulate sunt necesare pentru a imbunatati performanta utilajului dvs. Prelevand o proba de ulei de la utilaje de constructii puteti identifica problemele si lua masuri inainte de agravarea situatiei.

Analiza fluidelor este o metoda foarte utila, insa trebuie sa cunoasteti pasii de urmat pentru o colectare adecvata. Urmariti instructiunile de mai jos pentru a invata cum sa luati o proba de ulei.

Metode de a preleva o proba de ulei

Exista mai multe variante de colectare a unei probe de ulei, in functie de utilaj si de sistemul pe care doriti sa-l testati. Pentru sistemele sub presiune ce nu au supapa de esantionare se utilizeaza un pistol de prelevare.

Pentru uleiul de motor si alte compartimente presurizate dotate cu o supapa se foloseste o sonda de supapa de ulei. Daca vreti sa realizati o verificare pentru mai multe sisteme, este recomandat sa incepeti cu cele mai curate: sistemul hidraulic, cel de transmisie si apoi cel motor.

Prelevarea unei probe de ulei este o sarcina relativ usoara daca respectati anumiti pasi. Mai jos va prezentam varianta de prelevare cea mai utilizata, si anume cea in care se foloseste o sonda.

Pasul 1: Curatenia

proba de ulei Pentru a obtine rezultate corecte este necesar sa aveti un echipament curat, fara praf, murdarie sau umre de ulei. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca materialele si consumabilele pe care le folositi sunt si ele curate.

Pasul 2: Identificati supapa

In continuare, trebuie sa setati motorul la ralanti si sa gasiti supapa compartimentului pe care vreti sa il inspectati. Pentru a lua o proba de ulei este indicat, dupa ce indepartati capacul, sa stergeti supapa cu o carpa curata.

Pasul 3: Utilizati un recipient de deseuri

Introduceti sonda si extrageti cam 100 ml de ulei. Acesta trebuie aruncat intr-un recipient de deseuri pentru ca este uzat. Acest pas are rolul de a curata supapa si in acelasi timp contribuie la colectarea unei probe reprezentative.

Pasul 4: Colectati proba de ulei

Acum trebuie sa introduceti din nou sonda in supapa, de aceasta data pentru a colecta proba de ulei. Este recomandat sa nu umpleti sticluta pana sus, ci doar trei sferturi. Este important sa nu permiteti sa patrunda murdarie in sticla sau in capacul acesteia.

Pasul 5: Completati eticheta

Dupa ce scoateti sonda din supapa, trebuie sa fixati capacul recipientului. Apoi, completati eticheta esantionului.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate este necesar sa oferiti informatii despre model, numarul de serie si unitatile de contor de service. De asemenea, trebuie sa specificati daca ati schimbat sau nu uleiul atunci cand ati luat proba.

Daca vreti sa investigati mai multe compartimente, se recomanda sa completati etichetele inainte de prelevare. In acest mod va asigurati ca nu incurcati probele.

De ce este important sa luati o proba de ulei de calitate

proba de ulei Pasii de mai sus sunt ganditi pentru a va ajuta sa luati singuri o mostra de ulei. Este important sa aveti grija atunci cand faceti asta pentru a va fi cu adevarat de ajutor.

Verificarea in mod regulat a uleiului va prelungi durata de viata a utilajului de constructii. In plus, veti economisi timp si bani realizand chiar dvs. aceasta operatiune.