ianuarie 24, 2021 De RK Utilaje Romania Oprit

Planetara pentru buldoexcavator

planetara pentru buldoexcavator

V-am pregatit un articol care sa va ajute sa intelegeti ce este si cum functioneaza o planetara pentru buldoexcavator.

Buldoexcavatoarele nu au o misiune usoara tinand cont de multitudinea de activitati pe care le pot indeplini, de aceea nu este de mirare ca sunt cele mai populare utilaje de constructii. Pentru a putea sa va mentineti utilajul in stare buna de functionare este important sa il intretineti corespunzator. Cel mai bine puteti face asta daca stiti cum functioneaza componentele sale.

Ce este si cum functioneaza o planetara pentru buldoexcavator?

Planetara este o componenta importanta a sistemului de transmisie. Chiar daca este ultima in lantul de transmisie, rolul ei este vital.

Practic, planetara este o piesa din otel care duce energia cinetica de la cutia de viteze sau diferential pana la rotile utilajului.

O planetara pentru buldoexcavator este formata dintr-un ax cardanic care are la capete cate o articulatie terminala, numita cap de planetara. Aceste articulatii au rolul de a permite miscarea rotilor chiar daca exista denivelari dar si atunci cand se invarte volanul.planetara pentru buldoexcavator

Capul de planetara are in interior o piesa numita tripod, care este alcatuita din 3 rulmenti si este acoperita de un burduf.

Burduful poate fi realizat din cauciuc, plastic sau silicon. Rolul acestuia este de a asigura lubrifierea corespunzatoare a rulmentilor dar si de a etansa capul de planetara de mizerie si umiditate.

Daca aveti nevoie de mai multe informatii, sfaturi sau recomandari, consultantii nostri va stau la dispozitie. Puteti vedea gama noastra de produse apasand aici 

Semnele care indica o planetara pentru buldoexcavator defecta

In general, planetarele sunt niste piese destul de rezistente daca sunt intretinute corespunzator. Exista insa si situatii in care acestea se pot defecta.

Iata care sunt semnele pe care trebuie sa le urmariti:planetara pentru buldoexcavator

  • zgomote la plecarea de pe loc – acesta poate fi un simptom care indica o planetara pentru buldoexcavator defecta. Problema poate fi uzura planetarei sau faptul ca forta de frecare se realizeaza necorespunzator.

  • sunet metalic la viraje – poate insemna ca burduful s-a rupt si pierde vaselina, de unde sunetul de fier pe fier.

  • zgomote la roti la schimbarea vitezei – cel mai probabil este ca planetarele sa produca acest zgomot insa poate insemna si uzura altor componente.

O planetara pentru buldoexcavator defecta trebuie schimbata inca de la primele semne de uzura. In caz contrar pot aparea defectiuni ale altor piese, ducand la un cost al reparatiei mai ridicat si la timp in care utilajul este nefunctional. O varianta mai putin costisitoare este sa inlocuiti doar capul planetarei sau burduful.

Daca aveti nevoie de o planetara pentru buldoexcavator sau de alte piese va asteptam cu cele mai bune oferte pe www.rku.ro

Sfaturi pentru intretinerea planetarelor

Pentru a va asigura ca aveti un utilaj functional si pentru a evita reparatiile costisitoare, specialistii recomanda sa monitorizati in mod constant starea componentelor sistemului de transmisie.planetara pentru buldoexcavator

  • Atunci cand vorbim de o planetara pentru buldoexcavator, de exemplu, trebuie sa verificati daca burduful nu este ciupit si daca este intr-o buna stare de functionare. Aceasta componenta este predispusa la acumulare de praf si alte impuritati care duc la deteriorarea planetarei.

  • Actionarea necorespunzatoare a ambreiajului poate duce la uzarea pedalei de ambreiaj, dar afecteaza si planetarele. Pentru a evita defectarea acestora evitati eliberarea brusca a pedalei de ambreiaj atunci cand maneta de viteze se afla intr-o treapta superioara.

  • Cititi si respectati indicatiile legate de intretinere din manualul de utilizare al utilajului.

  • Depozitati utilajul intr-un spatiu acoperit pentru a-l feri de coroziune si degradare.

  • Alegeti piese de calitate superioara chiar daca par mai costisitoare. Daca veti opta pentru o varianta ieftina este posibil sa fie necesar sa schimbati din nou aceeasi piesa destul de repede, ajungand astfel sa aveti cheltuieli mai mari si sa pierdeti timp pretios.

Daca ati respectat sfaturile de mai sus dar ati descoperit totusi o planetara pentru buldoexcavator defecta, veti gasi varianta potrivita pe site-ul nostru https://epieseutilaje.ro