Posted in: Diverse

Cutie de transfer pentru buldoexcavator

Transmisia este una dintre cele mai complexe parti ale unui utilaj. V-am pregatiti un articol care sa va ajute sa intelegeti cum functioneaza o cutie de transfer pentru buldoexcavator si cum sa recunoasteti semnele care indica existenta unor probleme.

Daca aveti nevoie de mai multe informatii, consultantii nostri va stau la dispozitie 

Ce este o cutie de transfer pentru buldoexcavator?

cutie de transfer pentru buldoexcavatorCutia de transfer este o componenta importanta a sistemului de transmisie. Aceasta primeste energie de la transmisie si are rolul de a o trimite mai departe la puntile fata si spate sau doar la una dintre ele. In acest caz, vorbim in general de puntea spate. O cutie de transfer pentru buldoexcavator ofera o manevrabilitate mai buna pe santier, unde terenul poate fi abrupt, accidentat si unde este nevoie de un control usor asupra utilajului.

O cutie de transfer pentru buldoexcavator trebuie sa indeplineasca doua roluri:cutie de transfer pentru buldoexcavator

 • Transfera puterea de la cutia de viteze la puntile fata si spate, prin intermediul arborilor de transmisie.
 • Egalizeaza rotatia intre puntea din fata si cea din spate. Rotile din fata nu se invart mereu cu aceeasi viteza ca cele din spate, situatie care poate aparea din cauza unui obstacol, de pilda.  In acest caz, o cutie de transfer de buldoexcavator joaca rol de diferential, ajutand rotile sa se invarta la fel fara sa se blocheze.

Din ce este formata cutia de transfer?

O cutie de transfer pentru buldoexcavator are un ax central si un ax secundar care preiau puterea fie direct, fie printr-un cadran si o trimit unul spre puntea fata, altul spre puntea spate.

Pentru sfaturi, recomandari si piese de schimb, in stoc la pret de producator va asteptam pe site-ul nostru 

Tipuri de cutii de transfer

Exista mai multe tipuri de cutii de transfer:cutie de transfer pentru buldoexcavator

 • in functie de tipul unitatii:

 1. Cu angrenaj – folosesc roti dintate pentru a transfera cuplul de la motor la roti. Aceste cutii de transfer sunt mai puternice si mai grele decat cele cu lant.z
 2. Cu lant – folosesc legaturi metalice puternice pentru a transfera puterea intre motor si axe.

 • in functie de locul unde sunt pozitionate:

 1. Independente – nu sunt atasate direct la carcasa transmisiei. Se gasesc de obicei pe vehicule comerciale mai lungi.
 2. Casatorite – sunt atasate direct la carcasa transmisiei.

Ce probleme pot aparea la o cutie de transfer pentru buldoexcavator?

In principiu cutiile de transfer functioneaza fara probleme daca sunt bine intretinute, dar exista unele situatii in care apar defectiuni. Iata care sunt cele mai intalnite simptome:cutie de transfer pentru buldoexcavator

 • Zgomote ciudate de macinare – etansarea arborelui de iesire functioneaza ca un sigiliu pentru sunetele produse de angrenajele in miscare din interiorul cutiei de transfer. Daca sigiliul se deterioreaza se vor auzi astfel de sunete . In timp nivelul de ulei va scadea si zgomotele se vor auzi din ce in ce mai tare, piesele nemaifiind lubrifiate corespunzator.
 • Probleme la schimbarea treptelor de viteza – aceasta problema poate avea legatura cu etansarea arborelui de iesire al cutiei de transfer deteriorata sau cu scurgeri care impiedica gestionare corecta a presiunii hidraulice.
 • Utilajul intra si iese din tractiune integrala – acest lucru este cauzat de obicei de piesele rupte din interiorul cutiei de transfer. Din cauza scurgerii de lichid, cauzata in multe cazuri de etansarea arborelui de iesire, piesele devin uzate prematur.

Intretinerea cutiei de transfer

Deoarece are o misiune dificila, o cutie de transfer pentru buldoexcavator se poate defecta daca nu este intretinuta corespunzator. Aceasta are nevoie de ulei pentru a nu permite rotilor dintate sa se macine una pe alta. In timp, acesta poate fi contaminat cu apa sau impuritati, pierzandu-si eficienta. De aceea, este indicat sa verificati in mod regulat nivelul de lichid din cutia de transfer, iar cand situatia o cere, sa-l inlocuiti fara intarziere.

Pentru siguranta nu este indicat sa folositi utilajul daca exista defectiuni la cutia de transfer. Cel mai bine este sa o schimbati atunci cand apar primele semne de uzura. Daca aveti nevoie de o cutie de transfer pentru buldoexcavator va asteptam cu cele mai bune oferte pe site-ul nostru 

Write A Comment