Posted in: Diverse

5 piese hidraulice de baza ale utilajelor de constructii

piese hidrauliceEste foarte util sa cunoasteti cateva date esentiale despre piese hidraulice. Mai ales daca sunteti posesorul unui echipament de constructii.

Un sistem hidraulic eficient inseamna un utilaj performant. Daca stiti la ce sa fiti atenti cand vine vorba de reparatii pe partea hidraulica, va fi mai usor sa gestionati problema.

Asadar, v-am pregatit cateva informatii despre 5 dintre cele mai importante piese hidraulice.

Cilindri hidraulici

cilindri hidrauliciDaca va intrebati de ce reprezinta cilindrii piese hidraulice de baza, raspunsul este simplu: sunt peste tot. Un echipament de constructii are nenumarati cilindri hidraulici, care furnizeaza forta pentru impingerea sau tragerea intr-un sistem hidraulic.

Miscarea unui brat care se extinde sau a unei lame care se ridica este controlata de un astfel de cilindru. Marimea acestei componente este proportionala cu marimea utilajului. Asta pentru ca un cilindru hidraulic trebuie sa fie suficient de puternic incat sa poata ridica o componenta plus o greutate suplimentara adaugata peste.

Piston hidraulic

Pistonul este componenta interna a cilindrului hidraulic. Acesta are rolul de a separa zonele de presiune din cilindru.

Uleiul hidraulic sub presiune pune in miscare pistonul, care misca apoi tija de piston. Aceasta din urma se contracta si se extinde si in afara cilindrului, fiind conectata direct la componenta miscata de operator.

Pompe hidraulice

Cilindrii sunt alimentati de pompe hidraulice. Ele transforma energia mecanica in energie hidraulica. Am putea spune ca o pompa hidraulica este inima intregului sistem.

Pompa hidraulica are doua functii. Prima, de a crea un vid ce permite presiunii sa forteze lichidul din rezervor in conducta de admisie, catre pompa. Cea de-a doua, de a livra acest lichid la iesirea pompei si de a-l forta in sistemul hidraulic.

Furtunuri hidraulice

Furtunurile hidraulice gestioneaza presiunea si debitul lichidului. Acestea sunt o parte esentiala a sistemului hidraulic. Rolul lor este de a transporta fluidul hidraulic catre sau intre componentele hidraulice.

Exista mai multe tipuri de furtunuri hidraulice confectionate din materiale diferite. Este important sa alegeti furtunul hidraulic potrivit pentru aplicatia dvs.

Este recomandat sa alegeti un model rezistent la substante chimice care se pot deplasa prin el. De asemenea, trebuie sa tineti cont de dimensiunile necesare si de specificatiile de performanta.

Filtre hidraulice

piese hidrauliceFiltrele hidraulice sunt o parte importanta a sistemului hidraulic. Fara un astfel de filtru ar aparea numeroase probleme care ar determina incetinirea operatiunilor.

Aceste piese hidraulice reprezinta cea mai buna metoda de a reduce contaminarea. Este recomandat sa luati in considerare factori precum: presiunea de functionare, compatibilitatea cu fluidul, dimensiunea si designul, atunci cand alegeti un filtru hidraulic.

Cat de des ar trebui sa verificati niste piese hidraulice

In incheiere, ne-am gandit ca ar fi util sa aflati cateva aspecte legate de intretinerea componentelor hidraulice despre care am vorbit mai sus.

Starea cilindrilor hidraulici ar trebui verificata la fiecare 6 saptamani. Cu aceasta ocazie este indicat sa controlati si pistonul hidraulic si sa indepartati orice urma de murdarie.

piese hidrauliceRecomandarea generala pentru schimbarea pompelor hidraulice este de 10.000 de ore sau 14 luni de functionare.

De asemenea, o data pe an este recomandata verificarea starii sistemului hidraulic. Pentru a face asta este necesar sa testati toate componentele actionate hidraulic.

Daca identificati semne de uzura sau crapaturi, este recomandat sa inlocuiti cat mai repede piesele hidraulice pentru a evita defectiuni mai grave.

Pe https://rku.ro/ gasiti o gama variata de piese hidraulice. De asemenea, consultantii nostri va pot ajuta sa alegeti componentele potrivite pentru utilajul si bugetul dvs.