Posted in: Diverse

De ce se misca incet excavatorul Komatsu PC75?

se misca incetTraim in secolul vitezei si ne-am obisnuit sa facem totul din zbor, cum s-ar zice. Un excavator Komatsu PC75 care se misca incet poate fi o mare bataie de cap, mai ales daca aveti un termen limita al proiectului.

Am analizat mai jos situatia pentru a va ajuta sa aveti o lista clara de verificat. Astfel, puteti gasi cauza mai repede si remedia problema in scurta vreme.

Pompa hidraulica

In principiu, un excavator are doua pompe hidraulice principale, cate una pentru o serie de comenzi (iar pentru unele dintre comenzi unde este necesara o putere mai mare acestea se completeaza), si o pompa mai mica de cilindree pentru circuitul pilot.

Daca excavatorul se misca incet, motivul ar putea fi una dintre cele doua pompe hidraulice principale. Sarcina unui excavator este distribuita in mod egal intre acestea. Daca una dintre ele nu functioneaza normal, urmarea va fi lentoarea in miscari a utilajului.

Fiind vorba de un echipament care lucreaza mult fara efectuarea mentenantelor periodice la sistemul hidraulic, se va ajunge la uzarea si degradarea in mod special al unor piese importante cum ar fi blocul cu pistonase axiale de la pompa hidraulica.

Motorul

se misca incetCea de-a doua sursa de alimentare a unui excavator Komatsu PC75 o reprezinta motorul. Daca functiile acestuia sunt lente, problema ar putea veni de aici.

Daca motorul nu functioneaza corect sau are nevoie de reparatii, nu va putea furniza debitul necesar pentru functionarea optima a sistemului. Verificati daca exista semne care sa indice probleme la motor: fum negru, cilindrii nu functioneaza in acelasi timp, duza este deteriorata, etc.

Uleiul de motor

Uneori, un excavator Komatsu PC75 se misca incet deoarece uleiul de motor nu indeplineste cerintele acestuia. Daca acesta este prea murdar poate crea probleme de functionare pompei principale.

Cuplajele arborelui de antrenare

Cuplajul arborelui de antrenare, asemenea oricarei componente, se poate uza. Fie ca acesta este deteriorat, spart sau chiar a alunecat pe arborele de antrenare, o asemenea problema poate cauza miscarea lenta a excavatorului.

Aceasta piesa este realizata din cauciuc, pentru a-i oferi flexibilitatea necesara. Cu toate acestea, cuplajul trebuie sa faca fata unor conditii dificile si uneori poate ceda.

Filtrul de aspiratie

Posibilitatea ca un filtru de aspiratie sa fie motivul pentru care un excavator se misca incet, nu trebuie exclusa. Acesta are de obicei forma unei site si este insurubat la intrarea pompei in interiorul rezervorului hidraulic.

Filtrul de aspiratie se poate infunda, murdari sau bloca. De aceea, este recomandat sa il curatati din cand in cand sau sa il schimbati daca identificati semne de uzura.

Excavatorul se misca incet? Sfaturi pentru a evita aceasta situatie.

se misca incetDaca nu vreti sa aveti un excavator care se misca lent exista cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont. Incercati sa schimbati in mod regulat uleiul hidraulic si sa curatati filtrele.

Verificati constant puterea motorului pentru a va asigura ca este suficienta pentru functionarea corecta. Asigurati-va ca nu exista probleme de circuit, realizand inspectii din cand in cand.

Descoperirea piesei din cauza careia excavatorul Komatsu PC75 se misca incet poate dura ceva timp. Cu toate acestea, diagnosticarea este mult mai usoara daca eliminati rand pe rand cate o componenta. Daca aveti insa nevoie de ajutor, nu ezitati sa ne contactati pe pagina https://rku.ro/contact/