Posted in: Diverse

Cum sa pregatiti excavatorul pentru primavara

excavatorul Diferentele de temperatura dintre iarna si anotimpurile mai calde sunt insemnate si pot afecta inclusiv excavatorul dvs. De aceea, atunci cand vine primavara este recomandat sa faceti o inspectie riguroasa a utilajului pentru a avea un an grozav.

Primul pas pentru excavatorul dvs. cand vine primavara: o verificare de baza

Nu e nevoie sa avem pregatire de specialitate sau să fim mecanici pentru cateva operatiuni simple, de baza. Verificati nivelul de ulei hidraulic, de motor dar si pe cel al lichidului de racire. Asigurati-va ca este respectat nivelul potrivit.

In cazul in care observati o problema, primul impuls ar fi sa completati cantitatea de ulei. Totusi, ar fi indicat sa va asigurati inainte ca nu exista pierderi de ulei care pot avea efecte serioase pentru excavatorul dvs..

Atentie: inelele tip O, din cauciuc, se micsoreaza la temperaturi scazute! De asemenea, verificati diferitele filtre ale utilajului si schimbati-le pe cele care dau semne de uzura.

Inspectati cu atentie motorul

excavatorul Motorul in sine are nevoie de o atentie speciala astfel incat excavatorul sa functioneze eficient. Trebuie sa verificam daca exista scurgeri de carburant. Intr-o astfel de situatie este nevoie de interventia unui mecanic specializat. Ignorarea unei astfel de probleme poatre duce la pagube insemnate și la blocarea utilajului pentru un timp însemnat.

In plus, este o idee buna sa verificati si starea curelelor. Asigurati-va ca acestea sunt stranse suficient si inlocuiti-le pe cele deteriorate.

Nu uitati de baterie

Bateria de pe excavatorul dvs. are de suferit dupa sezonul rece. Chiar daca aceasta a fost indepartata si stocata intr-un spatiu incalzit, tensiunea trebuie totusi masurata. In caz de nevoie, incarcati bateria inainte de a o monta din nou pe utilaj.

Nu uitati de un alt aspect important: bornele trebuie curatate temeinic si nivelul electrolitilor trebuie inspectat.

Bratul utilajului nu trebuie trecut cu vederea

excavatorul Bratul utilajului trebuie să treaca, de asemenea, printr-o verificare atentă. Aici sunt mai multe componente care pot prezenta defectiuni sau un grad prea mare de uzura.

Furtunurile, de pilda, pot avea crapaturi din cauza diferentelor de temperatura. In acest caz, trebuie schimbate inainte de punerea in functiune a utilajului.

Trenul de rulare

Un alt aspect important pentru excavatorul dvs. tine de trenul de rulare. Atunci cand se apropie primavara este o idee buna sa il curatati de resturi si sa reglati tensiunea.

Nu ratati nici verificarea placutelor de senile. Daca descoperiti ca acestea sunt rupte sau slabite reparati-le cat mai repede.

Cateva concluzii

Verificarile si inspectiile sunt una. Am amintit câteva dintre ele mai sus. Dar revizia e cu totul altceva. Aceasta operatiune ar trebui sa o faca un mecanic specializat care poate observa toate problemele utilajului si care poate da sfaturi potrivite in functie de fiecare situatie in parte.

Nu amanati reviziile periodice si nici reparatiile necesare. In acest fel, prelungiti durata de viata a utilajului si va maximizati profitul.

Daca aveti nevoie de piese de schimb pentru excavatorul dvs. sau aveti intrebari, echipa RKU va sta la dispozitie pe pagina https://rku.ro/contact/