Posted in: Diverse

Scurgeri de ulei la miniexcavatorul JCB 8055

scurgeri de ulei Pe masura ce miniexcavatorul JCB 8055 imbatraneste este posibil sa apara scurgeri de ulei. Este important sa identificati cauzele si sa remediati problema cat mai repede pentru a evita daune semnificative.

Nu inseamna ca aveti un motiv de ingrijorare. Totul se poate rezolva si mai ales preveni. Aflati toate detaliile de care aveti nevoie din articolul de mai jos.

Cauzele ce determina aparitia unor scurgeri de ulei

Cauzele acestei probleme pot aparea la componentele hidraulice, piese ale motorului, liniile hidraulice sau dispozitivele frontale de lucru. Cel mai adesea insa scurgerile de ulei provin de la cilindrul hidraulic.

O cauza des intalnita o reprezinta deteriorarea garniturii tijei pistonului. Acest lucru se intampla fie pentru ca aceasta a fost folosita o perioada indelungata si s-a uzat, fie produsul in sine nu este de calitate cauzand deformare si scurgeri de ulei.

scurgeri de ulei Daca presiunea sistemului hidraulic este prea mare, garnitura de ulei se va deforma si vor aparea scurgerile. Un alt motiv il reprezinta eventuale zgarieturi sau alte defecte ale blocului cilindrului sau capacului acestuia.

De asemenea, impuritatile din uleiul hidraulic sunt daunatoare. Acestea determina cresterea anormala a temperaturii cilindrului de ulei, fapt ce duce la uzarea inelului de etansare.

Daca inelul de uzura al pistonului este grav avariat, se va produce frecare intre piston si captuseala cilindrului. In timp acest lucru se traduce prin deteriorarea captuselii cilindrului, a pistonului si a garniturii.

Urmarile nedorite

Odata ce ati identificat scurgeri de ulei la miniexcavatorul JCB 8055 veti incepe sa observati si alte fenomene. De exemplu, forta de sapare va fi mult redusa si ridicarea se va face mult mai lent.

Cilindrul hidraulic are un rol extrem de important in cadrul sistemului hidraulic. Daca acesta nu functioneaza la capacitate maxima, nici utilajul nu va putea sa isi indeplineasca sarcinile eficient.

Atunci cand nu exista un nivel suficient de ulei hidraulic, pompa hidraulica se va uza intens si va rezulta span (pilitura), care va circula in tot sistemul hidraulic. Acest lucru va duce la defectarea completa a acestuia prin uzuri ireparabile.  

Sfaturi pentru a preveni aparitia unor scurgeri de ulei

Intretinerea buna va scapa de probleme grave! Asa ar putea suna primul sfat. Verificati in mod regulat piese cum ar fi:

scurgeri de ulei

  • suruburile
  • conducta hidraulica
  • furtun hidraulic
  • brida de prindere furtun hidraulic
  • distribuitor hidraulic
  • plunjer
  • cilindru hidraulic
  • supapa
  • electrovalva
  • filtru hidraulic.

Strangeti piesele de conectare daca observati ca sunt slabite. In caz contrar pot provoca aparitia scurgerilor de ulei.

De asemenea, este important sa protejati suprafata exterioara a tijei pistonului. Incercati sa evitati loviturile si zgarieturile, astfel incat sa preveniti deteriorarea garniturilor.

Schimbarea la timp a uleiului hidraulic si pastrarea acestuia cat mai curat joaca un rol important in prelungirea duratei de viata a cilindrului hidraulic. In plus, controlul temperaturii uleiului ar fi indicat sa fie pe lista prioritatilor. In acest fel veti putea evita deformarea garniturilor, si in final deteriorarea acestora.

Lubrifierea constanta a pieselor de imbinare este si ea de baza. Aceasta este o metoda eficienta de a evita uzura timpurie si aparitia ruginii, care in timp duc la problema despre care vorbeam mai sus.

In concluzie, nu trebuie sa va speriati daca observati scurgeri de ulei la miniexcavatorul JCB 8055. Totusi, nu trebuie nici sa cadeti in cealalta extrema si sa le ignorati. Aflati intai care este cauza, efectuati reparatiile necesare si nu uitati de intretinerea utilajului!