Posted in: Diverse

4 sfaturi utile pentru a alege cupa de excavator potrivita

cupa excavator O cupa de excavator poate face diferenta intre o lucrare eficienta si una prost facuta. Poate nu v-ati gandit cat de importanta este aceasta alegere.

Cupa potrivita contribuie la cresterea longevitatii utilajului, la maximizarea performantei si influenteaza chiar si consumul de energie. Pe de alta parte, o alegere gresita va conduce la timp pierdut si chiar la deteriorarea excavatorului.

Luati in considerarea conditiile solului

In functie de tipul de sol puteti opta pentru cupe pentru sarcini grele sau pentru sarcini severe.

Cupa de excavator pentru sarcini grele este ideala pentru o varietate de tipuri de sol, cum ar fi: argila, pietris, nisip sau namol. Pentru materiale deosebit de abrazive este indicata o cupa pentru sarcini severe, care este intarita corespunzator.

Cupa de excavator trebuie adaptata nevoile dvs. de sapat

Atunci cand alegeti o cupa de excavator este important sa luati in calcul tipul de activitate in care o veti folosi.

cupa excavator Pentru a sapa cu usurinta santuri inguste si adanci puteti opta pentru o cupa de sant. Acest model este realizat din materiale rezistente la abraziune si are curele de uzura inferioare, care ii asigura o durabilitate sporita.

Pentru nisip si lut exista cupe asemanatoare cu cele standard dar care au un profil mai larg. Acestea asigura o versatilitate optima la incarcarea materialelor, gradare, curatarea santurilor, etc.

Cupele cu inclinare unghiulara sunt potrivite pentru aplicatii de finisare, nivelare si curatare a terenului. Acest tip de cupa de excavator poate fi rotit cu 45 de grade in orice directie fata de centru, fiind foarte utile pentru ca nu mai este nevoie sa repozitionati excavatorul atat de des.

Alegeti accesoriile potrivite

Munca in domeniul constructiilor presupune rezolvarea rapida a diferitelor tipuri de sarcini. De exemplu, puteti avea nevoie de o cupa de santuri intr-un loc si in altul de o cupa cu inclinare ungiulara. Pentru a rezolva totul rapid si eficient aveti nevoie de un accesoriu care sa va permita comutarea intre cele doua.

In plus, trebuie sa va ganditi tot timpul cum va puteti proteja investitia. In cazul de fata puteti opta pentru accesorii care ajuta la reducerea gradului de uzura al cupei. De exemplu: placi de uzura laterale si inferioare, protectii pentru barele laterale, taietoare laterale, etc.

Inlocuiti la timp piesele uzate

Asa cum va preocupati de ingrijirea utilajului dvs. in mod regulat, ar trebui sa faceti la fel si pentru cupa de excavator.  Inlocuind piesele de uzura inainte ca acestea sa fie deteriorate, puteti prelungi durata de viata a cupei.

Specialistii recomanda o inspectie zilnica a cupei. Verificati elemente precum dinti de cupa, marginile taietoare si calcaiele cupei si schimbati-le daca observati semne de uzura sau spargere.

cupa excavator In plus, acordati atentie informatiilor legate de cupa din manualul de operare. Este important sa respectati regulile pentru a nu deteriora cupa sau chiar excavatorul. De exemplu, nu incercati sa folositi cupa in locul piconului si nu mutati utilajul atunci cand cupa este in sol.

Este important sa va informati inainte de a alege o cupa de excavator. Poate fi tentant sa optati pentru o singura varianta indiferent de activitate, insa acest lucru poate avea un impact negativ asupra productivitatii.