Posted in: Diverse

De ce se supraincalzeste excavatorul? 6 dintre cele mai intalnite cauze.

supraincalzeste excavatorul Orice utilaj din flota dvs. are un rol bine stabilit si este vital sa functioneze la parametrii optimi. Este important sa aflati de ce se supraincalzeste excavatorul dvs., atunci cand observati ca lucrurile nu merg asa cum ar trebui.

Supraincalzirea este o problema destul de grava si nu ar trebui lasata nerezolvata. Va prezentam mai jos cauzele posibile, pentru a le identifica si a putea sa reveniti cat mai repede in mijlocul actiunii.

Nivel scazut de lichid de racire

Atunci cand se supraincalzeste excavatorul, prima banuiala se indreapta spre lichidul de racire. Un nivel insuficient de lichid de racire poate fi semnul unei scurgeri provocate de o garnitura avariata sau de fisuri la motor.

Pentru a verifica nivelul de lichid de racire este foarte important sa asteptati intai racirea motorului. Apoi, completati lichidul daca este necesar, dar folositi acelasi tip pe care il aveti deja in sistem.

Pe langa adaugarea de lichid de racire este recomandat sa identificati si motivul pentru care nivelul acestuia este redus. Fiind vorba despre o parte vitala a sistemului de racire, trebuie sa luati masuri astfel incat sa evitati aparitia aceleiasi situatii in viitor.

Radiator cu probleme

supraincalzeste excavatorul Atunci cand folositi excavatorul exista o serie de contaminanti ce pot cauza probleme radiatorului. Praful, iarba, frunzele sau hartiile sunt doar cateva exemple. Astfel, nu va exista suficient flux de aer pentru a permite reducerea temperaturii.

Drept urmare, un radiator murdar sau neperformant supraincalzeste excavatorul. De aceea, este important sa curatati in mod regulat radiatorul utilajului dvs. Daca aveti nelamuriri, cel mai bine este sa consultati manualul de intretinere al excavatorului.

Capacul radiatorului este slabit

Tot la capitolul radiator apare o alta posibila cauza pentru supraincalzirea excavatorului. Un simplu capac de radiator slabit poate provoca o problema grava.

Din cauza vibratiilor din timpul functionarii utilajului se poate produce aceasta situatie. In consecinta, sistemul de racire nu va mai avea presiunea necesara ce ajuta lichidul de racire sa circule sub presiune.

Verificati cu grija capacul radiatorului, folosind o carpa si doar dupa ce va asigurati ca nu este fierbinte. Daca aceasta este cauza problemei se poate remedia usor prin strangerea capacului.

Cupa supradimensionata supraincalzeste excavatorul

Uneori, fara sa va dati seama, puteti sa depasiti capacitatea de incarcare a echipamentului dvs. Poate din dorinta de a termina mai repede, incercati sa transportati cat mai multe resturi dintr-o data folosind o cupa nepotrivita.

Daca observati ca se supraincalzeste excavatorul, verificati daca nu cumva ati ales o cupa prea mare. Fiind supradimensionata pentru excavator ar putea sa determine ca motorul sa mearga fortat in suprasarcina.

Pentru a vedea daca aceasta este cauza ce a dus la supraincalzire, incercati sa folositi o cupa mai mica. Daca in urma acestei actiuni temperatura se imbunatateste, inseamna ca ati descoperit problema.

Teava de esapament este infundata

Un alt posibil motiv pentru care se supraincalzeste excavatorul este o teava de esapament infundata. Daca exista ceva care blocheaza evacuarea, de exemplu resturi prinse pe teava, gazele nu pot fi eliminate.

In acest caz este indicat sa verificati teava de esapament si sa inlaturati eventualele blocaje. In camera de ardere, combinatia de aer proaspat/combustibil este inlocuita de gaze reziduale, ceea ce duce la formarea presiunii si in final la un motor supraincalzit.

supraincalzeste excavatorul Pompa de apa deteriorata

Pentru a functiona corect, sistemul de racire are nevoie de o pompa de apa eficienta. Daca aceasta este de proasta calitate sau este deteriorata, poate compromite circulatia lichidului de racire.

Drept urmare, acesta nu va ma ajunge la toate componentele motorului. Concluzia? Poate fi cauza pentru care se supraincalzeste excavatorul. Inspectati pompa de apa si daca identificati urme de uzura, inlocuiti-o cat mai repede.