Posted in: Diverse

Cum se inlocuiesc senilele de cauciuc la un mini-incarcator JCB 190?

senilele de cauciuc Senilele de cauciuc de pe un mini-incarcator JCB 190 sunt solutia ideala, mai ales pe gheata si zapada. Ele permit operatorilor sa ajunga in locuri in care alte utilaje nu ar putea.

Insa, oricat de eficiente ar fi, senilele se vor uza in timp. Ca sa evitati accidentele si alte probleme este bine sa le schimbati de la primele semne de uzura. Aflati mai jos cum puteti face asta simplu si eficient.

Pasi de urmat pentru a inlocui senilele de cauciuc la un mini-incarcator JCB 190

Inainte de a va apuca de treaba trebuie sa alegeti locul unde veti monta senilele de cauciuc. Tineti cont de faptul ca aveti nevoie sa va miscati cu usurinta in jurul utilajului.

Apoi, luati-va uneltele specifice de care veti avea nevoie pentru indepartarea anumitor componente, a senilelor vechi si instalarea celor noi. Pentru siguranta, este recomandat sa purtati echipament de protectie.

Pasul 1: Este necesar sa fiti siguri ca senilele de cauciuc sunt potrivite pentru un mini-incarcator JCB 190. Dupa ce ati stabilit asta, trebuie sa impingeti incet cadrul rotorului, folosind o cheie pentru a detensiona sina.

Pasul 2: Ridicati utilajul de la sol si folositi suporturi pentru a-l suspenda. De asemenea, un cric rezistent este util pentru a proteja sistemul hidraulic.

Pasul 3: Scoateti senila din rotorul din fata. Apoi, scoateti senila de pe pinion.senilele de cauciuc

Pasul 4: Examinati cu atentie trenul de rulare cautand urme de uzura sau deteriorare. Verificati mai ales rola, cadrul si pinionul.

Pasul 5: Instalati senilele de cauciuc noi pe rotorul din spate si pinion, si apoi pe rotorul din fata. Este important sa va asigurati ca senila este aliniata in canelurile corespunzatoare.

Pasul 6: Strangeti fitingul de unsoare si adaugati unsoare pana cand senila este tensionata corespunzator.

Pasul 7: Coborati utilajul si efectuati un test pentru a fi siguri ca senilele de cauciuc au fost bine montate. Miscati mini-incarcatorul JCB 190 inainte si inapoi pentru a verifica ca se misca corect.

Cum alegeti cele mai bune senile

Atunci cand alegeti senilele de cauciuc trebuie sa luati in considerare cateva aspecte:senilele de cauciuc

  • tipul de teren pe care va desfasurati activitatea – exista senile care afecteaza foarte putin suprafata, potrivite de exemplu pentru gazon. Daca lucrati insa in domeniul forestier sau minier vor functiona mai bine benzile de rulare in stil bloc, care rezista la perforare si abraziune;
  • latime – puteti alege senile de cauciuc mai late care ofera o tractiune mai buna, in cazul in care spatiul de lucru este unul deschis. Daca va desfasurati activitatea intr-un mediu mai ingust puteti opta pentru sine de profil;
  • calitatea – veti gasi multe variante de senile de cauciuc dar trebuie sa alegeti o varianta de calitate pentru a asigura performanta mini-incarcatorului JCB 190.

Daca sunteti in cautarea unor senile de cauciuc sau a altor piese pentru utilaje va asteptam cu o gama variata de produse pe https://rku.ro/. In plus, puteti primi ajutor de la tehnicienii nostri cu experienta daca aveti nevoie de servicii de mentenanta sau reparatii.

Sfaturi pentru prelungirea duratei de viata a senilelor de cauciuc

Curatarea senilelor de noroi dupa terminarea activitatii este foarte importanta. De asemenea, trebuie indepartate pietrele si impuritatile care pot provoca desprinderea senilei.

Evitati sa treceti cu senilele peste obiecte ascutite. Acestea pot cauza fisuri si taieturi pe suprafata laterala a cauciucului.

Nu este o idee buna nici sa efectuati viraje rapide atunci cand traversati un teren denivelat sau stancos. Inainte de a incepe sa lucrati este o idee buna sa inspectati locul si sa indepartati orice posibil pericol.