Posted in: Diverse

5 sfaturi utile care va ajuta sa intretineti o senila de cauciuc

senila de cauciucO senila de cauciuc prezinta numeroase avantaje. Un utilaj astfel echipat este usor de manevrat, se misca repede si se descurca fara probleme pe aproape orice fel de suprafata. In plus, confortul operatorului este sporit, datorita vibratiilor reduse.

Daca aveti un utilaj dotat cu senila de cauciuc stiti deja partile bune. Insa, daca vreti sa va bucurati de acestea cat mai mult timp, atunci trebuie sa asigurati o ingrijire proactiva. Va prezentam cateva sfaturi utile mai jos.

Sfatul nr 1: Inspectati inainte si dupa fiecare utilizare

Asa cum este recomandat pentru toate componentele principale ale echipamentului, este indicat sa procedati si cu senila de cauciuc. O scurta verificare inainte si dupa fiecare utilizare va ajuta sa fiti in siguranta.

Investigati daca exista scurgeri de ulei, semne de deteriorare, piese uzate, etc. Daca identificati eventuale probleme, nu neglijati rezolvarea lor. Lasate nereparate, acestea pot provoca daune grave. De exemplu, dintii de pinion uzati pot cauza scoaterea legaturilor de pe senile.

Sfatul nr. 2: Mentineti tensiunea corecta

senila de cauciucEste bine sa verificati saptamanal tensiunea senilelor. Tensiunea optima difera in functie de echipament. Pentru a afla care este tensiunea corecta, consultati manualul de utilizare al utilajului.

Prea multa tensiune va forta echipamentul sa consume mai mult combustibil si contribuie la cresterea uzurii componentelor. Nici prea putina tensiune nu este de dorit, intrucat poate cauza separarea cauciucului de trenul de rulare.

Sfatul nr 3: Pastrati senila de cauciuc curata

Curatenia joaca un rol foarte important in prelungirea duratei de viata a senilelor de cauciuc. Aceasta operatiune ar trebui sa aiba loc dupa fiecare utilizare.

Materialele moi, resturile sau noroiul necuratate vor creste presiunea asupra senilelor si a trenului de rulare. Daca acestea raman pe senila de cauciuc si se usuca sau ingheata pot provoca probleme serioase.

Chiar daca poate dura chiar si o ora, curatarea ajuta mult la reducerea uzurii senilelor. Puteti incerca sa indepartati resturile cu o lopata si apoi sa folositi un aparat de spalat cu presiune, pentru cele mai bune rezultate.

Sfatul nr. 4: Fiti atenti la tehnicile de operare

Modul in care este condus un echipament cu senile de cauciuc are un impact mare asupra duratei de viata a acestora. Exista cateva aspecte importante de care trebuie sa tineti cont:

senila de cauciuc

  • incercati sa tineti senilele departe de contaminanti (ulei, substante chimice, sare, etc.) si spalati-le foarte bine daca totusi treceti peste acestia;
  • conduceti incet si evitati virajele bruste;
  • este recomandat sa nu mergeti cu senila de cauciuc peste suprafete abrazive;
  • incercati sa nu conduceti pe suprafete aflate in panta, acestea conduc la uzura neuniforma.

Sfatul nr. 5: Depozitati cu grija

Daca nu folositi echipamentul o perioada mai lunga si acesta ramane cu senilele de cauciuc montate, incercati sa folositi utilajul cateva minute la fiecare doua saptamani. In acest fel evitati pierderea elasticitatii senilelor.

Atunci cand depozitati senilele de cauciuc este bine sa cautati un loc uscat, racoros si ferit de razele soarelui. Pentru un plus de siguranta puteti chiar sa le acoperiti cu o prelata sau carpa.

Daca dedicati timp intretinerii senilelor de cauciuc veti avea numai de castigat. Insa, daca a venit momentul cand trebuie sa schimbati senila de cauciuc nu trebuie sa amanati. In primul rand, din motive de siguranta, si in al doilea rand pentru ca puteti provoca defectiuni serioase utilajului.senila de cauciuc

Atunci cand vreti sa inlocuiti o veche senila de cauciuc este recomandat sa analizati si alte modele. Daca echipamentul va permite, puteti incerca o latime diferita sau un alt fel de cauciuc care sa va sporeasca performanta. Daca aveti nevoie de ajutor in alegerea senilei de cauciuc va invitam sa ne contactati pe https://rku.ro/contact/.