Posted in: Diverse

De ce nu porneste motorul la buldoexcavatorul JCB 4CX?

nu porneste motorulMotorul este inima utilajului. Fara acesta buldoexcavatorul dvs. JCB 4CX nu ar putea functiona. Daca nu porneste motorul trebuie sa stiti din ce cauza si ce este de facut.

Probabil ca multe probleme la motor sunt frustrante pentru un operator de buldoexcavator care are o multime de treaba de facut. Insa, atunci cand motorul nu porneste este cel mai deranjant. Exista mai multe motive pentru care acest lucru se poate intampla.

Nu porneste motorul din cauza frigului

Vremea rece poate afecta un motor atat de tare incat acesta sa nu functioneze corect sau chiar sa nu porneasca deloc. Temperaturile scazute pot cauza ingrosarea uleiului de motor.

Vascozitatea ridicata a acestuia va duce la functionarea ingreunata sau chiar defectarea pieselor in miscare. In consecinta, puteti descoperi ca atunci cand este foarte frig nu porneste motorul.

Bateria are probleme

Bateria poate fi o cauza pentru care nu porneste motorul la buldoexcavatorul JCB 4CX. Aceasta fie este descarcata, fie bornele sunt corodate si curentul nu poate circula, ori cablurile bateriei sunt deteriorate.

Pentru a vedea exact care este problema este recomandat sa verificati bornele, cablurile si sa testati bateria. Ar putea fi o idee buna sa aveti o baterie de rezerva incarcata pentru situatiile in care cea principala se descarca sau nu mai functioneaza.

Probleme la motor pe partea mecanica

Utilizand buldoexcavatorul JCB 4CX zi de zi dvs. stiti cel mai bine ce se intampla cu acesta. Daca observati ca nu porneste motorul veti putea identifica mai usor cauzele daca sunteti atenti la posibile semnale de avertizare.

nu porneste motorulDe exemplu, poate auziti ca motorul scoate un sunet ascutit cand este la ralanti si observati cum puterea motorului scade. Aceste semne indica o presiune scazuta a uleiului. In aceasta situatie este indicat sa opriti utilajul si sa faceti reparatiile necesare inainte de a continua activitatea.

Pentru a rezolva problema este recomandat sa faceti o segmentare de motor si sa inlocuiti pompa de ulei de motor impreuna cu setul de cuzineti palier, cuzineti axiali si cuzineti radiali.

Nu porneste motorul din cauza unei probleme pe partea electrica

O cablare defectuoasa poate cauza probleme la motor. Daca observati ca motorul nu porneste, ar trebui sa verificati alimentarea la comutatorul demarorului. In plus, ar fi o idee buna si sa testati tensiunea bateriei in timpul pornirii.

Cum sa aflati daca aveti probleme mecanice sau electrice

Atunci cand nu porneste motorul cauzele poti fi de doua feluri. Pentru a sti cum sa actionati este important sa identificati daca buldoexcavatorul dvs. JCB 4CX are probleme mecanice sau electrice. Chiar daca nu este chiar usor, fiind atenti la anumite semne atunci cand inspectati sau utilizati echipamentul veti putea face diferenta.

In cazul problemelor mecanice, trebuie sa urmariti aspectele fizice. Fiti cu ochii in patru dupa suruburi slabite, piese lipsa, furtunuri sau cabluri electrice avariate, filtre de combustibil deteriorate, etc.

Partea electrica va poate da mai multe batai de cap. Insa, si aici exista semnale de avertizare cum ar fi: scantei care ies din conexiunile cablurilor sau un comportament ciudat al luminilor ori senzorilor din bord.

Preventia este cel mai bun tratament

nu porneste motorulCel mai simplu mod de a evita sa aveti probleme, cum ar fi sa constatati ca nu porneste motorul, este sa va ingrijiti asa cum se cuvine buldoexcavatorul JCB 4CX. Primul pas este controlul vizual in fiecare zi inainte de a incepe sa utilizati echipamentul. Daca observati mici probleme rezolvati-le, nu le lasati sa se adune si sa va cauzeze necazuri serioase.

Un al doilea pas presupune sa va asigurati ca toate nivelurile de lichid sunt la valori normale. Vorbim aici de principalele lichide: ulei hidraulic, ulei de motor si combustibil.

In al treilea rand, asigurati-va ca toate piesele importante sunt lubrifiate corespunzator. Un pistol de gresat ar putea sa va fie de ajutor pentru componentele mici, cum ar fi suruburile.