Posted in: Diverse

Vibratii anormale la buldoexcavatorul JCB 3CX. Care sunt cauzele?

vibratii anormaleIn domeniul constructiilor munca nu se opreste niciodata. Sau aproape niciodata. Daca apar vibratii anormale la buldoexcavatorul JCB 3CX ar trebui totusi sa va opriti si sa faceti niste investigatii.

V-am pregatit cateva informatii utile care sa va ajute sa depistati mai repede cauzele si sa gasiti solutii. Daca nu remediati problema, vibratiile anormale pot provoca daune catastrofale.

Ce inseamna vibratii anormale?

Este normal sa existe niste vibratii, avand in vedere doar numarul mare de piese de motor pe care le are un excavator. Punand la socoteala si celelalte sisteme ajungem la o multitudine de componente.

Ingrijorarea apare cand aceste vibratii sunt complexe, de o severitatea crescuta si produc un zgomot pe masura.

Niste vibratii anormale vor provoca uzura prematura a componentelor buldoexcavatorului JCB 3CX. In plus, acestea vor afecta si confortul operatorului, care nu isi va putea indeplini sarcinile la fel de bine.

Componente uzate

Una dintre cauzele unor vibratii anormale la buldoexcavatorul JCB 3CX poate fi o componenta uzata. Printre piesele care pot provoca vibratii, se numara:vibratii anormale JCB 3CX 1

  • rulmentii cu bile sau role – daca sunt deteriorati vor determina o vibratie de fiecare data cand se deplaseaza pe partea avariata;
  • un dinte de angrenaj ciobit sau uzat;
  • o curea de transmisie stricata.

Aliniere gresita

Daca anumite componente sunt aliniate gresit, pot aparea vibratiile anormale. Daca axele unui motor si ale unei pompe nu sunt paralele, apare nealinierea unghiulara. Daca axele sunt paralele dar nu sunt aliniate exact, apare nealinierea paralela.

Cauzele care duc la nealiniere pot aparea in timp, din pricina deplasarii componentelor, expansiunii termice sau unei reasamblari gresite dupa intretinere. De asemenea, alinierea gresita poate fi cauzata si in timpul asamblarii.

Practici necorespunzatoare de operare

Felul in care este utilizat un echipament joaca un rol important in mentinerea sanatatii componentelor sale. Daca un operator de buldoexcavator JCB 3CX nu respecta specificatiile din manualul de utilizare poate cauza vibratii anormale.

Intretinere deficitara

In principiu, intretinerea unui utilaj ar trebui sa contribuie la cresterea performantei. Totul este ca aceasta sa fie bine facuta. In caz contrar poate cauza aparitia vibratiilor.

Se poate intampla ca atunci cand inlocuiti o piesa sa nu fiti atent si sa puneti una gresita sau de proasta calitate. Alta posibilitate este sa fortati o componenta, de exemplu un rulment. Sau poate nu v-ati ocupat asa cum trebuie de lubrifiere.

Piese slabite

Exista anumite piese care pot vibra deoarece au rulmentii slabiti. O alta varianta poate fi ca nu este bine prinsa in suport. Oricare ar fi cauza, o piesa slabita poate sa provoace uzura suplimentara a rulmentului dar si a altor componente.

Daca sunt analizate corect si se iau masuri de remediere la timp, niste vibratii anormale la buldoexcavatorul JCB 3CX pot fi privite ca un aspect pozitiv. De ce? Ei bine, pentru ca le putem lua ca pe un semn care indica ca echipamentul are nevoie de intretinere.

Daca v-ati confruntat cu aceasta problema dar nu ati gasit cauza, puteti sa ne trimiteti mai multe detalii pe https://rku.ro/contact/. Un tehnician cu experienta din echipa RKU poate rezolva problema, astfel incat sa nu pierdeti timp pretios.