Posted in: Diverse

Cum ingrijiti echipamentul pe timp de vara?

echipamentulTemperaturile ridicate si soarele puternic va dau cu siguranta batai de cap in zilele toride de vara. V-ati gandit insa ca si echipamentul dvs. este afectat de acest lucru?

Poate vi se pare o perioada mai grea pentru utilaje iarna, cand apare zapada si inghetul. In realitate, nici vara nu este prea usor, tinand cont ca reprezinta sezonul de varf in domeniul constructiilor. Asta inseamna ca echipamentul va fi uzat mai mult decat de obicei.

In plus, caldura excesiva are un impact semnificativ asupra echipamentelor de constructii. Pentru a va asigura ca aveti un utilaj eficient si productiv si pe timp de vara, v-am pregatit cateva sfaturi.

Aveti grija de motor

Verificarile zilnice ar trebui facute indiferent de anotimp. Insa, cu atat mai mult pe timpul verii este indicat sa verificati motorul echipamentului dvs. Temperaturile ridicate vor determina motorul sa se incinga destul de tare.

Pentru a preveni posibile defectiuni ale motorului sau radiatorului, este indicat sa mentineti un nivel adecvat de lichid de racire si ulei de motor. De asemenea, nu uitati sa ungeti motorul conform indicatiilor din manualul de utilizare, pentru a evita uzura prematura a componentelor.echipamentul

Curatati temeinic echipamentul

Vara praful si murdaria pot ajunge mai usor in interiorul utilajului provocand daune echipamentului. De aceea, este bine sa actionati proactiv, curatand cat mai bine garniturile, filtrele, sistemele de racire, radiatoarele etc.

Evitati pe cat posibil orele de varf

Cu siguranta atunci cand aveti in desfasurare un proiect, incercati sa profitati la maxim de fiecare minut pentru a nu avea intarzieri. Insa, s-a demonstrat ca temperaturile ridicate afecteaza echipamentul si duc la supraincalzire.

De aceea, este recomandat sa evitati munca in timpul orelor pranzului, in special daca este in vigoare o atentionare de cod galben sau portocaliu de canicula. De asemenea, incercati sa depozitati echipamentul intr-o zona ferita de razele soarelui sau sa-l acoperiti cu o prelata.

Verificati presiunea anvelopelor

echipamentulDaca aveti un utilaj pe roti, nu uitati sa le inspectati in mod regulat. Atunci cand temperaturile cresc poate creste si presiunea anvelopelor. O anvelopa supraumflata poate provoca o explozie.

Daca in timpul inspectiei descoperiti o anvelopa uzata, este recomandat sa o inlocuiti in cel mai scurt timp. Va asteptam cu oferte de anvelope pe site https://rku.ro/produs/anvelope-buldoexcavator-fata-12-5-80-18-petlas/

Nu uitati de frane

Conditiile de lucru pe timp de vara pot reprezenta un stres si pentru frane. Caldura poate afecta frictiunea franelor. Pentru a evita situatiile nedorite este bine sa inspectati cat mai des franele echipamentului dvs.

Confortul operatorului

De multe ori un operator are mai multa grija de utilaj decat de sine. Pe timp de vara, operatorul nu trebuie sa neglijeze consumul de apa. Hidratarea corespunzatoare este foarte importanta, tinand cont de conditiile dificile de lucru de pe santier.

Nu trebuie neglijata nici temperatura din cabina. Utilizarea aerului conditionat cu usile si ferestrele inchise este benefica atat pentru operator, cat si pentru pentru echipament.

Chiar daca nu putem controla capriciile vremii de afara, ne putem adapta in functie de situatie. In afara de sfaturile de mai sus, nu uitati sa aplicati regulile standard de intretinere din manualul utilajului. Daca aveti nevoie de informatii suplimentare despre intretinerea echipamentelor grele ne puteti contacta pe pagina https://rku.ro/contact/.