Posted in: Diverse

Cum sa folositi un excavator in siguranta

excavator in sigurantaFiind vorba de un utilaj popular, este foarte probabil sa aveti nevoie de un excavator pentru proiectul dvs. Fie ca il folositi pe un santier de constructii, la o lucrare agricola sau in minerit, trebuie sa cunoasteti anumite informatii importante pentru utilizarea unui excavator in siguranta deplina.

Orice proiect implica anumite riscuri, mai ales cand vorbim despre excavare. Insa, daca aveti un operator competent care cunoaste utilajul si sfaturile pentru operatiuni in siguranta, nu veti intampina probleme.

Constientizarea pericolului

Pentru a evita situatiile neplacute, trebuie in primul rand sa fiti constient de riscuri. Un excavator este un echipament masiv iar miscarea bratului sau a cupei, mai ales atunci cand este incarcata, poate reprezenta o sursa de pericol.

Pentru a folosi un excavator in siguranta, este esential sa delimitati clar zona in care se vor efectua lucrari si sa o semnalizati corespunzator. In caz contrar exista riscul producerii de accidente, atat pentru operator cat si pentru persoanele aflate in apropiere.

Importanta inspectiei pentru utilizarea unui excavator in siguranta

Inainte de utilizarea excavatorului este foarte important sa faceti o mica inspectie a tuturor componentelor de baza. Daca descoperiti piese deteriorate nu utilizati excavatorul decat dupa ce le-ati schimbat.

Pe https://rku.ro/ gasiti rapid piesa de care aveti nevoie, fie ca vorbim de piese hidraulice, de transmisie sau de motor. Componenta de care aveti nevoie va ajunge in scurt timp la dvs., pentru a va putea finaliza proiectul la timp si in siguranta.

excavator in sigurantaSfaturi pentru operator

Rolul operatorului este vital pentru desfasurarea in siguranta a operatiunilor de excavare. Acesta trebuie sa fie bine instruit si sa beneficieze de un sistem de comunicatii cu echipa de la sol.

Este important ca operatorul sa nu permita accesul altor persoane in cabina, sa foloseasca centura de siguranta si sa pastreze cupa la sol atunci cand nu este in cabina.

La ce sa fiti atenti atunci cand folositi un excavator

Unele dintre aspectele esentiale la care trebuie sa fiti atenti pentru utilizarea unui excavator in siguranta, se refera la momentele in care acesta este in functiune.

Terenul pe care se desfasoara proiectul poate pune unele probleme. De exemplu, liniile electrice pot provoca daune echipamentului dvs. De aceea, este indicat sa nu va apropiati de ele si sa pastrati o distanta conform reglementarilor.

Daca terenul este dificil, incercati sa va deplasati cu o viteza mica si sa intoarceti excavatorul incet. De asemenea, este indicat sa descarcati materialele mai departe de locul de excavare si sa parcati pe o suprafata plana.

excavator in sigurantaNici sfaturile legate de folosirea cupei nu trebuie ignorate. Este foarte important sa cunoasteti limita de greutate pentru incarcatura cupei. Daca nu respectati aceste recomandari, puteti produce daune serioase utilajului dvs. De asemenea, cupa nu trebuie sa fie ridicata prea sus, din motive de siguranta.

Utilizarea unui excavator in siguranta nu este o treaba usoara, insa daca tineti cont de sfaturile de mai sus puteti sa duceti treaba la capat fara batai de cap.

Nu uitati sa faceti la timp reparatiile necesare si sa utilizati piese de calitate. Consultantii nostri va stau la dispozitie pe https://rku.ro/contact/ cu toate informatiile de care aveti nevoie. Echipa noastra are o experienta indelungata si va poate oferi consultanta gratuita pentru alegerea componentelor potrivite nevoilor si bugetului dvs.