Posted in: Diverse

Senila metalica pentru excavator

https://www.miningmagazine.com/partners/partner-content/1332013/would-rubber-truck-lining-help-you-save-on-costsO senila metalica pentru excavator ofera o performanta ridicata in domenii precum agricultura, silvicultura, constructii, demolari, reciclare si gestionarea deseurilor. In articolul anterior v-am prezentat senilele de cauciuc. Pentru a va ajuta sa alegeti ce tip de senila este mai potrivit pentru utilajul dumneavoastra, va invitam sa aflati acum cate ceva si despre cele metalice.

Ce este o senila metalica pentru excavator?

senila metalica pentru excavatorO senila metalica pentru excavator este o cale de rulare, realizata de obicei din otel forjat, care ajuta utilajul sa se deplaseze pe toate tipurile de teren. Senilele metalice reprezinta un lant continuu de verigi separate care functioneaza impreuna ca sistem de tractiune si distributie a greutatii.

Senilele metalice sunt realizate dintr-un otel tratat termic care asigura longevitatea utilajului cu un minim de intretinere. Otelul este un material dur si greu, fiind ideal pentru a actiona ca o contragreutate. Aceste piese rezista foarte bine la conditiile dure de lucru intalnite pe santiere.

Daca aveti nevoie de mai multe informatii, sfaturi sau recomandari, consultantii nostri va stau la dispozitie.

Cum a aparut conceptul de senile?

In jurul anului 1700 un inventator britanic a proiectat o „ caruta cu senile”, iar in 1830 un inginer polonez a promovat ideea, insa nu a avut bani pentru a o construi. Succesul a aparut la inceputul secolului al XX-lea cand un producator britanic de echipamente agricole – Richard Hornsby and Sons, a realizat un tractor cu senile continue, pe care l-au numit „Hornsby Crawler”. Mai multe informatii puteti gasi aici. 

Avantajele senilelor metalice:senila metalica pentru excavator

 • functioneaza excelent pe teren dur – de exemplu, pe santiere unde se intalnesc substante chimice, geamuri sparte sau bucati de beton;
 • tractiune sporita si stabilitate ridicata – datorita faptului ca o sina metalica pentru excavator este mai grea decat una de cauciuc. Greutatea sinelor metalice scade centrul de greutate si ajuta la stabilizarea utilajului;
 • montare si demontare usoara;
 • se deterioreaza mai rar decat senilele de cauciuc. Datorita rezistentei la uzura, o sina metalica pentru excavator va avea mai putine perioade de nefunctionare;
 • se pot repara – o veriga de otel rupta poate fi usor indepartata si inlocuita;
 • curatare si intretinere – sinele metalice sunt usor de curatat iar intretinerea utilajului dotat cu acestea necesita o intretinere scazuta.

Dezavantaje ale folosirii senilelor metalice:

 • sunt mai scumpe decat cele de cauciuc;
 • fac un zgomot puternic atunci cand sunt in functiune;senila metalica pentru excavator
 • deplasare la viteze mici;
 • durata de viata mai mica din cauza vibratiilor intense;
 • disconfortul operatorului – nu absorb socurile si vibratiile, astfel undele sunt trimise inapoi catre operator. Pe termen lung pot aparea probleme de sanatate (la spate, umeri, brate, etc.)

Este bine sa cantariti avantajele si dezavantajele fiecarui tip de senila inainte de a lua decizia finala. Exista multe motive pentru a alege senile metalice, insa trebuie sa luati in calcul bugetul, terenul si aplicatiile pentru a fi sigur ca este optiunea potrivita pentru dumneavoastra.

Indiferent daca aveti nevoie de o senila metalica pentru excavator sau una de cauciuc, va asteptam cu cele mai bune oferte, in stoc la pret de producator, pe site-ul nostru.

Cum se intretine o senila metalica pentru excavator?

www.micoequipment.com

Atunci cand utilajul dumneavoastra nu functioneaza, sunteti nevoit sa pierdeti timp si bani. Pentru a evita aceasta situatie este foarte important sa aveti grija de echipamentul dumneavoastra.

Va oferim cateva sfaturi care sa va ajute sa intretineti corespunzator o senila metalica pentru excavator:

 • inspectati utilajul inainte de fiecare utilizare – este bine sa verificati cu atentie excavatorul pentru a rezolva micile probleme inainte de a se transforma in necazuri uriase;
 • curatati senila metalica pentru excavator dupa operare – daca curatati utilajul mai rar, aceasta operatiune va fi mai dificila iar acumularea de resturi poate duce la deteriorarea echipamentului;
 • asigurati-va ca senila este reglata adecvat – aceasta nu trebuie sa fie nici prea stransa, dar nici prea libera. De asemenea, pistele trebuie sa fie aliniate corect. Consultati manualul de utilizare al utilajului pentru informatii detaliate. Daca utilajul nu are senilele reglate corect se pot produce daune grave.

Va asteptam pe site-ul nostru  atunci cand aveti nevoie de o noua senila metalica pentru excavator sau alte piese pentru utilajele dumneavoastra.

Write A Comment