Posted in: Diverse

Pompa hidraulica cu pistonase axiale de excavator

Pentru a putea ridica incarcaturi foarte grele, un excavator are nevoie de un sistem hidraulic robust. O pompa hidraulica cu pistonase axiale de excavator joaca un rol foarte important in buna functionare a utilajului. V-am pregatit un articol care sa va ajute sa intelegeti cum functioneaza aceasta piesa.

Ce este o pompa hidraulica cu pistonase axiale de excavator?

pompa hidraulica cu pistonase axiale de excavator

O astfel de pompa are un debit constant. Aceasta transforma energia mecanica in energie hidraulica, pe care o foloseste apoi pentru actionarea cilindrilor hidraulici si pentru deplasarea excavatorului.

Acest tip de pompa poate atinge presiuni maxime de 300 bar si debite cuprinse intre 8 si 500 l/min

Rolul unei pompe cu pistonase este de a mentine o presiune ridicata de alimentare constanta care intra in sistemul blocului de supape de unde forta este directionata mai departe.

Daca aveti nevoie de mai multe informatii, sfaturi sau recomandari, consultantii nostri va stau la dispozitie. 

Din ce este formata o pompa hidraulica cu pistonase axiale de excavator?

pompa hidraulica cu pistonase axiale de excavatorO pompa cu pistonase axiale are in general un numar impar de cilindri, ce poarta denumirea de bloc de cilindri si sunt grupati in jurul unui ax central. Din componenta sa mai fac parte pistoanele, aflate in interiorul fiecarui cilindru si placuta rotativa, cunoscuta si sub numele de cama sau placa oscilanta, care se ataseaza la un arbore rotativ.

Pe masura ce arborele se roteste, unghiul placutei se schimba, ceea ce antreneaza pistonasele in si din cilindrii lor. Miscarea axiala a pistoanelor este sinusoidala.

 Cum functioneaza o pompa hidraulica cu pistonase axiale pentru excavator?

O pompa cu piston este o unitate rotativa care produce fluxul de fluid pe baza principiului pompei alternative. O parte a mecanismului pompei se roteste in jurul unui arbore de actionare pentru a genera miscarile alternative, care atrag fluidul in fiecare cilindru si apoi il elimina, producand flux.pompa hidraulica cu pistonase axiale de excavator

Pistonasele dintr-o pompa hidraulica sunt paralele cu linia centrala a arborelui de actionare al blocului pistonului. Majoritatea acestor tipuri de pompe sunt cu mai multe pistonase si se folosesc de supape de retinere sau placi port pentru a directiona fluxul de lichid de la intrare la iesire.

 

Cum se intretine o pompa hidraulica cu pistonase axiale de excavator?

Pentru a va asigura ca excavatorul dumneavoastra functioneaza la capacitate maxima si pentru a evita cheltuielile neprevazute, este foarte important sa intretineti  corespunzator sistemul hidraulic al utilajului. Iata la ce trebuie sa fiti atenti cand vine vorba de pompa hidraulica:pompa hidraulica cu pistonase axiale de excavator

  • verificarea componentelor – inainte de utilizare este indicat sa va asigurati ca pompa nu are piese slabite sau lipsa (de exemplu, un surub care nu se mai afla la locul lui poate scadea eficienta pompei);
  • temperatura – fluidele sub presiune pot creste temperatura pompei. Este important sa verificati acest aspect, deoarece poate semnala uzura pompei sau a unor componente. In acest caz se recomanda inlocuirea in cel mai scurt timp;
  • curatarea – o pompa hidraulica cu pistonase axiale pentru excavator se poate infunda cu diverse impuritati, care pot duce la deteriorarea sistemului intern al pompei. De aceea, este indicat sa o curatati la intervale regulate, avand insa grija sa nu folositi solventi agresivi care ar putea dauna grav garniturile pompei.

Daca ati respectat sfaturile de mai sus dar ati descoperit totusi o pompa hidraulica cu pistonase axiale de excavator defecta, veti gasi varianta potrivita pe site-ul nostru.

Sfaturi pentru alegerea pompei potrivite

Atunci cand aveti nevoie de o pompa hidraulica cu pistonase axiale de excavator este indicat sa luati in calcul urmatoarele caracteristici ale acesteia:

  • materialul din care este confectionata – este recomandat sa fie ceva extrem de rezistent pentru a asigura o durata lunga de viata;

  • caracteristicile de design – trebuie sa fie special gandite sa reziste conditiilor dure de munca intalnite pe santier;

  • unghiul de pivotare – cu cat acesta este mai mare, cu atat creste gama de conversie si eficienta pompelor;

Daca aveti nevoie de o pompa hidraulica cu pistonase axiale de excavator, care sa respecte cele mai inalte standarde de calitate, ne puteti contacta oricand.

Write A Comment