Posted in: Diverse

Sisteme hidraulice: Cum au dus la evolutia echipamentelor de constructii?

sisteme hidrauliceAm putea spune ca domeniul constructiilor este vechi de cand lumea. De-a lungul timpului oamenii au evoluat si au cautat solutii care sa le usureze munca si viata.

In constructii nimic nu se face fara bataie de cap, dar cu ajutorul unor sisteme hidraulice lucrurile s-au putut realiza mai usor. Acesta ar putea fi domeniul care a beneficiat cel mai mult de pe urma hidraulicii.

Primul excavator hidraulic

In 1882 Sir WG Armstrong a construit primul excavator care folosea tehnologia hidraulica. Acest utilaj a ajutat la constructia docurilor Hull din Anglia. Acest excavator a fost alimentat cu apa, nu cu fluid hidraulic si nu a fost chiar un succes, insa a ajutat mult inventiile viitoare.

Excavatoarele asemanatoare cu cele din zilele noastre au aparut abia 100 de ani mai tarziu. A fost nevoie de timp si de multa munca pentru a putea realiza un astfel de utilaj productiv. Primul excavator hidraulic pe senile 360 ​​°, comparabil cu modelele cunoscute astazi, a fost realizat de Demag (acum Komatsu).

Beneficiile utilizarii de sisteme hidraulice

sisteme hidrauliceHidraulica a imbunatatit considerabil industria constructiilor. Astfel, productivitatea a crescut iar timpul de realizare al unui proiect a scazut.

Un alt beneficiu este ca un utilaj de mici dimensiuni are o putere mare si poate indeplini sarcini dificile intr-un spatiu foarte ingust. De asemenea, puteti instala sisteme hidraulice cu usurinta pe diferite tipuri de echipamente. Un alt avantaj este ca au mai putine componente in miscare.

Majoritatea utilajelor de constructii sunt puse in miscare cu ajutorul energiei hidraulice. Fie ca vorbim de excavatoare cu roti, buldoexcavatoare sau incarcatoare sau de echipamentele pe senile, toate se bazeaza pe sisteme hidraulice pentru a se deplasa eficient pe suprafete plane sau dificile.

Cele mai importante piese hidraulice

Cilindrii hidraulici joaca un rol vital in sistemul hidraulic. De exemplu, cu ajutorul lor un incarcator frontal poate ridica si deplasa tone de murdarie sau alte materiale.

Prin intermediul cilindrilor hidraulici forta hidraulica este transformata in miscare liniara si astfel utilajul poate impinge, trage sau ridica diverse sarcini. Exista mai multe tipuri de cilindri intr-un excavator, fiecare cu functia sa importanta.

Pompele hidraulice sunt si ele componente esentiale. Numarul acestora variaza in functie de model, in principiu un excavator are patru pompe hidraulice.

Nici importanta furtunurilor hidraulice nu trebuie ignorata. Acestea trebuie alese in functie de nevoile specifice ale utilajului (presiune, temperatura, etc.). Ele pot fi confectionate din diverse materiale si au diferite lungimi si diametre.sisteme hidraulice

Nu trebuie sa uitam nici de filtrele hidraulice, care contribuie la functionarea eficienta si pastreaza sistemul hidraulic curat. De asemenea, pistoanele intra in categoria componentelor fara de care functionarea unor sisteme hidraulice ar fi imposibila.

Daca aveti nevoie de piese hidraulice gasiti o gama variata de produse chiar pe site-ul nostru.

Bineinteles ca excavatoarele ar putea functiona si fara ajutorul unor sisteme hidraulice. Insa, efortul ar fi mult mai mare, iar rezultatele nu la fel de multumitoare. Operatorii s-ar chinui sa impinga sau sa traga, in loc sa regleze totul din joystick, in timp ce excavatoarele ar dudui indeplinindu-si sarcinile cu ajutorul cablurilor si al lanturilor.