noiembrie 7, 2021 De RK Utilaje Romania Oprit

Piese electrice: cum le ingrijiti ca sa aveti un utilaj performant?

piese electriceDe ce este important sa acordati atentie echipamentului cand vine vorba de piese electrice? Pentru ca sistemul electric are un rol vital, intrucat o multime de senzori depind de el. Bateria, controlul climatizarii din cabina, sistemul de monitorizare a presiunii in anvelope sunt doar cateva exemple.

Pe langa performanta, orice proprietar de echipament greu isi doreste sa-si poata desfasura activitatea in siguranta, sa reduca defectiunile neasteptate si sa prelungeasca durata de viata a componentelor. Toate acestea se pot realiza intr-un mod foarte simplu: intretinere.

Conform ultimelor studii rata de defectare a unor piese electrice care nu beneficiaza de un program de intretinere este de 3 ori mai mare, in comparatie cu cele intretinute. Asadar, este mult mai rentabil sa identificati si sa remediati la timp probleme minore, decat sa aveti cheltuieli ridicate intr-un moment nepotrivit.

Inspectati si remediati

piese electriceUtilajele de constructii sunt nevoite sa indeplineasca sarcini dificile in fiecare zi. Sistemul electric este si el afectat de factori precum praful, murdaria, umiditatea si poate avea probleme de functionare.

Este recomandat sa realizati zilnic o scurta inspectie vizuala si sa va asigurati ca nu aveti piese electrice care functioneaza defectuos. Verificati daca toate mufele, curelele si firele sunt la locul lor si daca prezinta semne de uzura.

Daca identificati piese electrice defecte, cel mai bine este sa reparati sau sa inlocuiti imediat componenta respectiva. In aceasta situatie, va sfatuim sa opriti functionarea utilajului pana cand problema este solutionata. In caz contrar, riscati sa provocati daune majore echipamentului.

Mentineti cablurile curate

piese electrice Daca vorbim despre piese electrice, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteti face este sa le mentineti curate.

Atunci cand sistemul electric functioneaza, cablurile se incalzesc. Cand sistemul este nealimentat, ele se racesc. In acest moment firele se contracta si atrag umezeala, ceea ce duce la aparitia coroziunii.

Sistemul electric este vulnerabil din acest punct de vedere. Pentru a nu avea cabluri corodate si slabite incercati sa verificati in mod regulat starea acestora si sa le curatati cat mai des.

Alegeti piese electrice de calitate

Daca vreti ca utilajul dvs. sa fie cat mai eficient si sa economisiti bani prin mai putine reparatii, solutia este sa investiti in piese electrice de calitate. Poate parea paradoxal, dar este adevarat.

Senzor Komatsu Alegand piese electrice mai bune veti plati poate un pic mai mult, insa pe termen lung veti ajunge sa economisiti bani. Componentele electrice de inalta calitate va ajuta utilajul sa reziste mai mult si sa functioneze mai bine.

De exemplu, daca aveti nevoie de un senzor buldoexcavator este important sa alegeti o piesa durabila, care a trecut prin teste numeroase astfel incat sa asigure buna functionare a echipamentului. Daca optati pentru o componenta ieftina si de proasta calitate, mai mult ca sigur se va defecta mai repede si va trebui sa o inlocuiti din nou.

Cele mai intalnite probleme electrice

piese electrice Cea mai importanta componenta electrica este considerata bateria. De aceea, defectarea acesteia reprezinta una dintre cele mai mari probleme. Daca observati ca motorul porneste lent, apar scurgeri de produse chimice la baterie sau daca ledul corespunzator se aprinde, mai mult ca sigur aveti de-a face cu o baterie defectuoasa.

Alternatorul se ocupa de incarcarea bateriei si alimenteaza simultan accesoriile electrice. Un alternator defect poate fi identificat daca constatati prezenta unuia dintre semnele urmatoare: bateria descarcata, lumini slabe sau care palpaie sau pierderea puterii motorului.

Defectarea demarorului este o alta problema intalnita si deloc placuta. In acest caz puteti auzi un zgomot atunci cand introduceti cheia in contact, puteti observa fum in zona demarorului sau puteti constata ca activarea nu este instantanee.