Posted in: Diverse

Cupla rapida mama de excavator

Domeniul constructiilor se afla intr-o continua evolutie. Pentru a tine pasul cu schimbarile constante trebuie sa fiti bine informati. Din articolul de mai jos veti afla cum puteti economisi bani daca folositi o cupla rapida mama de excavator.

Ce este o cupla rapida mama de excavator?

cupla rapida mama de excavatorO cupla rapida mama de excavator este un dispozitiv care permite conectarea si indepartarea rapida a accesoriilor utilajului. Aceasta se monteaza pe bratul excavatorului si are un mecanism de fixare pentru a prinde cupa utilajului sau diverse alte accesorii.

Atunci cand un accesoriu este schimbat se utilizeaza si un sistem de siguranta. Acesta are rolul de a mentine accesoriul montat chiar daca sistemul de control al excavatorului se defecteaza.

O cupla rapida mama de excavator este o adevarata investitie dar pentru a face alegerea potrivita trebuie sa aveti toate datele.

Daca aveti nevoie de mai multe informatii, sfaturi sau recomandari, consultantii nostri va stau la dispozitie la numarul de telefon 0728 003 004.

Cum se foloseste o cupla rapida?

Atunci cand se ataseaza o cupla rapida sunt 3 pasi care trebuie urmati:cupla rapida mama de excavator

 1. Conectati cupla rapida mama de excavator cu accesoriul dorit – de exemplu: dintii din fata ai cuplei rapide se ataseaza de stiftul pivotant al cupei excavatorului.
 2. Fixati accesoriul – de exemplu: dintii din spate ai cuplei rapide sunt fixati cu ajutorul mecanismului de blocare.
 3. Actionati sistemul de siguranta – de exemplu: se evita deconectarea accidentala a cupei excavatorului prin introducerea stiftului de siguranta si actionarea mecanismului de blocare.

Va asteptam pe site-ul nostru daca aveti nevoie de o noua cupla rapida mama de excavator sau de alte piese pentru utilajele dumneavoastra.

Tipuri de cuple rapide

Cele mai intalnite tipuri de cuple de pe piata sunt cele hidraulice si cele mecanice (manuale).

http://www.ccfwa.com.au

Un sistem de cupla mecanic utilizeaza un mecanism manual pentru a fixa accesoriul si are un stift de siguranta care, de asemenea, trebuie introdus manual pentru a impiedica mecanismul de fixare sa se deschida din greseala.

Un sistem de cupla hidraulic se bazeaza pe un mecanism de fixare care este actionat hidraulic, insa stiftul de siguranta trebuie montat tot manual, ca si in cazul cuplei mecanice.

Schimbarea unui accesoriu pentru utilaj poate dura pana la 20 de minute, iar unii operatori fac aceasta operatiune la fiecare doua ore, altii insa chiar si la doua zile. De aceea, folosirea unei cuple rapide depinde de tipul de activitate pe care il desfasurati. Va prezentam in continuare avantajele si dezavantajele celor doua feluri de cuple descrise mai sus.

Avantajele cuplelor rapide hidraulice

 • eficienta sporita;
 • timp economisit – operatorul nu trebuie sa paraseasca cabina pentru a schimba cupla;
 • optiune mai sigura – unele sisteme au un sistem de avertizare sonor si cu lumini Led, care avertizeaza operatorul daca stiftul de blocare a fost pozitionat corect sau nu.

Avantajele cuplelor rapide mecanicecupla rapida mama de excavator

 • cost de intretinere redus;
 • greutate totala mai mica – in timp ce o cupla hidraulica poate avea chiar si 500 kg, o cupla rapida mama de excavator mecanica are pana in 100 kg;
 • mai putine componente.

In concluzie, cuplele rapide hidraulice sunt mai avantajoase pentru utilizatorii care schimba frecvent accesoriile. Chiar daca stiftul de siguranta tot trebuie instalat, procesul de atasare este mult mai simplu. Insa, daca folositi un accesoriu un timp mai lung si nu aveti nevoie sa schimbati mai multe accesorii pe zi, poate fi mai convenabil sa achizitionati o cupla rapida mecanica.

Daca aveti nevoie de o cupla rapida mama de excavator, va asteptam cu cele mai bune oferte, in stoc la pret de producator pe site-ul nostru.

 Masuri pentru prevenirea detasarii accidentale

O cupla rapida mama de excavator trebuie utilizata intotdeauna conform instructiunilor producatorului. Insa, acest lucru nu este mereu de ajuns. Iata cateva sfaturi pentru siguranta:

 • Inainte de utilizare verificati daca sistemul primar de retinere functioneaza corespunzator.
 • Fiti sigur ca accesoriile sunt compatibile cu modelul utilajului folosit.
 • Inspectati in mod regulat utilajul si accesoriile si verificati daca prezinta semne de uzura.
 • Instruiti corespunzator operatorul in legatura cu utilizarea accesoriilor si a utilajului.
 • Verificati daca sistemul hidraulic asigura presiunea necesara retinerii accesoriilor.
 • Asigurati-va ca exista sisteme de siguranta care sa nu permita activarea accidentala a comenzilor folosite pentru decuplarea accesoriilor.

Write A Comment