Posted in: Diverse

Girofar de tractor

girofar de tractorChiar daca nu pot circula cu viteze mari, tractoarele trebuie semnalizate corespunzator atunci cand circula pe drumurile publice. Daca nu v-ati gandit niciodata cat de important este sa folositi un girofar de tractor, va prezentam un articol care o sa va convinga de acest lucru.

Daca aveti nevoie de mai multe informatii legate de acest subiect, consultantii nostri va stau la dispozitie pe www.rku.ro/contact

Ce este un girofar de tractor?

Girofarul este un semnal luminos rotativ, de diverse culori, care este montat pe capota unor vehicule cu caracter special, si care are rolul de a avertiza participantii la trafic sa circule cu atentie.

girofar de tractorUtilizarea unui girofar de tractor trebuie facuta cu autorizatie si cu respectarea anumitor reglementari legale pentru a evita sanctiunile.

Tipuri de girofar

Exista trei tipuri de lumini girofar permise de legea din Romania:

 1. Girofar rosu – este folosit exclusiv de politie si de pompieri, in timpul interventiilor. Ceilalti participanti la trafic au obligatia sa opreasca masina pe directia de mers, cat mai aproape de marginea drumului, atunci cand intalnesc o masina echipata cu un semnal rosu.

 • Girofar albastru – este utilizat de diverse institutii ale statului: jandarmerie, ambulanta, politia de frontiera, coloanele militare, SRI, procurori DNA, inspectori ANAF, corpuri diplomatice, atunci cand se deplaseaza in interes de serviciu la misiuni importante. In acest caz, participantii la trafic sunt obligati sa reduca viteza si sa acorde prioritate la trecere.

 • Girofar galben – este singurul tip de girofar care poate fi montat pe masini particulare. Acesta nu creeaza niciun fel de obligatii, are doar rolul de a avertiza participantii la trafic sa circule cu atentie si sa adapteze viteza.

girofar de tractor

Un girofar de tractor va fi de culoare galbena si conform legii va circula semnalizat in acest fel pe drumurile publice, pentru a putea fi vazut de la distanta de catre ceilalti soferi si pentru a evita amenzile.

Acest tip de girofar se poate monta si pe:

 • autovehicule care circula cu un gabarit depasit
 • autovehicule care insotesc alte vehicule cu gabarit depasit
 • vehicule care transporta marfuri sau substante periculoase
 • vehicule care efectueaza lucrari de reparatie, deszapezire, curatenie
 • vehicule care se ocupa de tractare
 • utilaje agricole de dimensiuni mari

In afara de culoare, girofarurile, in special cele destinate transporturilor agabaritice, mai pot avea diverse variante in functie de forma si de dimensiune.

Pentru mai multe sfaturi, recomandari si piese de schimb, va asteptam pe site-ul nostru.

Cum alegeti modelul de girofar de tractor potrivit?

Daca aveti un utilaj agricol, stiti deja ca puteti circula cu el pe un drum public doar daca este semnalizat corespunzator.

                                               Sursa: https://www.theyeshivaworld.com

In afara de asta, trebuie sa mai stiti ca exista o serie de criterii de care ar fi bine sa tineti cont atunci cand alegeti un girofar de tractor. Va prezentam mai jos care sunt acestea:

 • tipul de prindere – magnetic, cu surub sau cu picior.

 • calitatea – este indicat sa alegeti un produs de calitate superioara, care va rezista mai multa vreme, in detrimentul unui produs mai ieftin, care se poate defecta mai usor.

 • rezistenta carcasei – aceasta trebuie sa reziste la diferente majore de temperatura, socuri mecanice si intemperii.

 • montajul –  un girofar de tractor trebuie sa fie usor de montat si demontat.

 • suprafata exterioara – pentru un efect de avertizare optim este bine sa alegeti un girofar cu o suprafata exterioara neteda, fara lentile exterioare, care este mult mai putin sensibil la murdarie si care poate fi curatat foarte usor.

 • tipul de iluminare – in functie de modul de emisie a luminii pot fi:

  • girofar cu lumina halogen – are o stralucire puternica si este vizibila de la distante mari;
  • girofar cu lumina LED – are o durata de viata mai mare, timp de raspuns mic si eficienta energetica. Girofarurile cu LED sunt mai costisitoare, insa costurile initiale sunt amortizate la scurt timp dupa achizitionare.

Intensitatea luminii depinde de cat de eficiente sunt becurile care transforma energia in lumina vizibila. Pentru siguranta dumneavoastra este important sa alegeti un girofar de tractor de buna calitate care sa reprezinte o investitie fiabila. Va asteptam cu cele mai bune oferte, la pret de producator.

Write A Comment