Posted in: Diverse

Utilaje de constructii second hand – sunt sau nu o investitie buna?

utilaje de constructii second hand Intr-o lume ideala probabil ar fi logic sa achizitionati lucruri noi, indiferent de domeniu. Insa, in ziua de azi sa alegeti utilaje de constructii second hand poate fi cea mai buna solutie.

Va prezentam in articolul de mai jos cateva dintre beneficiile acestei variante. In final puteti decide dvs. daca vi se pare o investitie buna sau nu.

Pretul unor utilaje de constructii second hand este mai mic

Bineinteles ca trebuie sa vorbim despre costuri. O astfel de achizitie poate sa va faca o gaura considerabila in buget daca alegeti un produs nou. Pentru un echipament second hand costul este mult mai mic.

Pretul unor utilaje de constructii second hand este asadar un beneficiu deoarece ati putea face o economie. Banii ramasi pot fi investiti in atasamente, produse pentru intretinere sau, de ce nu, inca un echipament pentru flota dvs. In plus, alegand un utilaj care a fost bine intretinut veti continua sa il folositi ani buni de la data cumpararii.

Evitati deprecierea initiala

utilaje de constructii second hand Un echipament nou incepe sa se deprecieze imediat ce l-ati scos pe poarta, asemenea unei masini. Dupa 12 luni este posibil sa datorati mai mult decat valoarea lui. Apoi incepand cu al doilea, al treilea an deprecierea incepe sa incetineasca.

Cumparand utilaje de constructii second hand scapati de acest hop initial si nu trebuie sa va faceti griji daca va trebui la randul dvs. sa vindeti. Astfel, puteti sa va concentrati pe proiectele dvs. si sa construiti o afacere de succes.

Echipamentul isi pastreaza valoarea mai mult timp

Asa ajungem la urmatorul beneficiu. Daca aveti utilaje de constructii second hand pe care le intretineti corespunzator atunci vor ramane la fel de valoroase ca atunci cand le-ati cumparat.

De cele mai multe ori nu va ganditi sa vindeti ceva abia achizitionat. Insa, vremurile se schimba si niciodata nu se stie de ce veti avea nevoie maine. In acest caz este bine de stiut ca va puteti recupera banii investiti daca alegeti sa vindeti utilajul.

Este o idee buna sa pastrati inregistrari detaliate cu piesele pe care le inlocuiti, cum si cand efectuati operatiuni de reconstruire sau pur si simplu intretinere. Un posibil cumparator va fi interesat de toate aceste aspecte si este in avantajul dvs. sa oferiti cat mai multe informatii.

Alegeti ce vreti atunci cand aveti nevoie

Uneori poate visati la un anumit model de buldoexcavator, de exemplu, pe care nu vi-l puteti permite. Alteori poate refuzati un proiect pentru ca nu aveti echipamentul necesar. Toate acestea se pot rezolva alegand utilaje de constructii second hand.

Pe de o parte aveti posibilitatea sa cautati exact acele caracteristici pe care vi le doriti, indiferent daca vorbim de marca, model, putere sau dimensiuni. Pe de alta parte puteti sa obtineti toate acestea mult mai repede, decat in cazul unui echipament nou.

Sfaturi inainte de cumparare

Daca v-ati hotarat ca aceasta este varianta potrivita pentru dvs., mai aveti doar de tinut seama de anumite aspecte care sa va ajute sa alegeti cat mai bine. Inainte de cumpararea unor utilaje de constructii second hand este recomandat sa inspectati cu atentie interiorul si exteriorul acestora.

utilaje de constructii second hand Primul lucru de verificat este cabina operatorului. Stati cateva minute si incercati sa va dati seama daca scaunul este confortabil, vizibilitatea este suficienta, daca este usor de operat, panoul de control este bine iluminat, etc.

Verificati cu atentie anvelopele, cautand posibile semne de uzura cum ar fi crapaturile. Daca acestea sunt uzate neuniform ar putea ascunde alte probleme. In cazul unui echipament pe senile verificati daca acestea sunt in stare buna si asigurati-va ca sunt bine fixate.

De asemenea, este recomandat sa controlati motorul, piesele hidraulice, furtunurile si pompele. Este normal ca un utilaj folosit sa prezinte semne de uzura minore, insa fiti cu ochii in patru dupa posibile semne ce indica o intretinere necorespunzatoare.

Stim ca nu este usor sa gasiti utilaje de constructii second hand care sa corespunda nevoilor dvs. De aceea, va stam la dispozitie pe https://rku.ro/contact/, indiferent daca aveti nevoie de sfaturi, informatii sau piese de schimb pentru utilaje.