Posted in: Diverse

Orbitrol pentru buldoexcavator

Atunci cand rotiti volanul utilajului exista o componenta care se roteste si ea, astfel incat presiunea sa fie aplicata corect si vehiculul sa mearga in directia dorita. Aceasta componenta, cu un rol extrem de important, este un orbitrol pentru buldoexcavator. Va invitam sa cititi articolul de mai jos pentru a afla mai multe detalii despre acest subiect.

Ce este un orbitrol pentru buldoexcavator?

orbitrol pentru buldoexcavatorUn orbitrol pentru buldoexcavator este un sistem de directie hidrostatica. Pentru ca nu exista o legatura mecanica utilizata cu acest tip de directie, este foarte usor de aplicat si este folosit in multe aplicatii.

Orbitrolul este utilizat in principal in circuitele de directie hidraulice ale utilajelor cu sarcini mari pe osie si cu viteza mica de deplasare (maxim 50km/ora) – vehicule industriale, vehicule de constructii etc. Acesta poate fi folosit si pentru unele aplicatii de tip servo sau orice alte aplicatii in care este nevoie de pozitionare vizuala.

Am putea spune ca un orbitrol pentru buldoexcavator este inima mecanismului de directie hidraulic. Acesta are rolul de a alimenta sau de a ghida fluxul de ulei catre mecanismul de directie hidraulic.

Daca aveti nevoie de mai multe informatii, sfaturi sau recomandari, consultantii nostri va stau la dispozitie.

Cum functioneaza un orbitrol?

Un orbitrol pentru buldoexcavator este atasat la consola pedalei, care este adapostita in centrul paravanului de protectie din cabina.

orbitrol pentru buldoexcavatorCand volanul este rotit, debitul necesar de ulei este trimis catre partea corespunzatoare a cilindrului de directie. Debitul in exces este redirectionat, prin orificiile de retur, catre supapa situata pe capacul hidraulic din partea stanga.

 Nu exista conexiuni mecanice intre partea de intrare a directiei (volan, coloana de directie si Orbitrol) si partea de iesire a directiei (cilindiri de directie, legaturi si roti directionate).  Daca apare o defectiune hidraulica sau se intampla ceva cu motorul, supapa bobinei va actiona asemenea unei pompe manuale, permitand controlul directiei.


Componentele unui orbitrol

Un orbitrol pentru buldoexcavator este format din:

  • o supapa de selectie a bobinei;
  • un manson de alimentare centrat pe arc;
  • un arbore de actionare legat de coloana de directie.

https://www.hydromot.lu

Orbitolul are patru porturi de conectare a  fluidului hidraulic, care fac ca unitatea sa functioneze. Acestea sunt:

  • P – pompa – orificiul de intrare de presiune inalta dinspre pompa;
  • T – rezervorul – linia de retur de presiune scazuta catre rezervor;
  • L – stanga – linia de iesire de inalta presiune catre portul cilindrului de directie din stanga. Asta inseamna ca, atunci cand rotiti volanul in sens invers acelor de ceasornic, acest orificiu transporta fluidul sub presiune la cilindrul de directie;
  • R – dreapta – linia de iesire de inalta presiune catre portul cilindrului de directie din dreapta. Adica, atunci cand rotiti volanul in sensul acelor de ceasornic, acest orificiu transporta fluidul sub presiune la cilindrul de directie.

Simptome ale unui orbitrol defect

Cele mai intalnite semne care indica probleme cu un orbitrol pentru buldoexcavator sunt urmatoarele:orbitrol pentru buldoexcavator

  • scurgeri de lichid de servodirectie – este o problema frecventa care sugereaza posibile defectiuni ale orbitrolului. Daca gasiti acest lichid de servodirectie sub utilaj, este indicat sa il curatati cat mai repede, deoarece este inflamabil;

  • zgomot la rotirea rotilor – este un semn care indica un orbitrol defect sau probleme cu supapa de control a servodirectiei. Aceasta din urma nu este inspectata de obicei, decat daca apar probleme. Daca inlocuiti aceasta piesa este recomandat sa schimbati si pompa de servodirectie;

  • dificultati la virare – poate fi din cauza orbitrolului. Daca acesta nu functioneaza corect, fluidul nu poate curge pe partea corecta a cilindrului, ducand la o scadere a presiunii fluidului. Drept urmare, utilajul va fi mai dificil de condus si pot aparea probleme de siguranta.

Daca intalniti una dintre problemele de mai sus este bine sa verificati orbitrolul si daca este nevoie sa il schimbati, pentru ca reprezinta o parte importanta din sistemul dumneavoastra de servodirectie.

Daca aveti nevoie de orbitrol pentru excavator, va asteptam cu cele mai bune oferte, in stoc la pret de producator pe site-ul nostru www.rku.ro

Write A Comment