Echipamentele grele au nevoie de combustibil, reparatii, intretinere, transport si multe altele. Toate acestea se traduc intr-un singur cuvant: costuri. Din fericire exista cateva sfaturi care va pot ajuta sa reduceti costurile cu combustibilul.
Cuprins
1. Gestionati timpul de ralanti
Inevitabil, utilajele de constructii vor avea perioade in care vor functiona la ralanti. Problema este cat de mult se intampla acest lucru. Producatorul Komatsu estimeaza ca in medie cam 40% din timp.
Desi nu exista valori bune sau rele, este recomandat sa urmariti cam care este procentul in care ruleaza echipamentul dvs. la ralanti. Cu cat acesta este mai mare, cu atat va consuma mai mult combustibil si asta inseamna cheltuieli mai mari.
Multe utilaje din ziua de azi sunt dotate cu sisteme telematice, care permit inregistrarea acestor date cu usurinta. Daca acordati atentie acestor informatii puteti sa minimizati timpul de ralanti si sa va reduceti cheltuielile.
2. Utilizati echipamentul potrivit
Pentru fiecare sarcina exista un utilaj cu ajutorul caruia veti obtine cele mai bune rezultate. Exista bineinteles si echipamente care pot face mai multe lucruri.
Insa, daca vreti sa economisiti costurile cu combustibilul, conteaza foarte mult sa folositi utilajul potrivit pentru tipul de munca pentru care a fost gandit. Daca utilizati un utilaj mai mare decat aveti nevoie, va fi o cheltuiala in plus.
De asemenea, folosirea unui echipament nepotrivit va duce la timp pierdut, pentru ca va trebui sa munceasca mai mult, si la un consum crescut de combustibil.
3. Ingrijiti-va echipamentul pentru a reduce cheltuielile cu combustibilul
Intotdeauna se va simti o diferenta intre un utilaj bine intretinut si altul neingrijit. Pe langa faptul ca va fi mult mai eficient, un echipament de care aveti grija in mod regulat va consuma mai putin combustibil pentru aceeasi sarcina, fata de altul slab intretinut.
Este foarte important sa verificati mereu starea componentelor si sa le schimbati atunci cand sunt uzate. De exemplu, folosind piese motor de buna calitate va asigurati o durata de viata mai lunga a utilajului, plus cheltuieli mai mici.
4. Alegeti rutele cele mai eficiente
Planificarea transportului este un alt lucru care va este de ajutor atunci cand vreti sa reduceti cheltuielile cu combustibilul. Alegand cea mai buna ruta veti putea sa minimizati consumul de combustibil.
In plus, este util sa conduceti utilajul la o viteza constanta si sa pastrati geamurile deschise. Atunci cand accelerati rapid sau conduceti cu viteza, echipamentul dvs. foloseste mai mult combustibil.
5. Pastrati presiunea corecta a anvelopelor
Este foarte important ca utilajul dvs. sa aiba anvelope cu o presiune adecvata. In caz contrar, durata de viata a anvelopei este redusa iar consumul de combustibil creste.
Nu incercati nici sa umflati o anvelopa mai mult decat este necesar. Este adevarat ca pare tentant la prima vedere, pentru ca ajuta la economisirea combustibilului. Insa, aceasta practica este foarte daunatoare pe termen lung si in final veti avea cheltuieli mai mari.
6. Alegeti uleiuri si combustibil de calitate
Conteaza foarte mult ce tipuri de uleiuri, filtre si combustibil folositi. Ati putea alege ceva mai ieftin crezand ca veti face o economie, insa recomandarea noastra este sa alegeti in functie de calitate. Un produs bun va ajuta sa aveti performante optime si un consum mai mic de combustibil.
Veti gasi tot ce aveti nevoie din aceasta categorie pe pagina https://rku.ro/categorie-produs/consumabile/. Consultantii RKU va stau la dispozitie si va pot ajuta sa alegeti cele mai bune produse pentru utilajul dvs.