februarie 21, 2021 De RK Utilaje Romania Oprit

Ulei de motor pentru excavator – 0728003004

Pe masura ce excavatoarele au evoluat, au devenit mai mari si mai puternice, s-au schimbat si fluidele ce ajuta la functionarea in conditii optime a acestora. Un ulei de motor pentru excavator trebuie sa indeplineasca toate nevoile utilajului. Aflati mai multe detalii din articolul de mai jos.

 

Ce face uleiul de motor?

ulei de motor pentru excavatorUn ulei de motor pentru excavator este folosit pentru lubrifierea motorului. Rolul principal al acestuia este de a reduce frecarea pieselor, care au miscari foarte variate si se pot uza usor in lipsa uleiului de motor.

Sistemul de ulei al unui motor este un flux circular, conceput pentru a asigura livrarea de ulei curat pe piesele mobile ale motorului, la o temperatura, presiune si debit desemnate.

Daca aveti nevoie de mai multe informatii, sfaturi sau recomandari, consultantii nostri va stau la dispozitie pe www.rku.ro/contact

 

Rolurile unui ulei de motor pentru excavator

In afara de lubrifiere, uleiul de motor mai are numeroase roluri, printre care:ulei de motor pentru excavator

  • curatare – fluxul de ulei de motor pentru excavator transporta impuritatile care se acumuleaza in motor (praf, namol, reziduri de ardere etc.) la filtrul de ulei. Fara acesta, motorul s-ar infunda si nu ar mai functiona eficient.
  • racire – ca urmare a expunerii la temperaturi ridicate si frictiunii pieselor mecanice, motorul se incalzeste. Uleiul de motor contribuie la racirea circuitului motorului, suplimentand lichidul de racire care actioneaza doar in anumite parti ale motorului.
  • protectie impotriva coroziunii – arderea combustibilului duce, in timp, la oxidarea si deteriorarea pieselor metalice din motor. Cu ajutorul aditivilor din uleiul de motor, procesul de coroziune este incetinit.
  • etansarea motorului – un ulei de motor pentru excavator actioneaza ca un strat protector intre piston si cilindru, etansand orice spatiu liber care ar putea aparea. Astfel, motorul este mai performant.

Pentru cele mai bune oferte de ulei de motor pentru excavator, in stoc la pret de producator, va asteptam pe site-ul nostru www.rku.ro

 

Cum alegeti cel mai potrivit ulei de motor?

Excavatoarele trebuie sa functioneze in conditii dure, de aceea este important sa alegeti uleiul corect si sa il inlocuiti la timp. Iata cateva aspecte de luat in seama la alegerea unui ulei de motor pentru excavator:ulei de motor pentru excavator

  • vascozitatea – este important sa alegeti gradul de vascozitate in functie de temperatule exterioare din mediul de lucru. Vascozitatea se refera la rezistenta fluidului la curgere. Atunci cand se incalzeste, uleiul de motor devine mai subtire si curge mai usor, iar cand se raceste se ingroasa. In general, un ulei mai gros va lubrifia mai bine piesele in miscare si va asigura o etansare mai eficienta pentru componentele vitale ale motorului;
  • consultati manualul de functionare – al utilajului pentru mai multe detalii, atunci cand vreti sa alegeti uleiul potirivt pentru excavatorul dumneavoastra. De acolo veti afla recomandarile producatorului utilajului in materie de ulei de motor;
  • tipul de ulei – conventional sau sintetic – un ulei conventional foloseste uleiuri de baza standard de tip mineral, iar cel sintetic foloseste o combinatie de ulei sintetic si  ulei mineral;ulei de motor pentru excavator
  • calitatea uleiului – acesta este un factor important pentru performanta utilajului;
  • standarde de ulei – pe eticheta fiecarui ulei sunt prezente diferite acronime care indica ca produsul respectiv indeplineste cerintele stabilite de acele organizatii.

Daca este utilizat corect si bine intretinut, un ulei de motor pentru excavator va proteja piesele mobile, contribuind la reducerea gradului de uzura al acestora la minim. Intervalul la care trebuie schimbat uleiul de motor variaza in functie de necesarul de emisii.

Daca vreti sa mariti intervalul, este indicat sa mentineti motorul cat mai curat si sa incercati sa utilizati excavatorul in activitati cu cerinte stricte de emisie.

Daca aveti nevoie de un ulei de motor pentru excavator sau alte piese pentru utilajele dumneavoastra, puteti gasi aici diverse modele.