Posted in: Diverse

Hidromotor de excavator – 0728003004

Hidromotoarele sunt prezente in viata noastra mai mult decat ati putea crede. De exemplu, stiti ce face un hidromotor de excavator? Are rolul de a pune in miscare utilajul. V-am pregatit un articol din care sa aflati mai multe informatii despre acest subiect.

 

Ce este un hidromotor de excavator?

hidromotor de excavatorHidromotorul, care se mai numeste si motor hidraulic, este o masina de forta care converteste energia hidraulica in energie mecanica printr-un proces de rotatie.

Un hidromotor de excavator este direct legat la transmisia finala si pune in miscare steluta de antrenare a lantului senilei.

Daca aveti nevoie de mai multe informatii, sfaturi sau recomandari, consultantii nostri va stau la dispozitie pe www.rku.ro/contact

 

Cum functioneaza un hidromotor?

Un hidromotor transforma fluidul sub presiune din pompa hidraulica, rotind arborele de iesire. Pentru asta se foloseste de pistoane, pinioane si palete. Hidromotoarele sunt similare ca design cu pompele, insa principiul de functionare este invers fata de cel al unei pompe. De obicei, un hidromotor de excavator trebuie sa functioneze la viteza relativ mica dar la presiune ridicata.hidromotor de excavator

In timpul functionarii, hidromotoarele pot experimenta variatii mari de temperatura si viteza. Majoritatea motoarelor hidraulice trebuie sa functioneze in conditii de rotatie si franare reversibile.

 

 

Tipuri de hidromotoare

 

Exista mai multe feluri de motoare hidraulice:

hidromotor de excavator

  • cu piston axial – folosesc un piston montat axial pentru a genera energie mecanica. Debitul de inalta presiune in motor, forteaza pistonul sa se deplaseze, generand un cuplu de iesire.
  • cu piston radial – utilizeaza pistoane montate radial in jurul unei axe centrale pentru a genera energie. Alimentarea cu ulei intra in camerele pistonului, deplasand fiecare piston individual si generand cuplul.
  • cu angrenaj intern – folosesc roti dintate interne pentru a produce energie mecanica. Fluidul sub presiune transforma angrenajele interne, producand cuplul de iesire.
  • cu angrenaj extern – utilizeaza roti dintate montate extern pentru a genera energie mecanica. Fluidul presurizat forteaza angrenajele exterioare sa se roteasca, generand un cuplu de iesire.
  • cu paleta – folosesc o paleta pentru a produce energie mecanica. Lichidul sub presiune loveste lamele din paleta, determinand rotirea si producerea cuplului de iesire.

In general, un excavator va avea doua tipuri de motoare hidraulice:

  • hidromotor de deplasare – scopul lui este de a trimite puterea catre senile, pentru a permite deplasarea utilajului. Acest tip de hidromotor de excavator are un raport de transmisie mai mare, pentru ca trebuie sa ofere un cuplu mai mare si mai putina viteza.

Un hidromotor poate fi cu deplasare fixa – asigura un cuplu constant, sau cu deplasare variabila – ofera cuplu si turatie variabile.

  • hidromotor de rotire – permite excavatorului (organul de lucru + cabina) sa execute o miscare de 360 de grade fara a misca senilele. De obicei acest tip de motor este cu piston axial.

Pentru cele mai bune oferte de hidromotor de excavator va asteptam pe site-ul nostru www.rku.ro

 

Sfaturi la alegerea unui hidromotor de excavator

Selectarea unui hidromotor poate fi o sarcina complicata. Fiecare tip de motor hidraulic are propriul set de aplicatii, pentru care constituie alegerea cea mai potrivita.

De exemplu, daca un hidromotor conceput sa functioneze la o viteza maxima de 3.000 psi si 1.000 rpm este introdus intr-o aplicatie ce necesita functionare constanta la 3.000 psi si 1.000 rpm, motorul va avea o durata de viata redusa. Asta chiar daca teoretic sa incadreaza din punct de vedere tehnic in evaluarile sale.

Iata cateva specificatii de functionare pe care este bine sa le luati in considerare atunci cand alegeti un hidromotor de excavator:

  • tipul de motor
  • cuplul de functionare – cuplul pe care motorul este capabil sa-l furnizeze. Acesta depine direct de presiunea fluidului de lucru livrat motorului;hidromotor de excavator
  • presiunea de functionare – afecteaza cuplul, viteza, debitul si puterea motorului;
  • viteza de functionare – este exprimata in termeni de roatii pe minut sau similar;
  • temperatura – este intervalul de temperatura a fluidului pe care il poate gazdui motorul;
  • puterea pe care motorul o poate furniza – depinde de presiunea si debitul fluidului;
  • debitul maxim de fluid – este exprimat in termeni de galoane pe minut sau unitati similare;
  • vascozitatea maxima a fluidului – este o masura a rezistentei fluidului la forfecare;
  • deplasarea pe rotatie – este volumul de fluid necesar arborelui de iesire pentru a face o rotatie. Aceasta este o caracteristica definitorie a unui hidromotor.
  • greutatea motorului

Va asteptam pe site-ul nostru https://epieseutilaje.ro atunci cand aveti nevoie de un nou hidromotor de excavator sau alte piese pentru utilajele dumneavoastra.

Write A Comment