Posted in: Diverse

6 sfaturi pentru a pregati usor utilajul de vara

utilajulIndiferent de anotimp, utilajul dvs. are nevoie de intretinere si de pregatire. Temperaturile ridicate din lunile de vara pot produce supraincalzirea echipamentului sau alte probleme grave.

Din fericire, puteti sa va desfasurati activitatea fara griji daca tineti cont de anumite aspecte. Aflati cateva sfaturi din articolul urmator!

Inspectati zilnic utilajul

Acest sfat ar trebui aplicat indiferent de vreme. Insa, cu atat mai mult pe timpul verii este important sa verificati starea in care se afla utilajul dvs.

Fluide precum antigel JCB si lichid de racire sunt esentiale pentru a mentine componentele in stare buna de functionare. De aceea, trebuie sa inspectati zilnic nivelul acestora si sa le completati atunci cand este necesar.

Protejati operatorul

utilajulDe multe ori operatorii ingrijesc echipamentul, insa uita sa aiba grija si de ei. Temperaturile ridicate pot afecta sanatatea si creste riscul de accidente pe santier.

Asigurati-va ca aerul conditionat din interiorul cabinei functioneaza si ca operatorii fac pauze si se hidrateaza corespunzator. In plus, incercati sa limitati la minim activitatea in timpul orelor de varf.

Tineti cont de semnale

 Un utilaj va trimite mereu semnale, daca sunteti atenti. Unele sunt evidente, de tipul afisajelor de pe panoul de bord. Este recomandat sa evitati sa fortati echipamentul atunci cand exista avertismente clare.

Daca observati ca utilajul are nevoie sa se raceasca, nu ezitati sa intrerupeti activitatea. O scurta pauza intr-o zona umbrita poate preveni daunele cauzate de caldura.

Lasati utilajul sa se raceasca

Oprirea brusca a echipamentului dupa o perioada lunga de functionare la soare nu este benefica. Acest lucru ar trebui facut treptat.

Cel mai bine ar fi sa duceti utilajul undeva la umbra si sa lasati motorul sa functioneze la ralanti timp de cateva minute. In acest fel puteti preveni deteriorarea motorului, care functioneaza mai greu din cauza excesului de caldura.

Mentineti curatenia

utilajulLa sfarsitul zilei este bine sa alocati cateva minute pentru curatarea utilajului. Praful, noroiul si resturile se pot acumula si pot duce la supraincalzirea echipamentului.

Utilajul are nevoie de un flux de aer adecvat si acest lucru nu poate fi realizat daca echipamentul este murdar. De aceea, este bine sa va asigurati ca radiatoarele, sistemele de racire, ventilatoarele, etc. sunt curate.

Aveti grija de baterie

Masurile preventive va pot ajuta sa economisiti bani si sa aveti un echipament performant. O baterie JCB 3CX este de multe ori trecuta cu vederea atunci cand vine vorba de intretinere.

Caldura extrema poate provoca functionarea defectuoasa a bateriei. De aceea, este recomandat sa verificati daca aceasta este incarcata si daca nivelurile electrolitilor sunt la valori normale.