Posted in: Diverse

5 sfaturi pentru intretinerea unui motor diesel de excavator

motor dieselNimeni nu isi doreste reparatii costisitoare si opriri neasteptate. Acestea pot fi evitate evitate in cele mai multe cazuri prin operatiuni simple de intretinere.

Un motor diesel are nevoie de atentie, desi este trecut cu vederea de multe ori. Aflati din articolul urmator cum puteti sa prelungiti durata de viata a acestuia.

Implementati un program de intretinere

Pentru a mentine performanta unui motor diesel este recomandat sa aveti un program de intretinere. De asemenea, este de ajutor sa realizati verificari zilnice si saptamanale ale acestei componente.

Luati in calcul si factorii care afecteaza buna functionare a anumitor piese, cum ar fi praful sau mizeria. Este indicat sa urmati intervalele de intretinere recomandate de producatorul motorului. Consultati manualul de utilizare pentru datele exacte.

Tineti un jurnal de intretinere

motor dieselEste foarte util sa aveti un jurnal de intretinere pentru utilajul dvs. Aici puteti nota fiecare reparatie pe care ati facut-o. Cu cat treceti mai multe detalii, cu atat mai bine.

Poate parea ceva banal dar este cu adevarat folositor. Puteti avea grija de un motor diesel mult mai usor daca vedeti dintr-o privire cand ati schimbat ultima data o piesa sau cand ati efectuat o intretinere preventiva.

Atentie la filtre

Filtrele joaca un rol foarte important si influenteaza functionarea motorului. De aceea, este vital sa monitorizati starea acestora.

Filtrul de aer trebuie si el urmarit cu atentie, mai ales daca lucrati intr-un mediu cu mult praf. Poate fi necesar chiar sa il inlocuiti mai des decat recomanda producatorul.

Treceti pe lista de verificari si filtrul de particule diesel. Nu uitati ca acesta are nevoie de regenerare. Daca anulati avertismentele pentru regenerare, urmarea poate fi oprirea unui motor diesel.

Utilizati produse de calitate

Puteti maximiza productivitatea si prin folosirea produselor de calitate. Aici vorbim de combustibil, ulei, lichid de evacuare diesel, dar si de orice piesele, oricat de mici, pe care le inlocuiti la un motor diesel.

In plus, este bine sa stiti ca intretinerea unui motor diesel influenteaza in mod direct consumul de combustibil. Daca un utilaj nu este intretinut corespunzator va folosi mai mult combustibil pentru aceeasi sarcina, comparativ cu altul bine intretinut.

Curatati cu grija

motor dieselCuratenia este intotdeauna binevenita. Acest lucru este valabil si pentru un motor diesel. Insa, trebuie sa abordati cu atentie aceasta procedura.

Cel putin in cazul motoarelor mai noi exista multe componente electrice si ar putea fi deteriorate daca sunt spalate cu putere. Curatarea trebuie efectuata doar de persoane autorizate si nu in mod frecvent.

Recomandari pentru un motor diesel

Daca nu folositi excavatorul pentru o perioada mai lunga este bine sa rulati motorul la sarcina maxima cel putin 30 de minute. In acest fel catalizatorul de oxidare diesel poate sa ajunga la o temperatura de ardere corespunzatoare.

O alta recomandare ar fi esantionarea programata a uleiului de motor. Acest lucru va ajuta sa stiti care este starea uleiului. Daca acesta este degradat nu ezitati sa il inlocuiti cat mai repede.

Daca aveti nevoie de ajutor cu intretinerea si repararea utilajului dvs. tehnicienii experimentati de la RKU va stau la dispozitie pe https://rku.ro/contact/. In plus, va punem la dispozitie si o gama variata de piese de schimb.