ianuarie 14, 2021 De RK Utilaje Romania Oprit

Panou de comanda de tractor

panou de comanda de tractor

Tractorul a devenit un utilaj indispensabil si continua sa evolueze de la an la an. In lume exista peste 16 milioane de tractoare functionale. Daca va doriti un utilaj cat mai eficient trebuie sa stii ca un panou de comanda de tractor joaca un rol foarte important, fiind locul de unde este supravegheata intreaga activitate.

                                                                                                                             Sursa: https://www.mechannext.nl/

Daca vreti sa achizitionati un panou de comanda de tractor va asteptam pe site-ul nostru.

Ce este un panou de comanda?

panou de comanda de tractorUn panou de comanda de tractor este o zona plana in care sunt afisate instrumentele de control sau monitorizare. Panourile mai vechi sunt echipate cu butoane si instrumente analogice, in vreme ce, in zilele noastre, ecranele tactile sunt cele care ajuta utilizatorii sa monitorizeze operatiunile.

Sursa: http://owyheeag.blogspot.com

In industria auto, panourile de comanda au devenit o parte fundamentala a procesului de fabricatie, astazi putand fi automatizate aproape toate elementele productiei auto prin intermediul acestora.

Principalele utilizari

In industria auto exista 2 utilizari principale ale panourilor de comanda, si anume:

 1. Panouri de control pentru centrele de control al motorului (MCC) – au fost utilizate inca din anul 1950 de industria producatoare de automobile. In zilele noastre, sunt utilizate in multe aplicatii industriale si comerciale.
 2. Panouri de control pentru centrele de distributie a energiei electrice (PDC) – un centru de distributie a energiei este un dispozitiv electric care reglementeaza distributia energiei electrice catre echipamente intr-o fabrica sau o instalatie de productie.

Pentru mai multe informatii despre panourile de comanda puteti intra pe www.rku.ro/contact , unde consultantii nostri va stau la dispozitie.

Cum functioneaza un panou de comanda de tractor?

Pentru a intelege mai bine cum functioneaza acest dispozitiv vom vorbi despre un panou de comanda al unui tractor.

panou de comanda de tractorSursa: https://www.tradefarmmachinery.com.au/

Un panou de comanda de tractor este situat pe panoul frontal al cabinei, in fata ochilor soferului. El ajuta la controlarea parametrilor de functionare a tuturor componentelor principale, ansamblurilor si mecanismelor tractorului.

Acesta este format dintr-un set standard de instrumente si lumini de avertizare, astfel:

 • un vitezometru
 • un manometru de presiune a uleiului si a temperaturii motorului
 • dispozitive de control ale retelei electrice
 • diverse alte componente

Intr-un panou de comanda de tractor, dispozitivele sunt amplasate astfel incat sa fie usor de citit si sa ajute soferul sa evalueze dintr-o privire parametrii de functionare ai utilajului. Pe timp de noapte, panoul de comanda are o usoara iluminare care permite utilizatorului sa vada mai bine.

In cazul in care se detecteaza vreun indicator in afara limitelor admise, lampile de avertizare luminoase semnalizeaza. Atunci cand functioneaza la parametri normali componentele sunt luminate in verde. Daca exista abateri in functionarea utilajului, este indicata oprirea functionarii tractorului pana la remedierea problemei.

panou de comanda de tractor Sursa: https://www.agropost.ro/

Dispunerea convenabila a comenzilor este foarte importanta pentru confortul si siguranta soferului de tractor. Acest lucru este valabil atat in ceea ce priveste controlul principalelor operatiuni de lucru ale tractorului, cat si a functiilor auxiliare ( farurile, incalzirea interioara, controlul stergatoarelor, etc.).

Pedalele de comanda (frana, ambreiaj si acceleratie) sunt situate pe podeaua cabinei si sunt echipate cu un cauciuc special care mentine piciorul fixat.

Comenzile de functionare sunt plasate convenabil in drepata soferului. Comutatorul indicatorului de directie si cel de spalare sunt amaplasate sub volan.

Daca aveti nevoie de un panou de comanda pentru tractorul dumneavoastra va asteptam cu cele mai bune oferte.

Ce cerinte trebuie sa respecte panourile de comanda?

Asemena autoturismelor, de-a lungul timpului si utilajele au evoluat. De exemplu, primele tractoare aveau motoare de pana in 20 de cai putere, in vreme ce astazi, cel mai puternic tractor functioneaza cu 620 de CP. Astfel, pentru a fi eficiente componentele lor trebuie sa indeplineasca anumite cerinte de baza.

Atunci cand vreti sa achizitionati un panou de comanda de tractor trebuie sa fiti atenti la urmatoarele aspecte:

 • durata lunga de viata
 • feedback tactil care se simte prin manusi groase de lucru
 • dimensiuni reduse
 • alegerea materialelor – trebuie sa nu se murdareasca usor si sa reziste temperaturilor ridicate
 • sa fie ergonomic
 • sa fie usor de instalat si de intretinut
 • sa asigure siguranta operatorului

Pe site-ul nostru gasiti cele mai bune piese de schimb la pret de producator si beneficiati de consultanta gratuita.

Vrei sa stii totul despre tractorul tau dar si sa fii la curent cu noutatile din domeniu? Apasa AICI pentru a afla totul!