Posted in: Diverse

Sincroane de excavator

Va doriti ca transmisia utilajului dumneavoastra sa functioneze la capacitate maxima? Cu siguranta raspunsul este da. Atunci, trebuie sa cititi articolul urmator pentru a afla mai multe despre sincroane de excavator – niste piese care pot influenta fiabilitatea cutiei de viteze.

Ce sunt niste sincroane de excavator?

sincroane de excavatorSincroanele sunt cunoscute sub mai multe denumiri, printre care: inele de sincronizare, inele de blocare sau inele de frecare. Acestea fac parte din sincronizator, alaturi de mansoanele de cuplare si dispozitivele de fixare.

Niste sincroane de excavator sunt asezate in cutia de viteze manuala, intre doua trepte de viteza adiacente. In general pentru treapta de marsarier nu se monteaza sincroane, deoarece utilajul trebuie oprit inainte de a da cu spatele,  iar viteza arborelui de iesire va fi zero.

Daca aveti nevoie de mai multe informatii, sfaturi sau recomandari, consultantii nostri va stau la dispozitie pe 

Cum se realizeaza sincronizarea?

Procesul de sincronizare nu este perceput in mod evident de operator. O treapta de viteza se schimba foarte repede, in medie dureaza 0.7 secunde. Atunci cand furca actioneaza mansonul de cuplare, inelul sincronizator este impins pe coroana dintata.

In cazul transmisiei manuale, practic schimbarea vitezelor consta in ciocnirea a doua roti dintate. Cu ajutorul unor sincroane de excavator acest proces devine unul lin, iar zgomotul si vibratiile sunt mult atenuate.

Care este rolul sincroanelor?

Rolul unor sincroane de excavator este de a produce un cuplu de frecare pentru a accelera sau decelera arborele de intrare atunci cand este schimbata viteza.sincroane de excavator

Mai simplu spus, aceste componente, asa cum le spune si numele, trebuie sa sincronizeze turatia lor cu turatia arborelui. Astfel, coroana dintata se poate cupla cu mansonul de cuplare, rezultand conectarea pinionului vitezei dorite cu arborele.

Cutiile de viteze manuale pot fi:

 • cu un sincron
 • cu doua sincroane – cuplarea vitezelor se realizeaza mai usor, mai ales treapta 1 si treapta 2.

Transmisiile manuale de baza sunt echipate cu un sincron, insa cele de ultima generatie au sincronizatoare cu con dublu sau chiar triplu pentru a facilita deplasarea lina si pentru a scurta faza de sincronizare.

Avantajele folosirii unei cutii de viteze manuale sunt destul de multe. Iata doar cateva dintre ele:

 • rezistenta sporita la uzura mecanica;
 • intretinere usoara;
 • frana de motor mai eficienta;
 • mai usor de controlat in medii de lucru grele.

Pentru cele mai bune oferte de sincroane de excavator, in stoc la pret de producator, va asteptam pe site-ul nostru. 

Tipuri de sincronizatoare

Sincronizatoarele se clasifica in functie de urmatoarele criterii:

1. dupa principiul de functionaresincroane de excavator

 • sincronizatoare cu presiune constanta (sincronizatoare simple)
 • sincronizatoare cu inertie (sincronizatoare cu blocare)

2. dupa forma suprafetelor de frecare

 • sincronizatoare cu conuri
 • sincronizatoare cu discuri

Niste sincroane de excavator au sarcini grele si pot fi realizate din otel acoperit cu molibden sau carbon, pentru un cuplu mai mare.

Sfaturi pentru intretinerea unor sincroane de excavator

Pentru buna functionare a unor sincroane de excavator este necesar ca intregul sistem de transmisie sa functioneze in conditii optime. De aceea, v-am pregatit cateva sfaturi care sa va ajute sa va intretineti corespunzator utilajul:

 • verificati elementele de fixare pe mecanismele in care apar vibratii puternice – mai ales in cutia de viteze;
 • lubrifiati corespunzator cu fluide dedicate pentru transmisii manuale – cele cu vascozitate mica reduc pierderile de rotatie si imbunatatesc eficienta combustibilului;sincroane de excavator
 • daca in timpul functionarii utilajului auziti zgomote de la transmisie verificati posibilele cauze;
 • fiti atenti la eventuale probleme in timpul schimbarii vitezelor – daca operatorul trebuie sa depuna un efort mare sau simte lovituri in procesul de miscare a parghiei cutiei, trebuie facuta o verificare amanuntita;
 • daca cutia de viteze se incalzeste excesiv in timpul functionarii, verificati nivelul de ulei.

Va asteptam pe site-ul nostru daca aveti nevoie de sincroane de excavator sau alte piese pentru utilajele dumneavoastra.

Write A Comment