ianuarie 3, 2022 De Urlateanu Vera Oprit

Cum se repara o pompa de apa de excavator Case WX 170?

pompa de apa Pompa de apa joaca un rol important in viata excavatorului dvs Case WX 170. Insa, aceasta se poate defecta uneori din diverse cauze.

In articolul de mai jos veti afla informatii care sa va ajute sa intelegeti cum functioneaza, ce probleme pot aparea si cum sa reparati o pompa de apa de excavator.

Cum functioneaza o pompa de apa

Pompa de apa contribuie la buna functionare a sistemului de racire. Rolul ei este de a se asigura ca exista suficient lichid de racire, astfel incat sa fie eliminata cat mai multa caldura pentru a preveni supraincalzirea.

Prin intermediul pompei, lichidul de racire ajunge la motor, apoi la radiator unde este racit si inapoi la pompa pentru a fi recirculat. Daca pompa de apa se defecteaza lichidul de racire nu va mai putea circula si nu va scadea temperatura motorului.

Cauze frecvente ale defectarii pompei de apa la excavatorul Case WX 170

O garnitura deteriorata poate provoca probleme serioase, cum ar fi defectarea pompei de apa. Garnitura dintre carcasa pompei de apa si blocul motor are rolul de a impiedica scurgerea lichidului de racire din motor.

Daca aceasta nu este instalata corect sau daca nu folositi excavatorul timp de cateva saptamani, pot aparea scurgeri de lichid.

pompa de apa O alta cauza des intalnita care duce la distrugerea pompei de apa este coroziunea. Atunci cand lichidul de racire nu este intretinut asa cum trebuie sau nu este de calitate poate aparea aceasta problema.

Nu puteti identifica coroziunea decat atunci cand pompa va incepe sa curga si va avea nevoie de reparatii.

O curea de pompa de apa rupta sau uzata poate sta la baza problemei noastre. Atunci cand realizati inspectiile vizuale, nu ar trebui sa omiteti verificarea curelei.

Cureaua trebuie sa fie stransa conform specificatiilor din manualul de utilizare. Daca este stransa prea mult poate duce chiar la defectiuni ale rulmentului sau la deteriorarea fuliei de antrenare a pompei.

In cazul in care vi s-a defectat pompa de apa de la excavatorul Case WX 170 puteti alege sa o reparati sau sa o inlocuiti. Daca vi se pare mai simpla a doua varianta, puteti gasi o gama variata de piese originale sau aftermarket pe https://rku.ro/.

Cum se repara o pompa de apa de excavator Case WX 170

Primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa indepartati componentele vechi. Dati la o parte capacul carcasei, apoi scoateti suruburile, șaiba, rulmentul cu bile si angrenajul.

Dupa ce indepartati inelul elastic, montati pompa pe o presa hidraulica. Apoi, scoateti rotorul din rulmentul cu bile si arborele interior. In continuare scoateti toate garniturile din carcasa si curatati-o.

pompa de apa Pasul doi consta in instalarea componentelor noi. Montati capacul de etansare si apoi, cu ajutorul presei hidraulice, instalati rulmentul cu bile si arborele.

Mai departe, instalati ansamblul de etansare si rotorul in carcasa. Apoi, inlocuiti inelul de fixare si blocati unitatea. Montati suruburile si instalati noile seturi de garnituri.

Repararea unei pompe de apa nu este o treaba usoara, chiar si urmand pasii de mai sus. Daca nu sunteti siguri de aceasta operatiune puteti apela la ajutor profesionist.